Minder en meer: eeuwige strijd

Vandaag had ik dan opnieuw een afspraak met de diëtiste. Het was 14 dagen geleden.
Eerst en vooral probeer ik me aan de eetvoorschriften te houden. Geen chips meer, maar ook niet veel koek meer (al kan ik een koekje bij de koffie niet weerstaan). Dat lukt heel goed.
Ook meer eten. Ik eet nu meer brood bijvoorbeeld. En ik eet vaker zodat mijn metabolisme aan de gang blijft.
Het gaat eigenlijk goed. Alleen 's avonds zo tussen 9 en 10 had ik vaak nog een hongerig gevoel. Overdag totaal niet, maar dan wel. Dat heb ik dus verteld en nu mag ik nog wat extra eten. Is dat niet fijn?
Het zag er dan ook zeer goed uit op de weegschaal. 500 gram er af (op 14 dagen) op de weegschaal is goed want eigenlijk mag ik niet afvallen, maar zo is het oké.

Verder beweeg ik dus veel meer dan daarvoor. Vooral fietsen. Gisteren 18 kilometer en vandaag zullen het er 16 zijn. Ik kan amper wachten om te gaan fitnessen (op maat onder begeleiding van kinesist)en te zwemmen, maar ik moet rustig opbouwen.

Meer beweging = minder kilo's bij mij.

Ik voel mij nu echt fitter en gezonder al :-) en mijn uithouding is al een pak beter. Ondertussen ben ik zo een zes weken aan de gang al.

Ondertussen blijf ik bezig met het minderen van spullen. Er staat een krat voor de kringloop klaar, maar wat had ik er graag mijn halve inboedel ingegooid bij wijze van spreken. Ik koop al geruime tijd geen nieuwe spullen meer voor ons huis dus op dat vlak gaat ook het minderen zeer goed. Ook vandaag ging er wat de deur uit via kapaza. Dat is altijd zo een happy feeling.

Minder spullen=meer rust in mijn gevoel.

Vorige maand was een ramp qua kopen. Ik voel mij daar slecht van, maar heb ook niet het gevoel dat ik hier veel aan kan veranderen. Kinderen hebben nu eenmaal veel nodig. Maar ik moet meer wegdoen ook. Te kleine schoenen hou ik te lang bij, maar ook kledij waarvan ik denk...misschien voor die of die...

Veel kinderen=veel kledij en gerief.

Voor mezelf kan ik zeker nog meer inbinden , maar die tweede zwangerschapsbh kocht ik vandaag toch maar. Een tweede BH is echt geen overbodige luxe wanneer al de rest te klein is. En door het vele fietsen zweet ik elke dag veel dus dat moet vaak de was in.

Vandaag wordt er weer geletst. Daar komt geen euro bij kijken. Iemand doet wat verstelwerken voor me en we hadden een toffe babbel en straks komt er nog iemand wat eten brengen.
Ik sta zelf te popelen om wat voor anderen te doen, maar er komt zo weinig voorbij op Elas. Soms wel frustrerend dat er veel meer aanbod dan vraag is bij Lets. Gisteren probeerde ik nog wat van mijn overtollige maaltijd te verletsen, maar helaas zonder reactie.
Letsen is fijn, maar er zou veel meer beweging in mogen zijn.

Zo. En nu ga ik nog even rusten voor ik mijn fietsrit weer aanvang.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.