Lente in zicht (en simpel lentehapje)

 
De jongste is bijna genezen van haar zware griep met bijwerkingen (2 oorontstekingen) en kan opnieuw lachen, deugnietstreken uithalen en spelen.
Alle meisjes (behalve ik)zijn hier goed ziek geweest. Ook onze 16jarige was zelfs 14 dagen thuis van school omdat ze er nog een amandelontsteking bovenop kreeg.
De jongens werden niet ziek. En hopelijk worden ze dat ook niet meer.
 
Mijn oudste dochter vierde dan weer haar 19de verjaardag. Weer een feestje. Ze heeft het goed gevierd.
Een grote dochter waar ik erg trots op ben.
Jammer genoeg reed ze deze week haar auto per totale. Ze was niet in fout, maar de auto is voor 't oud ijzer. Een andere auto zit er voorlopig niet aan te komen...want we zijn aan het besparen.

Bij dat vele sparen hoort dan weer op vakantie gaan dichtbij huis of gewoon thuis. Dit weekend is het opkuisweekend op De Pluimpot (waar onze caravan staat) en reken maar dat je ons daar zondag kan vinden om de boel op te kuisen. Het is een groot werk, maar dit jaar ben ik van plan om er ook nog van te genieten.
Elk jaar zeg ik dat ik meer ga gaan, maar dan gebeurt dat niet omdat ik ook nog andere vakanties geboekt heb.
Dit jaar doen we het echt anders want er wordt helemaal niets geboekt.

Het terras moet afgespoten worden, de tent moet gezet worden en alles moet gekuist worden.
Nadien kunnen we er volop van genieten. We hebben de caravan bijna zeven jaar en dit jaar moet een even goed jaar worden als het jaar 2009 (hele zomer geweest en supermooi weer). Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Meer dan andere jaren in onze buitenlandse vakanties. Ik ben opgelucht nu dat het niet meer hoeft, niet meer moet. Naar dat buitenland.
En ik ben van plan deze keer ook te gaan als het minder mooi weer is.
Voor zondag voorspellen ze alvast lenteweer. Meer moet dat niet zijn.
Het fijne aan een caravan is ook dat je vanzelf veel buiten gaat. Dat doe ik veel minder thuis.

Ik zit tegenwoordig amper nog op mijn computer. Eigenlijk doe ik er nog bijna enkel de administratie op of een opzoeking.
Het simpele leven van zorgen voor voedsel, koken, het huishouden beredderen en bezig zijn met mijn kindjes geeft mij veel voldoening. De stress is verdwenen. Het draait goed. Ik ben blij.
Sommigen zullen dit niet kunnen begrijpen, maar voor mij is dit echt meer dan genoeg. Het is zeker niet zo dat ik van de buitenwereld niets weet. Ik lees nog alle dagen de krant. En ik zie nog genoeg mensen. Alleen zoek ik geen extra sociale contacten meer.

Het grote sparen is ook begonnen om af te lossen. Ook daar ben ik enthousiast over.
Elk bedrag dat ik extra opzij zet doet deugd want ik weet dat het gaat lonen.

Momenteel is mijn enig mankementje nog steeds: boeken en TV series kopen.
Maar met kledij is het een pak verminderd. Voor speelkledij ga ik naar de Zeeman. Voor jeansbroeken naar de Hema. Enkel met bovenstukken durf ik nog eens 'stout' doen.

Zin in een lentehapje? Gisteren maakte ik iets met scampi's naar een recept van Pascale Naessens.

Nodig voor 2 personen: 3 verschillende paprika's, 1 rijpe avocado, wat sla, olie, peper en fleur du sel, een 12  tal scampi's, citroen, ...

-Snij de paprika's in blokjes en ontpit de avocade en plet het vruchtvlees met een vork
-Meng 2/3 de van de paprika met de avocado en doe er citroensap bij (ongeveer 1 à 2el) en bestrooi met fleur du sel
-Bak de scampi's kort en kruid ze met peper en zout
-Schik eerst de mengeling op een bord, doe er de sla op en de overige paprika en dan de scampi's en doe er wat olijfolie over.

Smakelijk!


Ik word zelf helemaal blij van de zon. Het kriebelt langs alle kanten. Kriebelt het bij jullie ook zo?

Geniet van de aankomende mooie dagen. Ga ik ook doen!

Reacties

 1. wat ziet kleine Fee er al een"filoetje"uit!
  proficiat aan de jarige!en oei dat is pech met de auto..hier ook iemand tegen de auto van man gereden,iemand zonder geldige papieren en keuringsbewijs..wat een geloop,maar hij kan gerepareerd worden,ondertussen kochten we in de garage een nieuw(okkasietje)voor mij,mn micratje was 22jaar oud!!!
  pascale naessens komt hier een lezing geven en daar ga ik met mn dochter naartoe,benieuwd..
  gelijk heb je Sandra dat je aan gezelf en je gezinnetje denkt en wat groot gelijk heb je dat je gaat meer genieten van de caravan!!(ben daar zelfs jaloers op hihi)veeel groetjes en twas fijn je te horen debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kan innig tevreden zijn met alleen mijn gezin. Meer hoeft er niet te zijn! Al werk ik sinds kort 4 uur per week als praktijkassistente bij een verloskundigenpraktijj na 15 jaar thuis te zijn geweest. En die paar uur eruit bevalt me toch ook wel :)
  Zo'n caravan lijkt me zalig. Een lekkere vluchtplek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat Fee en de anderen weer beter zijn. Gefeliciteerd met de oudste. Jammer van de auto. Het is altijd zo'n gedoe!
  Op de camping is het toch heerlijk genieten. Even er lekker uit zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kriebelen doet het ja. Dan vliegen we in de tuin. De eerste plantjes (radijsjes) zijn gezet, in de serre. Beetje buitenwerk gedaan en voor de rest genieten van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.