Vicje is drie weken, (te)volle dagen en lees/kijkplezier

 Eerlijk gezegd: ik heb mijn handen vol, maar dat mag niet verbazen :-). En het is een stokpaardje van me en ik zeur er vaak over, maar de was is nog meer toegenomen hoe ik en de hulp het ook proberen bij te houden. Soms doet onze kleine Vic meer dan 1 keer andere kleertjes aan wegens 'vies' geworden en ook Feetje doet regelmatig nog een cadeautje in haar broek waardoor ook zij minstens om de dag twee keer iets anders aan moet. Dan heb je natuurlijk nog het extra wassen van lakentjes (veel opgegeven)of dekentjes (te erg gezweet). Het blijft een heel gedoe : die was !

Dat is toch het vervelendste van een groot gezin vind ik want koken vind ik niet zoveel verschil. Een extra zakje rijst zit vlug in de pot bijvoorbeeld of een extra halve kilo pasta is geen moeite. En wij eten niet zo vaak aardappelen ( 1 keer per week schat ik).
Al is de rommel in huis ook niet te onderschatten.
Een groot gezin vergt wat meer structuur.

Vic is vandaag precies drie weken oud en hij verandert terwijl ik er op sta te kijken. Hij eet en slaapt goed en af en toe heeft hij een weenmoment. Meestal op de verkeerde moment :-). Bijvoorbeeld tijdens de ochtendspits deze ochtend. Niels die bijna tien is deed al vreselijk vervelend en het ging niet vooruit. Het draaide een beetje in de soep en toen was Vicje ook nog aldoor aan het wenen en ik deed mijn best om te troosten en ondertussen voort te maken, maar dat ging niet goed samen. Uiteindelijk kreeg ik het zo kwaad dat ik uitvloog tegen de zoon van bijna 10 omdat hij toch nog zijn broer een 'lap' verkocht had (en die keihard aan het wenen was) en na een verwittiging deed hij het nogmaals. Dat kon ik even niet hebben. Want ook gisterenavond had hij het 'uitgehangen' en sneuvelde er een beeldje vanop onze Vic zijn tafel.  Zelden zien ze mij zo kwaad, maar deze ochtend. Pff. Ik schrok even van mezelf. Gelukkig viel Vic op weg naar school in slaap en dat deed hij nadien uren.

We kwamen uiteindelijk te laat op school. 5 minuten maar, maar toch...

O. Dan was het weekend en vooral de zondag zoveel beter. Lekker voor de stoof zitten. En voor één keer de hele dag in mijn pyjama troetelen met de kinderen (zie foto boven) en lezen. Ik doe ALTIJD mijn kleren aan. Ook als ik niet buiten hoef, maar afgelopen zondag deed ik dat een keer niet. Het voelde voor een keer goed. Dat wel, maar niet voor alle zondagen ;-).
 
Ik heb dus een beetje aan Huygge gedaan. Kennen jullie dat? Afgelopen weekend stond er wat van in mijn weekendkrant. Het komt overgewaaid uit Denemarken. Om het kort te omschrijven: 'Het binnen knus maken tijdens de donkere dagen' of dat is wat ik er van begrepen heb en dat deed ik dus de zondag.
 
Wat mijn lezen betreft: ik las in 2016 maar 22 boeken. Echt een dieptepunt. Ook vond ik geen enkel boek 'Wauw'. Misschien iets teveel andermans lijsten gevolgd. Als ik dan toch één uit de lijst moet kiezen zijn het de non fictie boeken van Gerhard Hormann omdat ik daar ook echt wat mee gaan doen ben (aflossen!).
 
Ik begon ook weer een Tv reeks te kijken. Dit keer American Horror Story: seizoen vijf al. Het vorige seizoen vond ik niet zo goed.  Eigenlijk kijk ik vooral voor de omkadering. Dit keer een Hotel. Ik ben ook fan van 'The Shining' (ik zag die film al meermaals en las ook het boek) dus deze reeks met het hotel kan ik wel smaken. Prachtig decor en kledij, geweldige acteurs en goede muziek.
 
Zo. Deze middag moet ik met een kind naar de tandarts. Helaas moet Vicje mee helemaal naar Gent.
Op woensdag kookt tegenwoordig een dochter.
De oudste is dan weer bijna klaar met haar examens en gaat dit weekend naar Amsterdam.
 
Het is af en toe amper bij te houden...
 
De dagen zijn iets te vol, maar ik probeer goed te plannen. Wat vandaag niet lukt lukt misschien morgen dan wel.
 
Fijne woensdag.  
 
 
 
 


Reacties

  1. het gaat goed met je manneke heel fijn .Ik heb het boek van Astrid Holleeder gelezen kan je zeggen dat het best de moeite waard is eigenlijk een ongelooflijk verhaal Groet Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het boek 'Hygge' gehaald bij de bieb...ben benieuwd ! maar eerst moet ik nog een ander boek lezen waar ik in begonnen ben...Ik denk dat het niet anders kan dan druk zijn in zo een groot gezin..en baby's nemen vlug de stress over op drukke momenten..ik snap niet hoe je het rond krijgt! echt chapeau! liefs en hopelijk verloopt de avondspits wat rustiger!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.