Een boze droom

Mijn prinsesje is een prins geworden, mijn meisje een jongetje. Hellup!!

's Avonds wanneer je zo denkt om een uur of acht. Nu gaat het toch wel rustiger worden want vier kleintjes al naar bed dan kan het gebeuren dat je een half uur later uit je schone droom gewekt wordt wanneer er ééntje komt piepen: 'Thijs heeft de haren van Lies geknipt.' en een paar seconden later staat dat Liesje dan in de woonkamer en man veert recht op weg naar boven en ik slaag mijn handen voor mijn gezicht: Ik wil het niet zien! Ik herken mijn dochter niet meer. Ik zie een gezichtje dat voorzichtig lacht, maar al haar lange haartjes zijn verdwenen buiten één sliertje lang nog en het haar is overal schots en scheef heel kort geknipt. Nee, nee, nee. Geen staartjes en speldjes meer.
Een ramp!! Echt lelijk nu.

Man is de boosdoener eens de les gaan spellen en de andere zoon die er bij slaapt krijgt ook een opmerking omdat hij niets is komen vertellen. Tenslotte zijn die jongens al zeven en bijna zes en weten ze maar al te goed dat haren knippen niet mag !! De schaar heeft Thijs gevonden op één van de dochters hun kamer: zo een klein minischaartje :-(.

Deze ochtend word ik wakker en bedenk ik : wat te doen. Mijn dochter lijkt nu op een meisje zo van op die foto's uit de armenbuurt waar ik zo een fotoboek van heb. Een marginale haarsnit heeft ze nu.
Toch maar eens naar de kapper gaan vandaag???

En relativeren zeker? Die haartjes zullen wel weer aangroeien (binnen een half jaar ofzo kan ik weer staartjes maken), maar ik vind het geen zicht. Echt niet.
Daar gaat mijn droom om schoon foto's te laten maken van de dochter(tjes)met speldjes en strikjes.

Maar hey: het had altijd nog erger gekund. Kaal bijvoorbeeld of een snee in haar oog ;-).


Reacties

 1. Oh, oh, zo herkenbaar, alleen was het bij mijn dochter nog niet zo erg denk ik... zo in de eigen haren knippen of bij elkaar kappertje spelen: blijkbaar zijn er toch veel kinderen die dat een keer graag doen ;)
  Ik zou naar de kapper gaan en een pittig kort meisjeskapsel ervan laten maken (gelukkig is het bijna zomer....) en je zal zien, van zodra het weer groeit, kan er al snel terug een sierspeldje in.... en tegen de herfst zal het al lang niet meer zo kort zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn gisteren toch naar de kapper geweest en ze heeft nu een kort kopje. Man is er niet al te enthousiast over, maar het kon niet anders. Een jaartje en dan is het wellicht weer 10 cm langer.
   Vandaag zei ze: 'Fee haar haartjes zijn ook geknipt!'

   Verwijderen
  2. oh, oh, oh, zo herkenbaar... ook al is het hier al 10 jaar geleden.... nu mijn dochter heeft het maar 1 keer gedaan hoor, en mijn jongste zoon ook maar 1 keer (bij hem viel de schade wel mee, want ik ontdekte het pas na het kuisen van zijn kamer: een hele pluk haren achter de kast verstopt...) - mijn middelste zoon heeft nooit in zijn haren geknipt, wel in zijn pas nieuwe gordijntjes van cars: hij ging er een autootje uitknippen....
   Ik kan me voorstellen dat het even wennen is zo'n kort kopje... maar het zal haar ook wel snoezig staan....

   Verwijderen
 2. bedenk me ook nog dat ze nu wellicht even mooie lange haartjes heeft als haar klein zusje... (kwestie het van de positieve kant te zien hé ;) :

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhwhwwww jah herkenbaar hoor, hier had oudste zoon op die leeftijd met zijn beste vriendje van toen die hier praktisch echt ook woonde,ook hun haren geknipt , maar bij jongens is het iets minder erg lijkt wel:-)
  Het groeit idd wel weer aan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de meeste jongens zal de schade inderdaad wel beperkt zijn haha. Maar een meisjes lokken. 3,5 jaar 'sparen' en in een paar minuten alles eraf. Dat doet ai.

   Verwijderen
 4. oh nee... dat hebben ze hier gelukkig nog nooit gedaan en zou er absoluut ook niet mee kunnen lachen zenne....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. kopje kort laten knippen en dan een leuke haarband of hoedje erin? Zo kan het opnieuw groeien en zie je tenminste nog dat het een meisje is. Sorry maar ik lig krom van 't lachen, ons mannen hebben dat ook allemaal gedaan hoor. Later ga je erom lachen, echt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Ik weet het wel. Later hé! Maar we leven in het NU.

   Verwijderen
 6. Och arme, wat een drama voor je dochter en jou. Kwajongens. Zou er een kapper in schuilen! Een mooie sjaal over het hoofd misschien. Knap lastig. Gelukkig groeit het weer snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kapper zei alvast dat Thijs het nog zo slecht niet gedaan had dus misschien schuilt er toch nog een kapper in ;-).

   Verwijderen
 7. Oei oei...leuk is dat zeker niet maar zoals men hierboven zegt....later kan
  je er mee lachen maar nu....ik zou het ook erg vinden ....
  Relativeren maar weer zeker...inderdaad hebben ze elkaar gelukkig geen pijn
  gedaan met die schaar en zijn het maar haren....
  heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms relativeren we ons suf ;-), maar wat kan je anders. Om zoiets kan je moeilijk gaan wenen hé.

   Liefs

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.