Gelets, tutjes & duimers en puur geluk


 Toen onze Vic veel weende hebben we eens de fopspeen uit de Roze doos genomen (een doos die je gratis krijgt in het moederhuis nadat je bevallen bent). Misschien hielp het en dat deed het. Gelukkig is de tut ondertussen geen constante geworden. De afgelopen dagen deed ie het gewoon weer zonder die tut. Het was wel een gek zicht. Een fopspeen vind ik een lelijk iets, maar ongeveer de helft van ons kinderen hadden er één. De rest duimde. Het vervelende aan tutten is ook dat ze vaak zoek raken en dat ze duur zijn. Ook moet het hygiënisch blijven... Ik geef dus de voorkeur aan de duimers al doen die het altijd wel langer en is het eveneens niet zo goed.
Natuurlijk maak ik geen foto's wanneer het manneke weent want leuk en schoon is dat niet :-) dus zoveel meer foto's wanneer hij slaapt. Met of zonder 'botjes'.
 Tutten vind ik niet fijn en tattoo's ook niet. Vaak vind ik een tattoo zo verschrikkelijk lelijk, maar kinderen zijn er zot van. Al vond ik de onderstaande tattoo wel schoon. Gelukkig kan het er achteraf gewoon af gewassen worden.

Ondertussen heeft Vicje nog steeds last van reflux, maar het gaat al beter. In zijn wieg hebben we nu kussens gelegd zodat hij wat naar boven ligt en dat helpt wonderlijk. Hij is weer dat slaapkopje geworden bij momenten.

Gisteren had ik iemand in ons huis die wel heel straffe uitspraken gedaan heeft, maar pas achteraf besefte ik dat eigenlijk. Pas toen mijn man er wat bozig om werd (of eigenlijk redelijk bozig).
Het ging over hoe slecht ik er eigenlijk uit zag (zonder de uitstraling van een jonge mama en doffe ogen :-)) en dat ons huis totaal niet gezellig was en dat die persoon wel begreep waarom mijn 'arme' man zoveel werkuren klopte. Die wou natuurlijk nooit naar huis komen :-). Het was best lachwekkend eigenlijk. Ik had er eigenlijk eens goed mee moeten lachen.

Toen ik opperde dat we die kinderen wel samen hadden, dat ik ons huis erg gezellig vond en dat ik er al veel beter uit zag dan een paar weken geleden vroeg ze of dat ik echt vond. 'Ja dus!' Ik zei ook dat er net veel mensen waren die het huis wel erg gezellig vonden. Dat we die reactie zo vaak kregen. Wekelijks bijna. En dat ons dat veel plezier deed. Het was alsof ik aan het bazelen was. Zo keek ze me aan. Het ging zo trouwens nog zo een tijdje door. Al zei ze er ook bij dat ze hoopte dat ik 'de kritiek' niet kwalijk zou opvatten. Ik neem het haar niet kwalijk inderdaad. Het is haar gedacht !
En ik moet het zeggen: ze kan wel erg goed koken en kasten uitkuisen ;-). Daar ben ik blij om.

Verder stond ik er niet bij stil al.Toen ik dat 's avonds terloops zei ten huize Gekwek kreeg ik opnieuw erg verbaasde blikken. Blijkbaar vonden de man en Co dat toch niet erg 'normaal'.

Ach. Zelf zit ik er niet echt mee. Ik vind dat ik er wel goed uitzie (en mijne man gelukkig ook) en mijn huis : daar wordt in geleefd en vind ik meer dan oké en best gezellig enzovoorts. Maar de man vindt dat als die persoon naar hier komt om me af te breken die beter wegblijft... Tja. Die komt inderdaad binnenkort niet meer.

Vandaag ging ik mijn verloren bankkaart ophalen in de bank (maandag ingeslikt door bancontact, dinsdag ontdekt in de Colruyt en vandaag opgehaald in de bank) en dronk ik ergens een koffie. Toch nog eens gelukt dus: die koffie. Yes!

Positief is dat ik vandaag ook weer aan letsen gedaan heb en zo op bezoek ging bij twee medeletsters. Eén jonge mama zoals ik (ze is ook 41)en we beiden enthousiast waren over iets : namelijk gehaakte knuffels want die vinden wij superleuk.  Nadien ging ik nog bij iemand anders langs waar ik lekkere koffie dronk en pralines at. Ook daar had ik een goede warme babbel over koetjes en kalfjes en op het einde ging ze voor mij een zomergilet breien ;-). Supertof want ik draag elke dag een gilet. Winter en zomer eigenlijk.

