De pony vakantie

We zijn dus weer eens naar Center Parcs geweest. Zelf ga ik er al 26 jaar naartoe. Eerst met vrienden en later met kinderen. Al een paar keer nam ik me voor vakantieparken voortaan links te laten liggen, maar ik keer telkens veel sneller terug dan gedacht ;-).
Hoe dat komt is niet moeilijk te raden. Klein en groot vindt het er supertof.
Dit keer kozen we voor de Pony vakantie. Een pony de hele dag aan je cottage die je mag verzorgen (eten geven en borstelen)en zoveel ritjes op mag maken als je zelf wilt.
Ik geef toe dat ik er zelf niet al te zot van ben. Van zo een pony, maar ons kinderen hadden echt de tijd van hun leven. Onze kinderen waren een hele week buiten. Zodra de zon opkwam glipten ze buiten (om half acht gingen de twee jongens al naar de bakker) tot 's avonds wanneer het al begon te schemeren. De oudste kinderen hielden vooral van het subtropisch zwembad (vier keer) en het bowlen (3 keer), maar ook van naar hartenlust TV kijken tot diep in de nacht ;-). Maar ook met de pony's waren ze in de weer.
Elke dag beestjes op bezoek. Kipjes, kalkoenen, eekhoorntjes, koolmeesjes, enz...
Ons Lies wou ook alle workshops volgen en maakte een glitter bal en een nachtlampje (dat nu dienst doet op haar kamer). Ze gingen ook naar de kinderclub.
En dan was er nog de binnenspeeltuin (Baluba) waar we meestal rond de middag heen gingen want je kon daar tosti's eten tegen een klein prijsje. En ondertussen las ik heel veel in mijn boek want de kinderen waren amper te zien. Ik las die week drie boeken uit. Zalig.

De man ging tijdens de week werken, maar kwam ons in het weekend vergezellen. Dat was mooi meegenomen want ik had de eerste vijf dagen handen tekort. Ook de oudste dochter had er anderhalf uur op de trein voor over om het gezin te komen vervolledigen.
 

IJsjes eten (boven) en kinderclub (onder).

Terwijl er eens een keer tot grote vreugde van de bende junkfood werd gegeten ging ik achteraf risotto eten. Dat was geleden van in Spanje en dat heeft mij gesmaakt. We gingen ook nog eens met de jongste kinderen  uit eten, maar dat viel tegen. We bleven met het eten zitten. Ze wilden alleen maar gaan spelen....Alle beloftes ten spijt.
Na zo een dag vielen ze sneller dan thuis diep in slaap.

En de volgende dag waren daar weer de pony's. Marley, Mieke en Beauty.


Bij het naar huis gaan huilde Niels hete tranen. Van zodra we de cottage verlieten tot een kwartier na vertrek van de parking (zo een drie kwartier later)huilde hij hartverscheurend en de vragen kwamen nog sneller.
Gaan we in de Kerstvakantie terug mama?

Hm. Dat is dus niet echt de bedoeling. Ik ging nu eens een half jaar niet meer weggaan met de kinderen.
Alleen nog op weekend met de Lets nam ik me voor en dan eens gedaan.

Center Parcs trekt aan. Er is alles voor klein en groot.

Natuurlijk gaan we terug !

Reacties

 1. Leuk ook fijne foto s.Waren jullie in ponypark city.?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar zijn we nog nooit geweest. Center Parcs Erperheide doet al vele jaren ponyritjes, maar nu dus ook ponyvakanties. Heel erg tof voor groot en klein.

   Verwijderen
 2. Geweldig moet dit voor de kinderen zijn. Leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee zo'n soort vakantie. Ik ken dit fenomeen helemaal niet. Maar ik kan me voorstellend at kinderen het echt geweldig vinden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me een zalige vakantie voor de kinderen. Zo'n pony. super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. manman,wat een luxe!!een cottage met paardjes errond,das verwennerij,hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O ja, wij gaan ook super graag... Jammer dat het zo duur is... :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.