Wat doen we in de Kerstvakantie?

 Wat doen wij nu toch met deze zee van tijd? Deze bijzondere dagen met weinig licht. Met dicht bij elkaar zijn. We zijn met veel dus men doet hier allemaal een beetje andere dingen. Eén dochter moet blokken en is in de week dus naar de grote stad Antwerpen. Vandaag komt ze weer thuis voor even. De andere groten nodigen vrienden uit om te blijven slapen, gaan naar de cinema, gaan shoppen, naar een evenement of eten buitenshuis. Ze hebben het leuk zo.

Ons Lies heeft al tientallen tekeningen gemaakt. Aan tafel, in de zetel en op de grond dus.
 Onze Thijs kan zich het best vermaken vind ik zelf. Die speelt eindeloos met lego of met de dino's. Hij vermaakt zich vaak alleen of met zijn broers. Maar de broers samen: dan gaat het er wilder aan toe en verban ik ze naar de speelkelder.


 Voor Liesje kocht ik deze week een gezelschapsspelletje van Haba bij De Banier en ondertussen speelden we Eenhoorn Flonkerglans al een paar keer en het is een tof spel voor zeer jonge kinderen. Mats is drie en speelt het ook mee. Het is een spel om te leren wat spelregels zijn en ook om te leren tellen dus voor Mats en Lies een tof spel. Het is met wolken en eenhoorns. Een tof cadeautje voor een 3 tot 5 jarige voor wie nog op zoek is naar iets :-). Thijs en Niels spelen ook altijd mee al is Niels er duidelijk al wat te groot voor en spijtig genoeg moet ik er altijd bij blijven om alles in de gaten te houden anders verdwenen de kristallen in de zakken.
Soms spelen ze buiten, maar vaak kijken ze ook gewoon TV. Gisteren maakten ze dan weer zelf chocolademelk. Of ze verkleden zich. Vandaag bakte ik broodjes en straks gaan ze naar de cinema.

Dezer dagen heb ik vaak de kriebels in mijn buik die je vaak voelt bij verliefdheid. Ik geniet van mijn gezin en waar ze zich mee vermaken. Ik stroom weleens over van liefde.

Zelf doe ik niet zoveel aan mijn huishouden dezer dagen buiten boodschappen doen en eten maken.
Vaak lig ik in de zetel met mijn boek of mijn krant, een dekentje en ik drink liters koffie.
Of ik breng een kind ergens heen en terug.
Het voelt vooral erg als vakantie :-). En dat is het gewoon ook.

Vanavond doen wij niets speicaals. Ik geef wat van die mini hapjes. Heel veel van die mini hapjes en nadien eten we gewoon pizza.
Morgen kook ik wel wat uitgebreider met een voorgerecht (zalm), hoofdgerecht (parelhoen) en een kerststronk. En delen we kleine cadeautjes uit.
Zaterdag maken we nog eens een uitstap naar de West-Vlaanders.
En zondag maak ik een eindejaarswandeling in de buurt.

Ik geniet met volle teugen en ik hoop van jullie hetzelfde.

Fijne Kerstdagen.

Reacties

 1. Fijne feestdagen voor gans je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel rustig en fijn. Ook wij blijven thuis en vanavond vier ik met de kinderen kerst met hapjes. Als avondeten stoofvlees met gebakken aardappeltjes. Manlief moet alle feestdagen werken dus passen wij voor het familiefeest. Hij kookt op het werk en gisteren was een dag vol voorbereidingen daarvoor. De collega's zijn maar wat blij met een chefkok in hun midden:) vandaag heb ik met de jongste zoon videe en turamiszu gemaakt voor een gezin uit de buurt. Het is voor iedereen kerst,toch? Op die manier probeer ik de kinderen te doen inzien dat het niet zo evident is om zomaar alles in de schoot geworpen te krijgen. En het lijkt te lukken, hoera. Een heel fijne kerst gewenst voor jou en je hele gezin sandra!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik zo mooi van jou. Jij hebt echt een hart van goud (dat wist ik al lang!). Fijne feestdagen lieve Pascale en familie. xxx

   Verwijderen
 3. Lekker gezellig toch! Als ze zich kunnen vermaken. Hier is het morgen een rustig dagje. Alhoewel ik 2 taarten ga maken, manlief is zondag jarig en zaterdag komt de zoon met vrouw en kinderen. Ze blijven luchen dus geen kip want dat eten wij n.l op 1e kerstdag. Zondag komt er dan nog visite. Altijd lastig 3 dagen achter elkaar dat er geen winkel open is. Inmiddels alles in huis. Het was best druk in de winkels.
  Fijne kerstdagen toegewenst samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne kerstdagen voor jullie! Klinkt heerlijk knus! Fijn hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.