In de toekomst wil ik weer veel meer gaan letsen. Het heeft mijn leven verrijkt, maar het afgelopen jaar was het erg stilletjes op dat vlak. Toch geeft letsen mij en goed en warm gevoel.  Ook voor 't school zou ik wat meer willen doen. Het zijn nog zaadjes in mijn hoofd dat laatste...

Ik heb ook erg zin weer in opruimen en minimaliseren. Maar kalmpjes aan natuurlijk. Eerst maar proberen de was bij te benen.

Van Hygge ben ik daarom een fan van het eerste uur. Overgewaaid uit Denemarken. Dat kan ik momenteel toch nog het beste.
Genieten van Vicje wanneer hij wakker is en naar de mobiel aan het luisteren is.
Genieten van ons huis en de stoof.
Genieten van een warme thee en een kop koffie.
Warme kledij dragen. Soms zelfs twee gilets over elkaar en sokken.
Genieten van lekkere soep met balletjes.
Ik ben een content en tevreden mens en besef ook vandaag weer hoeveel geluk ik heb in het leven.
Daar ben ik dankbaar voor en het ontroert mij vaak.
Soms voel ik mij bijna schuldig.
 
Fijne woensdag.
 
 
 

Reacties

 1. In ons huis wordt er ook geleefd, ligt meer overhoop dan dat me lief is. Nu zeker na mijn ongeval van vorige week. Als er hier iemand over de vloer zou komen om me af te breken ,zou die persoon ook niet meer welkom zijn.
  Zolang jij en je gezinnetje genieten, is het meer dan ok. Genieten zit echt in kleine dingen, ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dat ik de hulp echt nodig heb op dit moment.
   En veel sterkte voor jou.

   Verwijderen
 2. En het was niet je schoonmoeder? Buiten ermee hihi ;) Nog een geluk dat ze niet aan je roze wolk kan reiken en gelijk heb je dat je die onzin niet aan je hart laat komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is de ervaring toch wel uiteindelijk. Weten wie je bent en wat je doet...

   Verwijderen
  2. Vandaag nog gelezen in een decoratiewinkel: Good moms have sticky floors, dirty ovens & happy kids

   Verwijderen
 3. wat hebben die mensen "een grote mond" die bij u langs komen,hebben ze niet geleerd horen,zien en zwijgen,zo'n lef;die zou er bij mij niet meer inkomen..gilets ohhh die heb ik ook "altijd"aan!heb het ook graag warm en ik zie bij jullie ook want vic-je zit er ook altijd warmkes in,leuk zn botjes!!en "schoon"Vic-je ,tis van ohhh als er foto's opkomen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of het je hulp is of de kraamhulp, dit soort opmerkingen hebben ze gewoon niet te maken. Heel onbeleefd en als het de kraamhulp betreft (wat ik denk) behoorlijk onprofessioneel. Geniet jij maar van je gezin en huis en doe het zoals jij het goed vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze gaat bijna met pensioen en ietwat onprofessioneel ondanks het feit dat ze haar werk echt wel goed doet. Op een ander vlak hoop ik dat ze dit enkel bij mij thuis doet :-).

   Verwijderen
 5. Je niet schuldig voelen!
  Mensen laten kletsen ( hoewel in je eigen huis, daar zou ik me toch knap ongemakkelijk bij voelen).
  Wat ik van je huis kan zien ziet er altijd echt gezellig uit, en met zoveel kinderen, nauwelijks rommelig gezien!
  Maar vooral: blijf genieten van kleine Vic en de rest van je prachtige gezin!
  Ik geniet mee ( en bewonder hoe je het allemaal voor elkaar krijgt) op afstand.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Franca.
   Gelukkig komen hier ook nog veel andere mensen over de vloer die me bevestigen in mijn 'gevoel'.
   En genieten doe ik zeker en vast.

   Verwijderen
 6. Tja lastig zo'n persoon. Ze wist zeker niet dat je net bevallen was en geen hulp had toen dat nodig was. Nee bij jou kan en mag geleefd worden en hoeft alles niet strak en super netjes te zijn.
  Je hebt gelijk, er niet mee zitten. Gewoon genieten van alles om je heen voor je het weet ben je oud. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, wat een opmerkingen! Ik vrees dat ik me daar volledig door in de grond zou laten boren, zeker als je nog maar net bevallen bent, en de hormonen nog vrij spel hebben... Triestig toch, zo'n mensen die hun 'gedacht' (of frustraties?) zomaar in een ander zijn gezicht gooien. Fijn dat je je daar niet door laat van de wijs brengen, eens goed mee lachen lijkt me ook de beste keuze :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.