Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen We hebben jarenlang schoenenrekken gehad in alle kleuren en maten. Houten, witte, rode, ... maar nu hebben we een handgemaakt ijzeren schoenenrek. Nergens te vinden in een winkel. Voor alle duidelijkheid: al die hoge hakken zijn niet van mij (maar sommige wel). En hoewel ik het niet graag toegeef is het rek eigenlijk nog te klein want 1 dochter heeft er haar schoenen nog niet opgezet en Fee heeft nog geen schoenen. Maar ik ga nog eens kuis doen in mijn eigen schoenen en dat zal al wat schelen :-).
Eigenlijk zoeken we iets gelijkaardigs voor de jassen.

En vandaag was het weer tandartscontrole in Gent voor Niels en supergoed nieuws. Zijn beugel moet hij alleen nog 's nachts in en volgende maand mag hij er uit.
We combineerden onze trip met een bezoekje aan de Brielmeersen. Eigenlijk was het idee om het blotenvoetenpad te gaan doen in Gentbrugge, maar dat hou ik voor volgende week want dan moet ik weer naar Gent. Met de dochter deze keer.
Alleszins De Brielmeersen is ook supertof met mooie paadjes om te wandelen wat we dan ook deden, dieren en een leuke speeltuin.


 Ik was hier al eerder met Lies, Thijs en Niels. In 2011 tijdens onze fietsvakantie. Onderstaande foto is van toen: vier jaar geleden. Liesje toen in de Brielmeersen en boven NU vandaag.

Reacties

 1. Wauw goed nieuws ivm de beugel ! En de Brielmeersen zijn idd heel leuk om door te wandelen :)
  Wat ik me afvroeg bij het zien van het schoenenrek : heb je toevallig tips om dat budgettair binnen de perken te houden met een groot gezin ?
  Dat blijkt bij ons echt één van de grootste kosten te zijn . En we zijn ´nog maar´ met 7 ;)
  Leuke blog trouwens met veel herkenbaars in !

  Groetjes , Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Mieke,

   Schoenen zijn inderdaad duur, maar ik zou er niet op besparen! Een goede schoen is belangrijk. Liefst geen plastiek schoenen dus :-).
   Koop gewoon voor ieder kind bijvoorbeeld in de zomer 1 paar sandalen (ook degelijke)en 1 paar gesloten schoenen. Hier gaan ze ook naar de jeugdbeweging dus ik koop ieder jaar ook van die stevige bottines. Laarzen gaan hier wel over van kind op kind.
   Hier is ook school een grote uitgavenpost (maar ook weer erg belangrijk)en beugels en brillen (oudste kinderen). Je kan daar weinig op besparen. Op voeding bespaar ik niet.
   Waar dan wel? De oudste twee werken af en toe en vanaf tien jaar krijgen ze hier zakgeld. Ze krijgen hier dan wat ze echt nodig hebben en extraatjes (bijvoorbeeld cinema of pretpark)moeten ze zelf bekostigen tenzij ik het hen zelf voorstel :-).

   Groetjes

   Sandra

   Verwijderen
 2. Leuke blog alweer! wat hou ik van je blogjes en openhartigheid. Die onderstaande foto, ik dacht écht dat het Fee was! Wat lijken ze zo hard op elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk deze blog, zo'n schoenenrek had ìk vroeger moeten hebben. Is het gebit van Niels (ook zo) mooi geworden? Mijn zoon leek eerst een konijnolifant,maar nu is het zo gaaf! en het is al zo'n 15 jaar geleden, maar nog steeds mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad fijn dat ik ook zoveel in je blog kan herkennen.groetjes marina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n mooi schoenenrek is geen overbodige luxe. Mooi hoor? Mooi dat de beugel af kan overdag. Is ook geen overbodige luxe. Knapt er zo van op. Ik zag het bij de schoondochter die ook jaren een beugel droeg en nu een prachtig gebit heeft.
  Leuk uitstap. Wat is Lies al weer groot geworden. Leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een mooi schoenenrek!
  Ik heb het allemaal in bakken liggen onder de kapstok. Goedkoop, maar niet mooi. En ook niet handig als je de onderste schoenen moet hebben...
  Ik neem je schoenenrek mee als inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schoenen,goh..daar hou ik ook zo van,heb er ook genoeg,knipoog!
  wat is je schoenenkast netjes Sandra,chapeau!!
  de brielmeersen,daar waren we vaak toen ons dochter klein was,leuk is het daar!!
  groetjes Debora en nog een late proficiat aan je zoon met zn bday!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.