Overal Kerst en snelle kippesoep

 Dit jaar heb ik er zo een zin in. Ik ben nog steeds bezig met het huis in Kerstsfeer te brengen. En genieten dat ik doe. Ook ons kinderen vinden het fijn dat het dit jaar meer is dan anders. Voortdurend zit ik dingen te veranderen of bij te zetten. Dit jaar staat er ook een stukje in de hal. Over mijn vaas van Pols potten deed ik een groene strik met een tak en dit keer zette ik hem op een krukje in de hoek.
Met de ovale dressoirkast van Pascale Naessens heb ik nu meer plaats in mijn woonkamer. De vaas heb ik al vele jaren en heeft al overal op gestaan. Men heeft ze ook al vaak willen overkopen, maar dit een stuk dat ik wellicht nooit zal weg doen.
Ik ben ook overal kaarsen aan het zetten al moet ik wel oppassen met de kinderen want die vinden dat altijd zeer interessant.
Gordijnen heb ik nog steeds niet. Ik twijfel of het dan niet too much wordt. Maar ik heb nog wat gordijnen uit het vorige huis.
 In de keuken is het een rommeltje zoals meestal. Daar zitten we ook het meeste. Ik heb er een witte kerstboom gezet, maar hij is nog wat leeg.
Vandaag ga ik de String kast eens deftig opkuisen en ook op mijn aanrecht wil ik een hoekje maken.
We hebben echt twee stijlen (of geen stijl) in huis.

De Nieuwjaarsreceptie van De Lets was weer zeer plezant en aangenaam. We zagen de mensen terug van op wandelweekend. En ook nog andere mensen natuurlijk. We hebben veel gebabbeld en gelachen. Lets is voor mij een beetje mijn familie. Zo voelt het echt. Tot in de late uurtjes (we waren pas rond kwart voor 3 thuis dus ik ben vandaag een vod)ging dat door. De receptie was gewoon bij een toffe letser thuis en op 't laatste zaten we met zen allen rond het haardvuur. Heel tof.
Vandaag hou ik het dus een beetje rustig.
Om mezelf wat vitaminen te geven na teveel drank en lekkers maakte ik een heerlijk kippensoep die zeer snel klaar is naar een recept van de Weight Watchers.

Nodig: 200 gr kipfilet, 1,5 liter kippenbouillon, 200 gram macaroni, 4 blokjes bladspinazie (uit de vriezer), 400 gram tomatenstukjes/blokjes, zout

1)Laat de kippenbouillon koken
2)Doe er dan de tomatenblokjes bij en de macaroni en kook 8 minuten
3)Snij de kipfilet in dunne reepjes en doe die bij de bouillon de laatste 5 minuten van de kooktijd en doe er ook de spinazie bij
4)Kruid naar eigen smaak en geniet van dit soepje.

Zo. Ik ga van mijn zondag genieten ondertussen luisterend naar Sufjan. Eén van mijn favoriete zangers.

Tot gauw.

Reacties

  1. Zo gezellig in de keuken bij jou. Wat rommelig, ik zie het niet.
    Dat was een latertje, als het maar gezellig was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hebt er zin in Sandra! Gezellig hoor. Die kippensoep ga ik eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.