Een wafelijzer van 42 jaar oud, Sunburst en aparte tijd voor de kindjes
Op zaterdag kreeg de tweede jongste zoon Mats nieuwe schoenen en daar maakte ik een uitje van met hem alleen op pad. Want kinderen in een groot gezin moeten heel vaak de aandacht delen. En dus maakte we een wandeling langs de witte paashaas aan de kapel en gingen na het schoenen kopen een taartje eten. Helaas at ie er maar twee happen van en mocht ik de caloriebom verder opeten.  De koffie caramel was ook heerlijk.
De paashaas overleefde de nacht niet. Vandalen sloegen hem ondertussen aan diggelen :-(.

Op zondag gingen we ontbijten op 't school waar de
man plots opperde dat hij best wat meer dingen voor 't school wou doen. Iets wat ik zelf ook wel wou doen. Vrijdag ga ik eten met onder andere iemand uit de ouderraad dus ik ga mijn licht eens opsteken.

School vinden we heel belangrijk en met vijf kinderen daar op school willen we iets betekenen voor de school ook. Al doe ik dat ook wel al een beetje. Ook vandaag ben ik RIJ ouder. Deze keer voor de klas van Lies.

Ons Vicje is nog steeds wat ziekjes. Morgen opnieuw naar de dokter en dit net op een schoolvrije dag. Normaal gezien maak ik dan ook altijd een uitstap, maar deze keer zullen we nog wel zien.

Gelukkig zijn onze nachten nog steeds prima met Vic. Het zijn vooral de andere kinderen die ons wakker houden en dan vooral Fee en Mats.

Nog afgelopen weekend kwam ik in het bezit van een 42 jaar oud wafelijzer dat van mijn grootmoeder geweest is. Nu oma al een tijdje in het rusthuis verblijft en dit wellicht haar nieuwe woonst is wordt het huis langzaam leeg gemaakt. Dat voelt een beetje raar en ik was de laatste van de kinderen en kleinkinderen van oma die eens mocht gaan kijken of er nog iets was dat ik kon gebruiken. En omdat wij hier toch vaak wafels bakken nam ik het wafelijzer mee. Een oud van 42 jaar oud met het koopbewijs (januari 1975) er nog in. Nog proper ingepakt in de doos en de plastiek. Gisteren uitgetest en hij deed het fantastisch. Snel gebakken en lekker! Een wafelijzer van Nova. We hopen er nu nog duizenden wafels mee te kunnen bakken.
 Ook deze Sunburst spiegel van op hun schouw vond ik prachtig. Ook deze krijgt een plaats in mijn huis.
Ons oma moet ik dringend eens een bezoekje gaan brengen. Want toen ik in haar huis rondliep voelde ik me wat ambetant. Alsof ze er niet meer was. Ze is nu 90 (bijna 91)en is nog redelijk gezond.
Ondertussen is de schoolweek weer begonnen met deze ochtend een heftige ochtendspits met huilerige kindjes die niet wilden meewerken en snauwende tieners. Het was druk en veel ruzie, maar toen ik even van mijn koffie slurpte kon ik toch nog bovenstaand tafereeltje klikken. Fee praat tegen Vicje die aandachtig luistert naar haar verhaaltje. Op de achtergrond wacht Mats wat verveeld op de rest van de dag en besluit dan af en toe één der broers of zussen te jennen en een grote staat klaar om uit te rijden, oortjes klaarmakend. En blij denk ik om even met hoofd in de wind te fietsen.
Deze middag heb ik afgesproken met twee grote dochters om ergens wat te gaan eten. Even voor hen aparte tijd en aandacht.

En morgen is het dus een schoolvrije dag. Ik kijk er niet naar uit :-). En plan daarom misschien nog wat te gaan doen... Ook even uitwaaien of zo.

En nu moet ik bijna opnieuw vertrekken.

Fijne week !

Reacties

 1. Wat ziet de nieuwe vormgeving van je blog er leuk uit! De foto's komen zo veel meer tot hun recht.
  Probeer morgen toch maar te genieten van die schoolvrije dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel beter zo, jouw blog. Schoolvrije dagen vind ik leuk, maar dat komt omdat de jongste dan thuis is. De groten zijn bijna altijd thuis. Niet allemaal samen (oef;).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf heb ik ook het wafelijzer van mijn grootmoeder en ook een nova. Hoe oud het mijne is weet ik niet. Maar heeft ook wel al een mooie leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie blog heb je ,en wat een lieve foto's . Dat wafelijzer heb je nog jaren plezier van groet Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet je site er mooi uit! Veel moderner dan eerst en ook de mooier voor foto's! Geniet morgen van een dagje uitwaaien, het klinkt alsof iedereen daar wel aan toe is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie nieuwe lay-out! Ik wens je een haalbare en fijne vrije dag toe!
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke blogverandering.Fijn elke keer bij t bakken van wafels aan oma effe denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je oude naam weer in ere hersteld? wat is dat toch altijd dat ze de boel van een ander vernielen! Mooie fot van Vic en Lies. Wafels zo lekker, ik bak op vakantie mijn glutenvrije brood erin. Genieten van oma's wafelijzer, trouwes de spiegel is ook een mooie herinnering.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.