Moed

Soms is moed
dat stemmetje aan het
eind van de dag dat zegt:
ik probeer het morgen opnieuw. (Kunstenares Radmacher Mary Anne)

Regelmatig is er iemand die me moed wenst...
Soms is het in verband met de zwangerschap, soms met het grote gezin, soms met de pubers, ...gisteren nog kreeg ik twee dikke zoenen van één van mijn beste vriendinnen die ik onverwachts tegenkwam in de winkel. Twee dikke zoenen en moed. Ik kan het wel gebruiken...

Mijn dagen zijn goed gevuld. Het is niet anders.
Maandag ging ik ontbijten met een vriendin, dinsdag ging ik met een dochter naar de tandarts en kreeg ik heel veel telefoontjes en vandaag probeer ik alleszins de ochtend wat rustig te houden.
Eigenlijk vind ik dat ik altijd veel te veel (nog) te regelen heb. Daar nog een mail sturen, die nog terug bellen, dat ophalen (dringend!),de zomerplanning maken (is nodig omdat ik af en toe met één der kinderen naar tandarts of zo moet en dan opvang nodig heb), ....

Gelukkig is Tim nu iets meer thuis. Hij blijft 's ochtends al eens langer thuis en bracht vandaag de jongste naar de opvang en af en toe is hij 's avonds ook eens vroeg thuis. Hij helpt nu waar hij kan en ik moet zeggen: dat is voor mij al een groot verschil.
Deze middag komt kraamzorg nog eens langs voor een paar uurtjes. Zij zou nu elke woensdagnamiddag komen tot ik bevallen ben en na de bevalling ook andere dagen. Het is pas de tweede keer dat ze komt. Er komt nog elke week iemand vier uurtjes kuisen, maar dat is niet erg veel natuurlijk als je zelf niet meer mobiel bent.

Alleszins: ik trek mijn plan wel en daar ben ik trots op!
Mijn buik is zo enorm dat ik wanneer ik in de spiegel kijk niet kan geloven dat het mijn lijf is want de rest van mijn lichaam is niet in verhouding. Liever wou ik dat onze baby vandaag geboren werd dan morgen, maar ik heb nog geduld. Vervelen doe ik me zeker niet. Het is alleen fysiek erg lastig.

Zo. Ik ga nu maar weer eens wat verder doen want rond 11 uur krijg ik nog bezoek.

Reacties

  1. Ik kan je maar één dikke toewensen nu: volhouden,je komt er wel!! Dikke knuffel xxx

    Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt de laatste loodjes. Poeh wat zal dat zwaar zijn. Fijn dat je wat hulp hebt, alle beetjes helpen. Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.