Een zeer natte (wandel)zaterdag

 De dodentocht in Bornem was een succes. Van de 12000 deelnemers waren er maar 2000 'opgevers'. Als je bedenkt wat een tocht dit is was het een succes. Ergens was ik wel een tikkeltje jaloers wanneer ik al die wandelaars zag omdat ik aan de zijlijn stond, maar een mens moet realistisch zijn.

Ik trok dan maar met Wouter, Niels, Thijs en Liesje naar Herselt. Waar we bij Mie Maan een rugzak vol proviand gingen ophalen voor een picknick in De Hertberg. Ik had dat al een paar dagen geleden gereserveerd en betaald zonder het weerbericht in de gaten te houden en zo kwam het dat ik deze natte zaterdag een beetje verplicht naar Herselt trok om te wandelen en te 'picknicken'.
 De regen viel echt met bakken uit de hemel. Ondanks de aangepaste regenkledij en waterdichte schoenen werden we heel, heel nat. Gelukkig was het niet te koud.
De wandeling maakte ik redelijk kort: 3,7 kilometer door vele plassen. Onderweg amuseerden de jongens zich toch nog met bessen plukken en eten.
Ons Liesje vond er niet zoveel aan. Zij werd uiteindelijk het natste van allemaal.
 


 
 We kwamen niemand tegen. Wie gaat er dan ook wandelen in die stromende regen. Het was niet een beetje regen of miezeren, maar hevige buien. Het bos beschermde ons ook wel. Van wind hadden we geen last.We zagen wel 2 kikkers. Altijd fijn: diertjes spotten.

Een mooie picknickplek, maar zitten was onmogelijk.
We aten dan maar onder een dikke boom en smaken deed het wel.
In de picknickzak zaten sandwichen, wafels, drank, een appel en pasta.


 Na de tocht waren we nat en zeer vuil ook. In de auto heb ik de kinderen uitgekleed en de verwarming vollen bak gezet om te 'drogen'.
Als beloning kregen ze allen een hoorntje ijs van de lieve mensen van Mie Maan. Dat was de tocht allemaal waard. Dit is voor herhaling vatbaar, maar dan wel bij mooier weer.
Terug thuis was ik vooral heel moe.
Er kwam de rest van de dag niet veel uit mijn handen.
Ik had alleen maar zin om in mijn zetel te zitten om te lezen wat ik dan ook veel gedaan heb.

Fijne zondag alvast. Die beloofd alvast wat zonniger te worden.

Reacties

  1. Ach wat sneu, andere keer beter! Hier is geen druppel gevallen. Op dit moment regent het wel. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.