Nieuw terras of gewoon opknappen? En bio eten of toch niet?

Enkele maanden geleden vroegen we een tuinman om een tuinplan te tekenen. Vooraan zou er een 'parking' weggaan en plaats maken voor groen en achteraan zou het een gezellige tuin met hoekjes worden en een nieuw terras.
Het kostenplaatje was binnen de verwachtingen, maar we bleven maar twijfelen.
De voortuin bleken we toch niet zo te willen en uit de achtertuin zou de trampoline moeten verdwijnen en ons kinderen speelden daar toch nog wel vaak op.

Dus nadat we de plannen bekeken en betaalden konden we maar geen datum vastleggen.
Uiteindelijk besloten we het te laten zoals het is.
We wilden die tuin wel hoor. Zeker achteraan, maar we waren er blijkbaar nog niet klaar voor.

Wat we wel deden dit weekend was zowel de oprit als het terras achteraan plus de tuinmeubels afspuiten met hoge druk en wat waren we verbaasd.
Het leek wel of we plots een nieuwe oprit en terras gelegd hadden. Weer schone tegels en een mooie houten tafel. De man ging nog wat extra zand halen voor tussen de voegen et voilà. We kunnen minstens weer een jaartje voort zo al zakken we wel bijna door onze tuinstoelen.
Ondertussen kunnen we verder nadenken over wat we nu willen.

En ik vertelde gisteren al dat ik al bij een letster op bezoek was. Nu spreek ik hier vaak over ontspullen en minder dingen in huis en zo weinig mogelijk.
Omdat ik daar zelf helemaal niet van houd. Ik ben blij dat we nu een kelder hebben waar een groot deel van hun speelgoed kan blijven wanneer ze er niet mee spelen.

Maar wat ik dus zag bij haar. Dat is pas back to basic. Ik had niet de indruk dat daar iets overbodigs in dat huis stond. Het gaf enorm veel rust en dat straalde ze ook uit. Ze heeft nochtans ook kindjes.
Dit was precies wat ik zou willen, maar wat heb ik nog een heel eind te gaan. En zoals haar zou ik het nooit krijgen. Alleen al mijn boekenkast puilt nog steeds uit.

Op kapaza blijf ik ondertussen ijverig verkopen en dingen opzetten.
En nu trek ik dus weer eens naar boven want onze slaapkamer is ook weer dringend aan een make-over toe.

Wat bio dan betreft. Ik koop nu inderdaad meer witte producten. Vooral pasta, melk, wc papier, ...
Maar ik haal ook nog steeds bio groenten en fruit en koop lokale producten. Die ommekeer zal ik precies nooit echt kunnen maken.
En deze ochtend ging ik weer naar de markt voor al mijn inkopen.

Een goed evenwicht vinden is een dansoefening.

Reacties

  1. En daar gaat het om :) een mooi evenwicht creëeren. En vooral doen wat bij je past. Anders klopt het niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een tuin waar een kind zich kan uitleven is toch super,springen ,rennen,met de bal spelen enz..dat moet geen plaatje uit een boekje zijn,zolang ze kunnen ravotten buiten.
    wat bruis jij van energie Sandra,nog je kamer een make-over geven!!naar de markt gaan vind ik hier niet zo'n goeie idee want dan heb je altijd meer mee dan je opkan,zoals bv.3kg fruit voor..,of zoveel bakjes aardbei voor..omdat wij maar met 2zijn,maar in u geval kan dit wel gunstig zijn

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.