Bespaarpostjes en mooi weer vraagt om sandalen.


Nu Fee minder naar de opvang gaat zijn we vaker met ons tweetjes en dat is mijn handen vol hebben, maar ook bijzonder leuk. Dus deze ochtend was het stralend weer en liepen wij in het dorp waar ik kleine boodschappen deed en nog een pakje naar bpost bracht.
Eigenlijk het ideale moment om sandalen voor haar te kopen. We waren namelijk met ons tweetjes. En ze kon ze zelfs meteen aan. Glunder, glunder.
Het was moeilijk kiezen tussen blauwe, witte of roze, maar het werden toch weer de roze.
Bovendien kregen we 20% op een gewoon paar zomerschoenen indien we sandalen kochten en dus ging Niels deze middag met de grote zus alvast zijn paar zomerschoenen uitkiezen. Hij moest er toch hebben en beter dan met korting.

Verder werden er nog meer knopen doorgehakt.
Zoals hoe we het nu gaan doen met de aankoop van de auto (in augustus-september). We kozen voor de voordeligste manier op lange termijn. Wat eigenlijk wil zeggen dat we ons spaargeld niet gebruiken voor de auto, maar een lening nemen op 24 maanden voor een deel van het bedrag. Wat we normaal voor de auto hadden kunnen gebruiken van het spaargeld storten we in de hypotheek. Het is raar, maar de rentevoet voor een autolening is voor ons 1,2% en voor onze hypotheek 2,87% (heb ik nog eens nagekeken)en bovendien lopen die 2 hypotheken nog over 17 jaar. Door het spaargeld te storten in 1 van de 2 hypotheken (in september) gaan we in één klap verlost zijn van 1 hypotheek op meer dan 17 jaar. Dat is op lange termijn dus veel voordeliger. Dan concentreer ik me op de andere hypotheek op dezelfde termijn. Die is hoger, maar toch hoop ik nog voor het einde van dit jaar het maandbedrag naar beneden te krijgen met minstens 10 %.
Onze totale schuld is trouwens sinds april 2016 al gezakt van boven de 238.000 euro naar 230.926,23. Op iets meer dan een mand dus eigenlijk. In september moet ze zakken onder de 210.000 euro en hopelijk komt ze in december eindelijk onder de 200.000 euro. Vanaf dan gaat het sneller gaan denk ik. Nu voelt het soms als een druppel op een hete plaat.

Ook ga ik toch de hulp in huis nog meer inkrimpen. Dat gaat minstens 160 euro per maand schelen. Mijn hulp die al jaren komt blijft.

De verkoop op Kapaza is wat stil gevallen. Ik heb er al meer dan tien dagen niets nieuws op gezet en dan is het meestal stiller, maar vandaag zwierde ik er weer wat nieuwe dingen op dus hopelijk wordt de verkoop weer wat op gang getrokken. Nog 4 dagen en dan verkoop ik alweer een maand spullen op kapaza. De verkoop heeft tot hier toe 226,26 euro opgebracht. Dat vind ik meer dan goed. Van het geld kocht ik dus al een autokinderstoel van 120 euro. Die nodig was.

Gisteren heb ik nog een certificaat van de zonnepanelen kunnen aanvragen.
En ik blijf ondertussen zo vaak mogelijk fietsen.

En ondertussen geniet ik more than ever van de simpelste dingen des levens. Knuffels zijn gratis en de zon ook, maar ook languit DVD's kijken wanneer de kinderen te bed liggen is pure ontspanning.

Op wat besparen jullie?
Reacties

 1. op wat bespaar ik? Op bijna alles, denk ik.
  Met 1 inkomen van zo'n 2000 euro en kindergeld van 300 euro, is er weinig marge. 1 volwassene en 2 kinderen...
  En toch spaar ik nog....een beetje. 😉
  Ik weet dat ik de rekening van anderen niet moet maken, maar soms begrijp ik niet goed wat tweeverdieners met hun geld doen. Ik hoor soms collega's, waarvan ik weet dat de partner een even mooie wedde heeft, klagen dat ze niet kunnen sparen.
  Ik weet heel goed wat ik op een maand of zelfs op een jaar allemaal van kosten heb. En ik leef daar naar.
  Een reis kan hier niet elk jaar. Veel tweedehands kledij voor de kinderen. Geen ruimte voor folietjes. Soms steekt dat wel, dat je bijna alleen kan kopen wat je nodig hebt, en nooit eens die toffe jas of die leuke schoenen kan kopen, gewoon om dat je daar zin in hebt. Ik doe heel hard mijn best om iets op te bouwen, heb zeker geen armtierig leven. En ik slaag daar in omdat ik alles heel goed in de gaten hou. Maar we komen er wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij besparen nergens op omdat het niet nodig is . Lossen niet af omdat dat niet mogelijk is omdat ik geen baan heb dus geen inkomsten. Wel sparen we b.v voor een andere auto. De onze is inmiddels 12 jaar oud maar zolang hij geen al te grote mankementen krijgt blijven we er gewoon in rijden. Kunnen we nog even sparen. Daar zouden wij dan weer geen lening voor aan gaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.