Ingesneeuwde huismoeder of is tijd de nieuwe luxe?

Amper te geloven dat het in het weekend weer erg fris gaat worden, maar voorlopig genieten we nog met volle teugen van het heerlijke weer.

's Morgens om 11 uur zat ik al in mijn tuin met tijdschriften en een glas water en amai: ik was aan het zweten. Zie je de kweekbakken op de foto achter me? Die verkoop in mijn kapazashop want ik blijk jammer genoeg niet het geduld en de aanleg te hebben om zelf groenten te kweken. De sla heb ik nog kunnen opeten, maar de broccoli was grandioos mislukt. Bovendien heb ik in mijn leven nog nooit zoveel slakken tegelijk op mijn terras gezien (dat was dus vorig jaar!) als toen.
Je kunt ook op de foto merken dat ik nog steeds fan ben van een wilde tuin (zie de gele bloemen: voor mij is dat geen onkruid).'s Middags mocht ik naar een dessertenbuffet in de school van de dochter. Allemaal desserten die ze zelf gemaakt hadden. Niet alleen marmercake, maar ook een echte biscuit en worteltaart, chocoladetaart, appelroosjes, enzovoorts. Het was allemaal zeer lekker (en slecht voor mijn 'lijn'). Ook de tafeldecoratie hadden die 15-16 jarigen prima gedaan. Trots stonden ze achter hun desserten.
En de ouders en grootouders maar smullen en kwekken. Aangename babbels stuk voor stuk.

 Mensen denken soms dat je volledig insneeuwt als huismoeder en alleen nog kan praten over kinders, maar ik kan U verzekeren dat ik deze middag op het buffet niet alleen gekwekt heb over kinderen.
Bovendien is het net door huismoeder te zijn dat ik deze middag gewoon naar dat buffet kon gaan. Als moeder en niet als grootmoeder. Dat is mij veel waard.
Ik vind tijd al heel lang luxe. Ik heb nu tijd.

Deze ochtend had ik trouwens ook al een spontane babbel. Een man kwam mijn nieuwe gordijnen achteraan hangen en het is niet zo dat ik telkens spontaan aan de babbel geraak en meestal is dat dan nog over het object waar we mee te maken hebben. In dit geval zouden het de gordijnen geweest zijn, maar deze keer ging het over 't leven en tegenslag verwerken en familie, maar ook over de schoonheid van 't leven. Ondertussen deden wij gewoon verder met 'ons werk'.

En over mijn gordijnen ben ik ook weer heel tevreden.
Gordijnen vind ik veel gezelliger dan kale ramen. Je bent wat licht kwijt inderdaad, maar dat is bij onze grote ramen geen probleem.
In de winter vind ik het heerlijk om de gordijnen dicht te trekken. Het geeft een knus gevoel.
In de zomer is het nu om de zon wat buiten te houden. We hebben geen zonnewering en het kan snikheet worden in onze keuken. Het was zonnewering buiten of gordijnen. De keuze was snel gemaakt.

 
Verder heb ik mijn ene poetshulp opgezegd vandaag. Maar ik ben blij dat mijn vaste hulp morgen wel komt want na 14 dagen geen hulp in huis is dat meer dan welkom. Nu komt er opnieuw enkel iemand 4 uur per week.
 
Verleidingen blijven op de loer liggen toen er post van Center Parcs in de bus zat. 35 % korting op een verblijf in de zomer zelfs. Tot ik bedacht dat ik me wel 1000 euro profijt doe door net niet te gaan deze zomer :-). En zelfs meer wanneer je het vermaak ginds meetelt.
 
Wat vind jij luxe?
 
 
 
 
 
 

Reacties

  1. Wat ik luxe vind? Uhh, nou vakantie, een poetshulp, uitjes met de kinderen, nieuwe spullen ipv tweedehands, klusjesmensen inhuren, kapper, mani- en pedicure.. Eigenlijk alles wat niet onder de 1e levensbehoefte valt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij is luxe s'morgens uit bed stappen en niks meer te hoeven of te moeten. Heerlijk mijn eigen dag indelen. Matriƫele luxe is aan mij helemaal niet besteed.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.