Kerststress of Kerstchillen?

De Sint kwam langs en is ondertussen alweer het land uit.
Hij scoorde hier bij jong en oud met een voetbaltafel. Verder bracht hij auto's, boeken, poppen en veel snoepgoed.

Nu is het weer de moment om andere dingen te 'denken'.
Examens zijn hier volop bezig terwijl de Kerstkoorts ook al aanwezig is bij de jonge kinderen. Zo was de Sint nog maar net het land uit of daar vroeg er al één of we NU de Kerstboom gingen zetten.
Volgend weekend zal het er wellicht van komen. Misschien zelfs twee want ik heb besloten om dit jaar bij wijze van uitzondering gewoon lekker THUIS te blijven. Geen inpakstress, maar lekker veel chillen (hoop ik) onder dekentjes en genieten van kaarsjes en lichtjes.
Al was de drang om toch te boeken heel erg aanwezig. Tegenwoordig lukt het beter om gewoon : Nee, toch niet! te zeggen.

Ter compensatie 'denk' ik wel aan twee Kerstbomen. Eén klassieke vooraan (zoals ieder jaar!) en één nieuwe witte met kleur zoals bij Anne. Die zou ik dan achteraan zetten waar die helemaal zou passen :-). Ik heb namelijk een mengelmoes interieur. Vooraan eerder klassiek en achteraan redelijk kleurrijk.
Verder ga ik proberen om net als elk jaar geen stress te hebben voor de feestdagen. Daarom koop ik ook dit jaar zowat al mijn cadeautjes online (maar ik ben er nog niet aan begonnen).
 
En mijn feestoutfit heb ik al een tijdje geleden gekocht en zelfs al meermaals gedragen (zie foto onder al ben ik dat niet!). Mijn tweede feestoutfit wordt trouwens een jurk die ik ook al jaren draag (al hoop ik wel dat ze nog past).
 
Maar eerst zijn er dus nog de examens en toetsen en de zeven oudercontacten.
Met de bomen ga ik dus maar alvast beginnen. Dat geeft al een andere sfeer in huis.
 
Staat jullie boom al?

Reacties

 1. ikheb jaren boom gezet(door verlies van beide ouders en schoonzus hadden we geen zin meer in kerst)maar nu ons kleinkind bijna 3jaar is mag de boom niet ontbreken.zondag met echtgenoot in de bloemenzaak een mooie echte normankerstboom gekocht,versierd met heeel veel lichtjes(action)en allerlei witte spulletjes.ohh wat kijkt ons kleine meid daarnaar!(op zolder nog zo'n wit exemplaar staan van mn ma,ik vond dat maar niks,vond ik zo kicherig-die verhuisd naar kringloop,maar ieder zn smaak,hee!)dus dit jaar kerst met kadootjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond een witte ook altijd TOO much, maar ik weet zeker dat ons kinderen dit geweldig gaan vinden. Zo een beetje HUN boom dan. Hoe meer kleur dan hoe liever, maar in 't voorste stuk komt dus gewoon een groene ;-) met witte lichtjes en ballen van SIA die ik al jaren heb.

   Verwijderen
 2. Whahaha!!! Moet je voor de gein mijn blog eens lezen!!! #2zielen1gedachte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja wat gaat dat altijd snel achter elkaar, Sint en Kerst. Gaat vast gezellig worden bij jullie. Spannend al die examens en gesprekken. Mooie kleuren dat setje kleding.
  Ik doe tegenwoordig de lichtjes in een paar takken. Versiering heb ik al voor een paar centen gekocht. Misschien komt het nog op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stel het altijd een weekje uit. Tussen de Sint en kerst. En de kinderen zijn goed verwend door de Sint dus dan hebben we niets onder de kerstboom, nooit hoor:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.