Nieuwe huisarts en de gyn

Deze week al veel dokters gezien.

Dinsdag kreeg Mats zijn allerlaatste vaccinaties. Deze keer in de nieuwe stad en omdat ik ook hier op zoek was naar een nieuwe huisarts heb ik hem die dag ook gevonden. Of haar want het is deze keer een vrouw. Ze was super met Mats en ze woont vlakbij. Ideaal dus.
Mats is een kleine jongen wanneer je de curve volgt, maar voor ons kindjes is dat normaal. Geen zorgen dus. De oogtest was ook prima.

Deze ochtend had ik nog eens een afspraak met de gyn. Ik ben nu bijna 35 weken zwanger. Het was een heel lang consult. De gyn is er niet zo gerust in omdat ons kindje erg groot is. Grote dikke buik, grote lever en ruim over de drie kilo nu. Veel vruchtwater. Als je weet dat ik nog zes weken te dragen heb en er nu wat meer bij komt elke week wordt het kindje weer erg zwaar. De gyn is er niet gerust in. De suikertest moest ik eigenlijk allang laten doen, maar de tijd ontbrak en opvang voor de kindjes en dus bleef ik dat maar uitstellen, maar vandaag werd ik verplicht want de gyn besloot het gewoon zelf te doen. Na de echo leek mij dat nu ook wel het beste. Ik ben altijd veel te gerust.
Mijn eigen gewicht is deze maand 'maar' een kilo vermeerderd en dat is héél goed na de zes kilo van vorige keer op 1 maand. Ik let erg op mijn voeding.
Morgen weet ik de uitslag van de suikertest.
Het kindje lag ook helemaal niet zo goed. Niet klaar voor de bevalling bedoel ik, maar er is nog een beetje tijd.
Pas op 29 april ga ik nu terug of eerder als de test niet goed is.

Vandaag rust ik. En dat ben ik eigenlijk van plan de komende weken tot de bevalling. Ik plan het strikt noodzakelijke.
Misschien dat ik volgende week al een beetje kraamhulp krijg zodat ik overdag eventueel eens kan slapen want ook 's nachts slaap ik slecht.
Voor het kindje 'moet' eigenlijk alleen nu nog het bedje in elkaar , maar dat is niet dringend en de geboortecadeautjes. Dan ben ik er helemaal klaar mee.

Reacties

 1. Hoi Sandra, ik lees net je laatste blogje, en de bovenstaande, en ik hoop dat je nu een beetje rust gaat vinden. Jij en je man, jullie kunnen samen de hele wereld aan met al jullie leuke en lieve kinderen. Jij geeft een warm thuis, waar ook je twee oudste kinderen welkom zijn, maar die zitten nu misschien nu in de puberteit en die zien dat nu even niet. Maar dat komt wel weer!! Zeker en vast!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even doorbijten dus. Hoop dat het allemaal goed verloopt. Ja het is waar wat Barbara zegt over je oudste kinderen. Je doet het zo goed en ze komen ooit terug.
  Daar ben ik ook wel van overtuigd. Het blijft moeilijk voor beide partijen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Sandra, nog even doorbijten en als ik iets voor jou kan doen laat maar weten he, boodschappen of zo , verzorg je .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.