Rabarbercrumble, mijn liefde voor behangpapier en plannen voor september.

Gisteren gingen we nog een heerlijke dag naar Zeeland.

Helaas vergat ik ginds mijn fototoestel. Al jaren sleur ik dat toestel overal mee naartoe, maar nu ligt het nog in de caravan. Even overwoog ik om heen en weer te rijden naar Zeeland vandaag enkel voor mijn fototoestel, maar dat plan heb ik snel opgeborgen. Slechte timing met de eerste schooldag in het vooruitzicht. Bovendien ga ik de eerste veertien dagen niet terug.

Maar vandaag dienen er gewoon andere dingen gedaan te worden. Zoals de boekentassen bijeen zoeken en wassen, wassen, wassen.
Onverwachts blijkt het nu toch nog een allerlaatste mooie vakantiedag te zijn. De perfecte afsluiter van een heerlijke vakantie.
Toch heb ik me voorgenomen volgende zomer de kinderen die laatste week van de vakantie op één of ander kamp te laten gaan want ik heb ondervonden dat die negende week er één teveel is.

De kinderen zijn erg rustig vandaag. Dat mag ook al een keer. Ze hebben al gefietst op straat, gepicknickt in de tuin, gepuzzeld, gekrijt en ga zo maar door en dit zonder ruzie te maken à volonté.

Zelf hield ik me bezig met de was dus en roerde in mijn kookpotten. Ik maakte bloemkool/courgettesoep met kaasbroodjes en ook een rabarbercrumble. Yammie. Foto is met een ander (en heel oud)toestel genomen.
Receptje?

-Snij wat rabarber (zes stengels bijvoorbeeld) in 3 cm grote stukken en leg ze in een ovenschaal
-Doe er 3 el rietsuiker over
-Laat dan 200 gram boter op laag vuur smelten in een pannetje en haal het dan van het vuur
-Meng 150 gram bloem en 125 gram havervlokken door de boter en doe er nog eens 4 el rietsuiker bij
-Zet het in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 20 minuten (in het midden)

Smakelijk!

En verder ben ik helemaal verliefd geworden op dit prachtige behang van Ellie Cashman. Elke dag ga ik kijken op de website en op Pinterest op zoek naar interieurs. Mooi hé? Foto van Ellie Cashman (website). Ik ben dol op behangpapier. Zelfs onze WC is behangen. Had ik maar meer muren gehad ;-).
Ook Pascale Naessens heeft haar meubellijn uitgebreid. Zo is er nu een gesloten console. Ik mag toch ook een beetje dromen hé.
 
Gisterenavond droomde ik dan weer weg in onze tuin. Die zal er volgende zomer helemaal anders uitzien. Wie weet hou ik dan wel eens echt een staycation. Ik denk dat ik ook eens gewoon kleine tripjes ga doen volgend jaar. Met B&B en wandelen.
 
Deze laatste vakantiedag sluit ik af met de conclusie dat wij echt wel een heerlijke zomer hebben gehad. Eéntje om in te kaderen. En ondanks de vermoeidheid nu zou ik het zo opnieuw doen.
 
Mijn plannen voor komende maand september zijn:
 
1)De opruimwoede opnieuw toelaten en minimaliseren
2)Meer wandelen
3)Starten met Spaanse les
4) 40 worden :-)
5)Veel lezen !
 
Fijne maandag aan jullie allemaal.

Reacties

 1. Hey Sandra, leuk blogje ! dat spaans leren ben ik ook aan het overwegen ;) grappig hé!
  Minimaliseren moet hier ook verder....Mmm die crumble ziet er heerlijk uit!
  Fijne schoolstart morgen! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de kinderen weer naar school gaan, komt er weer orde en regelmaat. Spaanse les, vorig jaar deden we samen iedere dag 3 woorden leren. Maar langzaam aan is het weer verwatert helaas. Het is nog niet zo gemakkelijk. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goeie start voor de kindjes morgen!!!
  toch geslaagde foto,hoor!!je hoeft niet direct naar zeeland,deze doet het ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Staycation : moét je eens doen. Mijn man was een echte globetrotter, hij kreeg dit mee van thuis uit , die hebben zowat heel Europa afgereisd. Maar sinds enkele jaren blijven we thuis en nu is hij met geen stokken uit zijn tuin te krijgen. Joepie voor mij;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat eerlijk gezegd ook niet in E. gezien. Ik vroeg het me af toen ik laatst bij jullie geweest was: 'Deed hij toen ook al aan tuinieren op die manier?' Die courgettes wogen trouwens 2,6 kg en 3 kilo. Amai. Ze liggen hier nog steeds te pronken en ik denk dat ik er soep van ga maken. Onlangs heb ik bloemkool/courgettesoep gemaakt mét gefrituurde courgette. Mmm ;-).

   Ik ben graag 'op een ander' omdat Tim dan eens echt niet werkt :-). Ik zou eigenlijk liever hebben dat hij ook in de tuin werkte, maar ik heb hem zo gekozen dus ik ga hem maar houden ;-).
   Maar ik denk als ons tuintje in orde gaat zijn ik echt ga willen thuis blijven :-). Volgend jaar plannen wij trouwens al enkel weg te gaan als ons kinders op chirokamp zijn. Een weekske.
   Ik reis wel graag, maar met al ons kinderen vindt ik het eigenlijk geen doen. Het is een ervaring en ik heb nooit spijt, maar het is wel vermoeiend.
   En met de jaren heb ik dat er steeds minder voor over.

   Liefs. XXX.

   Verwijderen
 5. Ben je dan effectief al ingeschreven voor een Spaanse les? :D Fijne vooruitzichten! You go girl!... euh, chica! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ingeschreven en betaald :-). 22/09: eerste les.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.