Warme Kerstdagen thuis en elders.


 Kerst thuis was tof. We hebben ontzettend veel gelachen met elkaar. Op tweede Kerstdag gingen we naar Planckendael in Mechelen. Het weer was zalig en er was weinig volk. We zagen alles en deden zowat alles wat je er kon doen. Olifanten kijken. Vogeltjes voederen. De koala (kwala volgens Lies)zien eten. Gespeeld en gewandeld.
 
Ons Fee had geen tijd om te slapen. Ze sloeg haar middagdutje over. Veel te leuk om wakker te zijn.
De wasberen, de vos, de giraffen, de kamelen, de slangen en de aapjes. Ogen te kort en iedereen goedgezind.
Ook tijd voor wat klimwerk. Ik was er niet gerust in, maar alles kwam goed.
 Op een gegeven moment wou Fee ook niet meer de koets in. De bolderkar. Dat was pas plezierig.

 Een heerlijke dag alweer in Planckendael. We hebben een abonnement dus gaan we vaker, maar het is een bezoek meer dan waard. Er zijn ook hele leuke speeltuinen, je kan er eten en het is een ruim park. Niet zoals de zoo in Antwerpen.

Vandaag was het alweer een schone dag. Dus ik besloot te gaan wandelen in Puurs. Daar was een eindejaarswandeling. Niels, Thijs en ik wandelden tien kilometer en zagen zelfs narcissen langs de weg. Nadien gingen zij naar de chiro en ik naar mijn ouders.

 Deze avond maakte ik zeven liter tomatensoep met 205 balletjes (er was meer dan één plank). Nu ja. Niet ik alleen. Nele had de tomaten gesneden (vijftien in totaal)en Niels, Thijs en Wouter rolden de balletjes (205 stuks dus of 1 kilo gehakt). Ik deed eigenlijk alleen de ui en de aardappelen snijden en de soep zelf maken :-). We hadden nog 1 liter soep over na het eten. Er is dus zes liter soep gegeten.
Het waren volle dagen, maar met alleen maar fijne gezinsmomenten.
Ook de kelder werd opgekuist en dat was enorm veel werk, maar iedereen hielp mee. Het wordt uiteindelijk een hele toffe ruimte voor de kinderen. Dat is het nu al, maar het wordt nog toffer. Dit is het al, maar er komt nog meer.

Het zijn dagen vol liefde, vol moois.
Ik ben blij dat ik ze zo mag meemaken.
Ik las gewoonweg ook nog eens twee boeken uit ! Helaas bleef de weekendkrant deze keer wel liggen, maar ik heb nog tijd genoeg de komende dagen.

En vooral ook was de man de afgelopen dagen thuis en ik heb gemerkt dat dat zoveel verschil maakt. Het kan niet blijven duren natuurlijk, maar zolang het duurt geniet ik.

En nu gaan we dus de laatste dagen van dit warme jaar 2015 in.
Het voedsel voor die laatste week is allemaal al besteld via Collect&Go. Geen stress meer. Alle cadeautjes zijn in huis.

We wuiven het einde van het jaar heel ontspannen uit.
Nu alleen nog die kerstkaartjes schrijven...

Tot gauw !

Reacties

 1. Oh, wat een droom van een kelder! Heerlijk voor je kroost om zich uit te leven en heerlijk voor papa en mama om even rust te krijgen (hopelijk in ieder geval, haha!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier wachten de kerstkaarten nog. Ik maak er maar nieuwjaarsgroetjes van :)
  Fijn dat jullie zulke mooie dagen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was dat genieten, heerlijk en wat een mooie foto's. Zo'n kelder is geen overbodige luxe. Fijn dat de kinderen de balletjes draaien, scheelt een hoop werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zo'n kelder! Wat een luxe! Jullie kinderen zijn met hun gattekes in de boter gevallen zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Woj zijn juist terug van Planckendael heeeeel druk we hebben ook een abonnement en kunnen voor even gaan ligt bij wijze van spreken bijna in onze tuin juist de vaart nog over.whow wat leuk zo een kelder fijne speel en vertoefruimte voor de kids.geniet van de laatste daagjes 2015 en een fijne jaarswisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heeft jullie Fee een schattig pakje aan zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke uitstapjes! Wij hebben ook een Zooabonnement, we moeten dringend nog eens gaan. Dank voor de herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.