De juiste wasmand en wit, wit, wit

Ik ben al een paar weken op zoek naar de juiste wasmand voor in onze badkamer.
Voorlopig gooien we de kleren op de grond en probeer ik ze iedere dag gewoon mee te nemen naar beneden naar het washok, maar het is toch niet zo netjes.
In het vorige huis hadden we een grote witte rieten wasmand. Die ging volledig vol elke keer weer en vaak alles er nog eens bovenop. Die badkamer was ver van het washok toen.
Wat wil ik dan?
Wel. Een kleine wasmand waar je wel voor twee dagen onderbroeken, kousen en eventueel wat kledingstukken kan in gooien. Liefst niet gesloten, maar open zodat je ziet wat er inzit en sneller geneigd bent het mee te nemen.
Maar dan de kleur. Kies ik voor gewoon wit of zwart of toch iets met meerdere kleuren.
Het fijnste zou zijn : een kleine wasmand met handvaten die je makkelijk naar beneden kunt nemen en weer naar boven.
O. Ik heb al gezocht, maar nog niet gevonden...

En dan wit. Toen we hier kwamen wonen werden de muren en plafond in de woonruimtes wit geschilderd en dat vind ik nu goed want kleur is er al genoeg. Ook boven werd een slaapkamer gewit en ook daar is het perfect.
Man en ik hebben afgesproken dat we maar één keer per jaar gaan verven. Dus pas volgend jaar weer, maar de kleur: wit dus.
En dan die ruimte in het huis vooraan. Ondertussen heb ik gemerkt dat de kinderen daar graag vertoeven en spelen en dus ga ik mijn Ikeazetel uit het oude huis weer overbrengen naar hier met een nieuwe overtrek. Kleur: Wit! Veel wassen gaat dat worden met kindjes.
Twee van onze woonkamerstoelen gaan er bij komen te staan. En een mat natuurlijk.
Stilaan krijgt het vorm.

De verzorgingstafel heeft ook zijn plaats gekregen en op een totaal andere plaats dan gedacht. Namelijk achteraan aan het raam. Veel licht daar ! Het is een witte verzorgingstafel ook.

En verder:

Onze TV is al twee weken stuk (stuk waarschijnlijk niet: het zal wel iets stom zijn) en nu in de Paasvakantie vind ik het niet altijd zo makkelijk om de kinderen rustig te houden. Ik heb dus wel al gevloekt dat dat ding niet meer werkt. Al was het maar om rustig te ontbijten zo rond zes uur met Kaatje. Nu is het meteen ambiance.
Man heeft beloofd nog eens te kijken naar de TV dit weekend. 
Vandaag heb ik weer een rustdag. Nuja. De kinderen in toom en bezig houden is niet echt rusten. Ik deed wat aan de was. Ik bestelde eten via Collect and go en stuurde een dochter achter de weekendkranten.
En ik knijp af en toe mijn ogen toe als ik bv de vaat zie staan.

Reacties

 1. Wit kan altijd. Zelf hou ik helemaal niet van wit maar dat is persoonlijk. Wit staat me ook helemaal niet qua kleding. Hier alleen maar natuur kleuren. Grijs, terra, geel, groen glas hout en riet past hier ook heel goed. Fijne paasdagen toegewenst samen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Witte kledij draag ik zelf zelden.
   Maar ik kies tegenwoordig toch veel voor wit én kleur.
   Fijne Paasdagen.

   Verwijderen
 2. Hier ook veel wit, maar intussen vrolijke bloemen in de hal, kleurtjes op de slaapkamers en de woonkamer komt in grijs en limoen. In combinatie met het rode in de keuken : gaat mooi worden. Hoop ik :)
  En ook hier ogen toe voor de vaat haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zijn sommige dingen erg druk zoals mijn behang of mijn vaas van Pols Potten (geel met kleurrijke bloemen). Dan is het fijn om ook veel wit ertussen te hebben denk ik. Mijn vlaggetjes en slingers zijn ook al in alle kleuren. Vandaag kregen ze bezoek en ze vonden het erg gezellig geworden. Ik een grote smile natuurlijk.

   Fijne Paasdag ;-).

   Verwijderen
 3. Wit vind ik mooi maar past niet echt in ons interieur!
  Geniet van de Paasdagen met je gezin!!

  Liefs,

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het zo opgelost: ik heb ooit een soort dekenkist gekocht bij Ikea, daarin passen naast elkaar 3 trofast opbergbakken, 1 rode voor de bonte was, 1 witte voor de witte was, en 1 voor de fijne was. Zit de bak helemaal vol dan is dat 5 kilo! Die bak draag ik dan naar de wasmachine. De kinderen leren zo al snel sorteren( evt met picto's ter ondersteuning)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Carla

   In mijn washok heb ik ook sorteerbakken van de Ikea en dat systeem werkt erg goed. Ook inclusief de picto's. Maar in de badkamer neemt dat iets teveel plaats in. Ik heb ondertussen de mand gevonden :-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.