Smeren maar en levende doden

Deze middag hou ik mijn drie schatjes van patatjes gewoon lekker thuis. Dat doe ik wel vaker. Ze een ochtend of middag thuis houden. Tenzij ze per se zelf echt naar school willen natuurlijk , maar dat is toch vaak niet het geval. Nu ze nog kleuters zijn kan het nog.
 
En het is gebeurd. Ik ben beginnen smeren. 40 jaar lang is er geen zalfje aan mijn gezicht gekomen. Dag en nachtcrèmes? Echt in geloven doe ik nog steeds niet en ik vond het altijd al veel geld voor zo een potje. 
Maar met mijn huid is wel degelijk wat aan de hand. Na een douche 'trok' het langs alle kanten. Ze was ook erg droog. Zelfs mijn wenkbrauwen schilferde. Toen ik dan toch bij onze apotheek langs kwam heb ik dat maar eens verteld want ik had er last van.
En zo kwam zij op de proppen met een dagcrème die ik gewoon elke dag moest smeren en sindsdien smeer ik dus toch.
En ja. Mijn huid voelt stukken beter aan. Het is waarschijnlijk maar een gedacht, maar ik voel precies dat het toch een verschil maakt :-).
Smeren jullie ook?


 Verder had ik deze week een hoop afspraken. Notaris, bank, verzekeraar, logopediste, ...Het ging zo de hele week maar door.
Af en toe valt er eens een leuk pakje in de bus. Met een inspirerend boek.

En ik heb de dvd reeks van The walking dead seizoen vijf volledig uitgekeken. Spannend !
Tien jaar geleden had ik nooit gedacht van zo een reeks te kunnen 'genieten', maar ik doe het effectief. Deze reeks gaat over zoveel meer dan die zombies. Er zit een idee achter en die fascineert mij. Het idee hoe mensen met elkaar zouden omgaan wanneer er geen veiligheid meer is of zekerheden bijvoorbeeld en hoe men terugvalt op basisbehoeften. Basisbehoeften bevredigen is zowat mijn eigen stokpaardje. Dat dak boven je hoofd en genoeg eten hebben. Dat komt in die reeks meermaals naar de oppervlakte.  Hoe belangrijk dat is.
Ik keek deze reeks op een paar dagen uit ;-) en moet nu lang op mijn honger blijven zitten want seizoen zes komt er pas aan volgend jaar.
Voor de liefhebbers: mijn favoriete personage in de reeks is Carol. Hoe zou dat nu komen??
Wat is jullie favoriete reeks?

Naar mijn goesting zit het komende weekend al te vol, maar ik ga er toch de rem proberen ophouden.

Fijn weekend en nu ga ik me bij mijn bloedjes voegen. 'Chillen heet dat geloof ik.

Reacties

 1. Hoi, je kan seizoen 6 wekelijks op maandag bekijken op Fox, zender 13 bij Telenet.

  Carol, de zorgzame, discrete maar sterke vrouw :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik smeer al een paar jaar gewoon een beetje nivea crème op men gezicht omdat ik ook een redelijk droge huid heb die anders trekt. Grts

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je Fear the walking dead al gezien? Gaat over het prille begin van de épidémie maar dan in LA. Superspannend! Nu seizoen 2 afwachten. Zelfde makers dan TWD.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben op youtube gaan piepen :-). Ik ga er wel naar kijken denk ik en nu eerst de volledige reeks nog eens opnieuw. Ik kan jammer genoeg FOX niet ontvangen.

   Verwijderen
 4. ik smeer ook: meestal een potje van al-di of l-iddle en nu smeer ik-em naar m'n nieuwe boek...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Smeren doe ik niet. Ik vind die crèmes veel te duur en ik geloof niet echt in hun werking.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik eigenlijk ook niet, maar door de crème is mijn huid wel veel zachter nu.

   Verwijderen
 6. Ik ben nu in het vijfde seizoen bezig. Ik vind het nu een geweldige serie! Ik zit nog even te denken wie mijn favoriet is. Maar het is niet Carol.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben benieuwd wie het is! Ik heb ook wel een boon voor Rick ;-). En Glenn, Maggie, Daryl, ...zijn stuk voor stuk geweldige personages.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.