Eindelijk! Kerstvakantie !

Eindelijk niet meer zorgen dat ze 's morgens tijdig hun bed uit zijn, ontbeten hebben en hun boekentassen volledig zijn. Zwem- of turnzakken inbegrepen. Geen buitenschoolse activiteiten meer. Alleen wij en ons huis en wij.

Geen kleren meer uitzoeken. Ze mogen zelf uitzoeken. En als 't niet lukt mogen ze gerust in pyjama rondlopen. Wie geeft daar om?

Efkens 14 dagen mogen laten uitschijnen dat ge echt geen tijd hebt en helemaal van deze wereld bent. Al is dat ook wel een beetje zo. En de ouder te zijn die tijd heeft om in de zetel te zitten zonder schuldgevoel en boeken te lezen, boekskes voor te lezen, tekeningen van commentaar te voorzien,  de was te laten opstapelen, enzovoorts, ... Ik weet niets heerlijkers :-).

 Vakantie is altijd heerlijk voor eventjes ;-). Efkens geen structuur en regelmaat. Alles lekker los.
Vroeger bleef ik altijd alles hetzelfde doen. School of vakantie, maar mijn ervaring heeft mij geleerd dat het niets uitmaakt eigenlijk :p. En dus kies ik dezer dagen voor wat ik zelf het fijnste vind. En dat betekent dat ik in de vakantie zo weinig mogelijk verplichtingen wil al heb ik wel een paar afspraken met dokters (omdat dat nu éénmaal handiger is in de vakantie).

Een thuisblijfvakantie.

En ik luister dus naar de muziek die je hier kunt horen.

Het leven is zo mooi en ik wil er nog lang van kunnen genieten.
De komende 14 dagen zal het niet anders zijn.
 

Reacties

  1. Groot gelijk! Geniet van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet ervan en laat de teugels maar wat vieren. Daar is de vakantie tenslotte voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja!! Genieten..en vooral uitslapen, geen broodtrommels meer klaarmaken. Alles zit in de vaatwasser en gymkleding en schooltassen in de wasmachine. Straks schoon de berging in. Dahaaag...tot over 14 dagen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.