Een succesvol leesjaar en kindjes die groot worden

 Ik vind de Kerstperiode dit jaar leuker dan anders. In huis deed ik meer mijn best dan andere jaren om er iets gezelligs van te maken. En zowel overdag als 's avonds kan ik ervan genieten. Vandaag hing ik nog wat ballen in de witte boom en ik vond nog ergens een vintage lichtjesslinger. Zalig.
Het was schrikken toen ik de rechtse foto zag van mijn twee jongste dochters. Ik trok hem terloops omdat Lies het maar bleef vragen. Maar zien jullie dat ook? Ons Feetje is nu bijna negentien maanden en wat is ze groot geworden !! Bij de vorige kinderen was ik meestal weer opnieuw (goed)zwanger dan, maar dat is deze keer absoluut niet het geval.
 Ik vond ook nog ergens een ster :-).
Het liefste van al zit ik nu gewoon in mijn huis rond te rommelen. Een beetje het huishouden doen en verpozen met koffie en lezen, veel lezen.

Ik kocht nog een paar leuke kussens bij. 's Avonds kruip ik het liefste onder een dekentje. Soms met en soms zonder kinders. En dan het liefste met een boek en vaak ook met mijn dvd speler waarop ik dan een reeks kijk. Ondanks de korte dagen vind ik in deze donkere periode ook heel erg fijn. Ik ben blij dat ik er toch van kan genieten ondanks alle zorgen die ik toch wel heb op dit moment. De mooie momenten overheersen gelukkig.
En nu in deze periode zijn er ook de vele lijstjes waaronder vooral de boekenlijsten mij interesseren.
Je ziet ze in de kranten en op blogs voorbij komen.
Ik vind dat enorm plezant om te lezen hoeveel iedereen las en vooral welke tips zij hebben want ook al verschillen smaken erg.  Vaak zijn het zéér goede tips.
 
Zo ben ik Kathleen eeuwig dankbaar. Dankzij haar ontdekte ik de graphic novels. Ik las er 34 in 2015 en ik ben ondertussen bezig aan de 35ste.
 
Van het lijstje van Kruimels bestelde ik maar liefst drie boeken.
Uit de lijstjes van de krant van vandaag haalde ik slechts één boek. Die van Christophe Vekemans. Lees ik ze allemaal? Ik doe heel erg mijn best.  
 
Hoeveel boeken in totaal (inclusief de graphic novels) las ik nu zelf in 2015? Tot hier toe zijn er dat 74, maar ik heb nog 14 dagen. Sommige graphic novels zijn eigenlijk boeken met prentjes zoals Tamara Drewe. Van die 34 graphic novels zijn er 24 van The Walking dead en de boeken 15 tot 23 las ik zelfs twee maal.
 
Ik deed ook mee met de Verbeelding Book Challenge 2015. Ik heb dus alleszins meer dan 30 boeken gelezen en heb bijna alle vragen kunnen voldoen. Vier zijn er niet gelukt.
 
1. Een boek van voor 1900
2.Een boek waarin het verhaal zich afspeelt in Latijns-Amerika
3.Een boek waarin het verhaal zich afspeelt in Oceanië
4.Een boek waar ik gek op was als kind
 
Het was dus best een succesvol leesjaar!
En voor mij is elke dag een goede dag om te lezen.
 
Mijn ideale cadeau voor 2016 zou zijn een E-reader :-).
 
Op naar het volgende succesvolle leesjaar.

Reacties

 1. Een e-reader? Jij? Komaaaan! Feetje is een hele meid, dat klopt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen die ereader. Beste cadeau ooit, hier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja, weet je dat wel zeker, een e-reader? Geen echt boek meer vasthouden, geen papier meer ruiken, voelen tussen je vingers? Niet meer met je hand over de kaft heen strelen en het boek knuffelen ;) Ik zou er niet aan moeten denken, die e-reader, maar dat was je vast al wel duidelijk, haha. Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grote dametjes worden het al, zo lief staan ze daar op de foto. Een e-reader is het mooiste kado ooit, zo handig vooral in wachtruimte's. Gemakkelijk mee te nemen op vakantie. Ideaal ik mis een echt boek niet.
  Jij leest lekker veel, in 1 jaar tijd haal je de kosten er volgens mij wel uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grote dames al zeg! Jij las veel dit jaar. Zoveel redde ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je witte kerstboom zo leuk! Ik zou er bijna zelf eentje wensen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.