1,2,3, ...Veggie Mexicaans en zondag rustdag


Na een overvolle en vermoeiende zaterdag was zondag gewoon zoals vanouds een rustdag. Op zondag plan ik het allerliefste niks en dus ging ik uiteindelijk ook niet naar de tentoonstelling. Zonder spijt. 's Middags viel ik net als mijn beren als een blok in de zetel in slaap.

's Avonds kookte ik nog eens veggie. Iets Mexicaans op tortilla. Veel groenten en superlekker al was niet iedereen enthousiast hier thuis. Het liefste eten ze hier spaghetti, frieten, gehakt en pasta.
Ongeveer de helft van de gezinsleden vond het lekker, de andere helft vond het 'vies'.
Toch ben ik van plan weer meer veggie te gaan koken. Vlees en vis kan ik niet laten, maar gewoon 1 keer vlees en vis moet voldoende zijn. En bovendien eten ze nog vlees op hun bokes naar school.
Zeg nu zelf. Dat ziet er toch smakelijk uit. 1)Groenten in de wokpan (ui, paprika, tomaat, kidneybonen en maïs)
 2)Schotel gaat de oven in. Groenten belegd op de tortilla. De bedekking was een mix van banaan en kidneybonen. En bestrooid met kaasblokjes.
 3)Na tien minuten al klaar in de over. Smullen!

Verder schreef ik me in voor Fiets en stap mee! . Je kan je online registreren om de auto vaker te laten staan in de maand juni en je fiets en wandelritten registreren. Zo krijg je zelf een overzicht en je kan er nog prijzen mee winnen ook.
Aangezien ik ondertussen al zes weken volop de fiets neem, maar ik bij regenweer nog steeds kies voor de auto moet dit een duwtje zijn om ook bij regenweer de fiets te willen nemen en misschien zelfs voor langere ritten en ook voor boodschappen.

Ik zeur weleens over mijn overgewicht, maar ik doe er wat aan. Ondertussen hou ik mijn gewicht vooral stabiel wat niet altijd zo makkelijk is. Bijvoorbeeld zaterdagochtend bij de zwemlessen en 's middags tijdens het schoolfeest is het moeilijk om regelmatig een gezonde tussendoor te nemen. Dan moet ik echt goed nadenken. En lukt het niet altijd. Zo was ik zondag op de weegschaal in 1 dag 500 gram zwaarder. Dat is dan balen na een hele week weer je best te hebben gedaan.
Gelukkig was ik deze ochtend dan weer 100 gram lichter , maar ik weet dat ik nu de komende vijf dagen hard ga moeten opletten zodat ik ook vrijdag bij de diëtiste stabiel ben gebleven (en stiekem hopende dat er ietske extra af is al was het maar 100 gram).
Beweging heb ik voldoende. Vanaf volgende week ga ik ook naar de fitness. Geen gewone, maar een fitness op maat (bv. zieke mensen, overgewicht, ...). Het stond mij namelijk compleet tegen om tussen afgetrainde jonge mensen te gaan fitnessen, maar mijn huisdokter gaf mij een adres waar ik mij wellicht wel goed ga voelen.
Misschien dat ik uiteindelijk ook ga zwemmen, maar dan moet ik eerst nog een badpak kopen dat mij past :-).

Verder kwam gisteren iemand van Lets ons licht in de kinderkamer maken en vandaag komt er iemand van Lets mijn voeten masseren. 
Zelf iets doen voor iemand is moeilijker. Niet dat ik dat niet wil of kan, maar er is minder vraag.
Zo blijft het toch altijd een beetje zoeken.

En nu ga ik de douche onder...Reacties

 1. toch zalig op zondag eens lekker niks doen en luieren,lezen,in slaap vallen,hapje koken,sloten koffie met koek of gebak... je ziet aan de foto dat ze het ook nodig hebben en zo raken de batterijtjes weer opgeladen!jawade Sandra,je hebt het goed te pakken om aan u conditie te werken,chapeau!!!!!ik ben chronisch rugpatient(ondertussen ben ik mn 2edag morfinepleisters..om even pijnvrij te raken),de specialist zei me vroeger ook zwemmen is voor alles goed..maar jaks,dat vies water,een pluim voor jou als je het doet zeg!!en een voetmassage,zalig!!en je mexicaans eten zou ik ook wel lusten!vandaag wel geen fietsweer,hee..hier giet het...ben jij daar doorgereden voor school?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig!
  Ook ik ben ( samen met mijn buurvrouw)bij fitness op maat ( bij een fysio praktijk).
  En ik probeer ( heel langzaam), maar stiekem toch wel wat oplopende gewicht wat naar beneden te krijgen.
  Rust op zondag voor het hele gezin is heerlijk ( net als je veggie gerecht trouwens).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo'n zondag, lekker niks doen. Nou ja jij dan wel. Je bent goed bezig met een gezond gewicht. Zelf gebruik ik een app stappenteller. Het is een indicatie. Je kan zien hoeveel stappen, kilometers en calorien je verbruikt. Maar in 13 weken tijd ben ik nog maar 2 kilo kwijt. Positieve is dat er geen bij is gekomen. s'Morgens sport ik altijd voor de t.v op npo1 om 9.15 u. Komt er altijd een leuk programma. 4x in de week doe ik mee. Goed voor hart, spieren e.d. je maaltijd ziet er geweldig lekker uit en bonen zijn zo lekker en gezond. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk die mexiaanse tortilla, gaat het wel goed dan met je ? Die schildklier zou ik toch goed in de gaten laten hoduen hoor, zeker tijdens je zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.