De rekkertjes rage

Deze week kreeg ik plots een paar armbandjes voorgeschoteld. 'Mooi hé mama?'.
'Ja. Leuk hoor. Van waar komt dat?'

O. Ik wist dat dus nog niet. Er is een nieuwe rage. Armbandjes maken met rekkertjes. Men is er zoet mee op de speelplaatsen.
En of ik ook een paar zakjes rekkertjes wou gaan kopen want dan konden ze ook naar hartenlust voor zichzelf en natuurlijk ook voor vriendjes en vriendinnetjes armbandjes gaan maken.

Gisteren vroeg ik in elke winkel waar ik kwam of ze rekkertjes hadden. In drie winkels kenden ze de grote vraag, maar twee ervan hadden ze nog niet in hun winkel gehad (al kon het niet uitblijven), 1 winkel bleek uitverkocht en toen ik nog in een vierde winkel kwam bleken ze nog in dozen in het magazijn te liggen, maar geen probleem. De mevrouw haalde het even voor mij. 1,49 Euro voor een pakje mevrouw! Ik kocht er dus zes want ik heb veel kindjes.

Enthousiast maakten ze sindsdien armbandjes bij de vleet. Ik sta verbaasd van de ijver van minstens vier kinders. Het zijn kleurrijke armbandjes. Wel plastiek natuurlijk :-(, maar het is creatief.
En ik vind het leuker dan flippo's of Paninistickers of andere brol.

Niels mocht vandaag voor het eerst naar een feestje van iemand uit zijn nieuwe klas en maakte voor het meisje meteen een armbandje.
Even terloops: toen ik hem naar het feestje bracht (een 5tal km verderop)kwam ik zowat uitsluitend groen en velden tegen. Het is hier werkelijk een mooie streek. Het feestje was ook in een schone omgeving, buiten en in het groen. Echt super! Ik weet al meteen waar Thijs zijn klasfeestje gaat geven.

Verder ging ik vandaag naar de zwemlessen, maar bleek alleen ons Lies zwemmen te hebben. De jongens niet, maar ik wist van niets (blijkbaar iets gemist?).
Deze middag was ik dan weer zo moe dat ik in mijn zetel in slaap viel al had ik gehoopt nog wat te lezen, maar mijn ogen vielen echt toe. Ons Fee deed/doet ondertussen ook haar langste slaap. Ze slaapt ondertussen al zeker vier uur aan een stuk...

Ik zou nu eens in gang mogen schieten. Vooral in de was :-).

Reacties

 1. Hier kwam grote M vorige week af met de"rekkertjes", hij vroeg mama weet jij hoe het noemt. Tussen de middag ff opgezocht en het noemt band-its. Vorige week vrijdag ben ik er ook om geweest. De rage heerst hier dus ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier heerst die rage ook. Toevallig vandaag op de tuin- en vijverdag gekocht (raar maar waar : allemaal biologisch : kippenvoer, meubels, ... en dan die plastic rekkertjes ertussen). Cédric is er al uuuuren zoet mee en zus helpt maar al te graag. Geweldig om ze bezig te zien:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja... hier zijn de armbandjes ook een groot succes, ik keek er gisteren bij dreamland eens naar maar alle zakjes waren uitverkocht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook in Nederland is het een rage. Al noemen wij het loom-bandjes. De mijnen zijn ook verslaafd. Hier kosten de zakjes trouwens 1 euro per stuk....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren op de wekelijkse markt zag ik maar liefst 4 kramen met dat spul... Gelukkig is mijn dochter er nog net iets te klein voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.