De balans van mei: rampzalige koopmaand, maar goede verkoopmaand.

De twijfel was er of ik hier wel een blog aan zou moeten wijten want het drukt me zo met de neus op de feiten dat ik wellicht nog steeds veel te veel uitgeef aan kledij. Schoenen inbegrepen weliswaar.

In mei gaf ik 1383,85 euro uit aan kledij en schoenen voor de kinderen.
Weliswaar waren hier 10 paar schoenen bij voor groot en klein. En dat loopt aardig op.
Ook moest ik gisteren dringend achter sportschoenen voor Niels omdat de zijne echt compleet versleten waren: idem voor zijn chiro/bergschoenen. En dat heb je nodig. Zo werd mei vooral een schoenenmaand en een hele dure maand. Ik spaarde wel verder op mijn Gezinsbondkaart waar ik nu ook al 46 euro opstaan heb.

Buiten die 10 paar schoenen kocht ik ook nog 2 degelijke zomerjassen waaraan ik ook nogal eens geld durf aan uit te geven :-(. De rest was dus gewoon voor kledij.

En voor mezelf? Het lukte me om niets te kopen voor mezelf in april.
Maar in mei kocht ik 5 dingen voor mezelf die samen 380 euro kostte.

Daar was een zwangerschapsbh bij van 59 euro en een regenjas die me past (mijn andere regenjas gebruiken mijn dochters nu)van 104 euro. Dan kocht ik nog sandalen van Think! voor mezelf. Ik had maar één paar sandalen. Al jaren hetzelfde paar, maar ik kan daar niet lang mee stappen zonder pijnlijke voeten. Dus ik vond dat ik voor de zomer maar eens een degelijk paar moest kopen waarvan ik weet dat ik er geen pijnlijke voeten ga in hebben. Kostprijs: 97 euro.
Daarnaast kocht ik ook nog een mooie jurk en rok. De jurk was duur een van een duurzaam merk en 107 euro (ik wilde ze héél graag!)en de rok kocht ik in een impuls. Een zwartwitte lange rok van Only voor 13 euro. Die 2 laatste dingen had ik niet moeten kopen!! Want ik heb net een 20 tal kleedjes, broeken, rokken weggedaan of verkocht en in mijn kast hangt nog genoeg, maar soms heb ik een vlaag van zinsverbijstering en lijk ik dat plots vergeten.

Mijn doel is voor juni alvast maar 1 ding te kopen voor mezelf. Namelijk een tweede zwangerschapsbh, maar voor de fitness heb ik vast ook sportschoenen nodig en die heb ik dus ook niet...

Het positieve is dat ik van 16 mei tot 1 juni voor ongeveer 450 euro kledij en boeken verkocht heb op kapaza. Op een halve maand dus en ik had nog 126 euro over van de vorige keer.

Wat is nu het doel voor juni?

-Proberen niets of bijna niets te kopen voor de kinderen (maar op 26 juni is het wel een 2dehandsbeurs voor kledij hier in de buurt)

-Proberen voor mezelf enkele de BH te kopen en (misschien)de sportschoenen

Deze maand lukte het me niet om te sparen voor de extra aflossing.
Niet alleen door het vele kopen, maar ook omdat we dus een reis boekten naar Zwitserland. Voor vakantie schat ik dat ik in juli 5000 euro zal uitgeven. Verblijf en vervoer en iets extra misschien.

Onze schuld is ondertussen gezakt naar: 229.212,75 euro. Vanaf augustus en september ga ik weer voluit voor het aflossen...

-Daarom mag ik van mezelf in juni en juli amper iets kopen wat betreft kledij en schoenen voor kroost en mezelf, maar de traditie wil dat ik na de examens met de oudste dochters ga 'shoppen'.

-Op het andere vlak heb ik geen geld meer uitgegeven aan boeken of DVD's. Daar heb ik blijkbaar toch een klik gemaakt.

Leve de maand juni !

Reacties

 1. alle maanden zijn nu 1x anders en idd je kan niet rondlopen in versleten schoenen .Dit zijn geen excuus middeltjes het is gewoon zo.En wat is een mens nu zonder regenjas in belgie :-) En och die paar andere kleren ok moet ook kunnen.Soms moet ik ook wel eens iets voor mezelf kopen omdat ik me daarna gewoon stukken beter in mijn vel voel;Dit heeft een naam denk ik :-)
  En hé zo super dat je verkoop op kapaza loopt .Ik moet daar ook weer eens werk van maken.
  Laat juni nu maar komen met heel veel zon aub en hé wat is een mens nu met 1 zwangerschapsBH niet veel he:-)
  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die BH moet er echt komen Isabel :-).
   Ik probeer mijn aankopen altijd te verantwoorden haha, maar soms lukt het niet.
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Dat zijn bedragen waar ik van ga duizelen. Nuja ons gezin is dan ook maar de helft zo groot:D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik duizel daar zelf ook van zenne, maar deze maand heb ik zowat voor iedereen zomerschoenen of sandalen gekocht (en geen plastieken schoenen)en die jassen kosten samen ook al 230 euro. Dan loopt dat bedrag vrij snel op.
   De komende drie maanden gaat dat normaal gezien nog niet een derde zijn van wat ik nu uitgegeven heb :-).

   Verwijderen
 3. In een groot gezin lijken die bedragen heel groot, maar iedereen moet wel een paar goeie schoenen aan de voeten en die zijn inderdaad duur maar die koop je de volgende maanden niet meer, dan zal er vast weer wat anders aan vervanging toe zijn, dat gaat al maar door.
  Fijn dat de je op kapaza nog wat verkocht. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.