Hij staat ! Oef !


 Gisterenavond zijn we er dan maar eens aan begonnen. Aan de boom optuigen. Geen echte boom, maar wel één die al heel veel jaren meegaat. Dat vind ik alvast profijtiger en duurzamer dan elk jaar een nieuwe boom die het misschien niet overleeft.
Vorig jaar is er heel wat decoratie gesneuveld dus vandaag ging ik naar de winkel om alleszins een piek te kopen, maar die verkoopt men bijna niet meer. Zoooo ouderwets !
Maar ik vond er toch één. Keuzestress had ik niet. Er was er maar één :-).
Ik kon het me niet laten om nog een paar extra ballen en dergelijke te kopen en zo is onze boom dan eindelijk af geraakt. Prachtig is hij, maar het lukt me maar niet om er een deftige foto van te trekken.
 
Ik kijk zo uit naar de Kerstvakantie.
 
Gisteren moest ik voor de tweede week op rij de Spaanse les laten voor wat ze was. Fee was ziek en dat is ze nog steeds. Op de foto van maandag zag het er allemaal nog prima uit, maar nu is ze een vodje.
 
Zo moest ik haar vandaag ook meenemen naar de vaatspecialist. Ik heb in het verleden één keer een heel erge bloedklonter gehad en ben al twee keer aan mijn benen geopereerd. Daarom moet ik regelmatig op controle. Momenteel is mijn been niet meer zo een ravage, maar toch raadt ze aan om alleszins om in het ene been de ader dicht te spuiten om verdere problemen te vermijden. En dat ga ik binnenkort dus weer laten doen. Voor mij is het geen schoonheidsoperatie. Het is wegens de genetische aanleg en vergrote kans op bloedklonters.

 
 

 
Onze Mats was dan weer helemaal uitgeput van de gezonde buitenlucht. Onze hulp in huis nam hem mee naar de kinderboerderij. En nadien viel hij dus als een blok in slaap.
 
Morgen heb ik een dagje helemaal voor mij alleen. Ik kijk er al erg naar uit. Al zal ik natuurlijk ook wel ons Feetje moeten vertroetelen.
 
Momenteel ben ik ook de gehele reeks van The Walking dead aan het herbekijken. En dat is best grappig. Zo doen de zombies in deel 1 en 2  helemaal anders dan in deel 3. In deel 1 en 2 zijn ze nog snel en kunnen ze klimmen bijvoorbeeld. Eén zombie kan zelfs iets oprapen van de grond haha.
Ook zie je Carol nog als een huisvrouwtje die zo zacht van aard is en alle vrouwentaken doet.
Nu ben ik dus aan deel drie bezig waarin ze de gevangenis proberen schoon te vegen.
 
Met het afvallen gaat het ook goed. Ik ben nu tussen 1 kilo en 1,5 kilo afgevallen, maar ik vind het niet gemakkelijk. Er zijn overal lekkere verleidingen. Zo maakte ik gisteren superlekkere tomatensoep en mocht ik van mezelf maar twee borden en vandaag was het chili con carne en yammie. Ik had wel twee borden op willen eten, maar ik mocht maar één.
De koekjes en snoep kan ik moeiteloos vermijden. Snoep is er niet in huis en de koekjes eet ik gewoon niet.
De grote valkuil is wijn. Het gebeurde regelmatig dat ik tijdens het koken al een glas dronk, maar dat doe ik nu al de hele week niet meer.
Toch heb ik twee avonden glaasjes gedronken. Wel pas vanaf 8 uur en gisteren pas na negen uur, maar toch :-(.
Dan krijg ik ook zin in kaas en chips. Grrr. Meestal na het tweede glas.
De volgende dag is het wel in mezelf vloeken dan haha.
Maar ik ga gewoon door.
 
Fijne avond...

Reacties

  1. mooie boom,leuk en gezelligheid in huis.
    je hebt moed Sandra met al dat lekkers in de maand december in de winkel..duim omhoog voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi is jullie boom. Afvallen is zo moeilijk. Met krachttraining lukte het me terwijl ik voor heen altijd afviel door het snoepen te beperken en matig te eten. Gelukkig raakte ik 8 kilo kwijt en het is er nog niet weer aan. Ik laat het ook nooit weer zover komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.