Buiten eten en eerste keer opvang

 Mooi weer betekent vaak buiten eten en vaak is het dan ook nog eens koude schotel. En liefst van al aan een mooi gedekte tafel want dat eet fijner en liefst ook nog met wijn erbij, maar dat drink ik momenteel niet. Bah!
 IJsjes gaan er altijd in bij mooi weer. Uit de vriezer of van de ijscoman al heeft die laatste wel een streepje voor.
 En in de speeltuin vertoefde ik ook zo een uur of twee met deze bijna negentienmaander.
Vandaag ging ik hij voor de allereerste keer naar de opvang. Hier 5 minuutjes vandaan. Kleine man is al die tijd alleen bij mij geweest dus er waren wel wat traantjes. Het voelde een beetje als verraad. Zo van: 'Mama trekt het even niet meer, TE zwanger en een ondernemende peuter dus dumpt ze haar kleine man eventjes!!'

 Voor vandaag had ik dan een heel lijstje gemaakt van dingen die ik echt nog deze week in orde moest hebben voor de Paasvakantie. Maar ons Liesje was ziek en bleef thuis van school. Ook één der dochters had vrijaf. Toch heb ik veel kunnen schrappen van het lijstje. Enkel naar de jeugddienst moet ik nog en naar de AVA.

Morgen heb ik een afspraak in de nieuwe school. Als het me bevalt schrijf ik ze daar in. Ik heb een school of zes 'doorgelicht'. De websites gelezen, foto's bekeken, verhalen gelezen, enz... Dan gekeken naar afstanden van huis naar school naar opvang en pro en contra's overwogen. En dan de school gebeld die me de beste indruk gaf en een afspraak gemaakt. Lies en Thijs gaan alvast mee een kijkje nemen. Het was niet makkelijk vond ik.
Er waren twee scholen op 100 meter van ons deur, maar de ene is een Freinetschool en daar heb ik geen goede ervaringen mee, de andere leek me vooral heel erg druk (veel kinderen op één plaats). Dan waren er nog twee scholen , maar de afstanden waren te groot (tien minuten met de auto) en dan waren er nog twee scholen. De ene vlakbij de opvang, kleine school op 5 minuten(met auto), van ons huis en de andere school op 2 minuten (met auto), ook klein en met een tuin. Twee minuten  met de auto, tien minuten met de fiets (voor wanneer baby mee kan op de fiets). Drie minuten van de opvang...
Morgen gaan we kijken en hopelijk is het een meevaller.
Want ik wil dat de kleintjes zich goed voelen en graag naar school gaan en niet overdonderd worden door honderden andere kinderen, waar ze ruimte hebben om te spelen.


Reacties

 1. De school waar onze jongens gaan is ook een school met tuin. De jongens vonden/ vinden dit super. Zeker in de wijkschool, daar zitten ze bij warm en mooi weer de hele dag buiten, zelfs les krijgen ze dan buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt me inderdaad super. In de school waar ze in de toekomst zullen gaan is dat ook zo. Er is veel BUITEN.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke foto´s! Super ook dat eten zo... zo is het veel lekkerder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor een keertje met eten 'prutsen' mag als ze het nadien maar opeten.

   Verwijderen
 3. Zo willen ze vast wel aan tafel ziet er uitnodigend uit en niet te veel. Het is ook echt ijsweer en dan straks een slechte zomer! Van mij mag het zo blijven. Dat lijkt me moeilijk kiezen uit zoveel scholen en niet ieder kind is hetzelfde. Succes met de zoektocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uiteindelijk kwam er wel iets meer op het bord Johanna. Er was ook zalm namelijk. Dat hoort er hier altijd bij. En passievruchten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.