Fruit, Fitness, Fietsen allegaartje.

 Het weekend maakte een valse start met hevige hoofdpijnen op vrijdag en zaterdag.

Gelukkig was zondag alles voorbij en konden we na het vaderdagontbijt richting Zeeland tuffen want op zo een tweede verblijfje 'vergeet' je ook vaak dingen. Zo was de man zijn ID daar vergeten en ook de laarzen van twee der kinderen had ik nodig voor de schoolreis èn het badpak van Feetje.
Ginds was het net zo druilerig als bij ons. Toch hou ik ervan om dan onder de voortent te zitten en de regen te horen tikken. We aten er, deden nog een terrasje in Gorikshoek en tuften dan weer huiswaarts. Maar niet voor we nog langs de fruitautomaat passeerden.
Dat mis ik nu wel hier in de streek.
Al zit ik eigenlijk nooit zonder fruit. Twee tot drie keer per week haal ik kilo's fruit in huis. En dat wordt hier gretig gegeten. Mijn lievelingsfruit is tegenwoordig blauwe bessen en frambozen.

Gisteren trok ik weer naar de fitness. Ik vind het totaal niet zwaar. Elke dag fietsen met mijn kar vind ik veel zwaarder! Hopelijk wordt het wat intensiever binnenkort. Een dikke tien jaar geleden heb ik nog veel gelopen en gesport en dat was veel intenser. Toch maakt het wat uit en ga ik graag. Ik heb me in tijden niet zo goed gevoeld. Leve de zwangere!

Vandaag ben ik toch weer naar de kapper gegaan voor een kleuring. Ik wou het zo graag grijs laten blijven (al ben ik nog maar 5% grijs), maar de man vond het echt niks. Dat ik kilo's teveel weeg deert hem niet, maar een grijze vrouw wil hij liever niet :-).
Nu heb ik dus weer een zwart fris kopje. Voor de liefhebbers een foto ;-).
 
Omdat ik dan toch in het winkelcentrum rond liep en zag dat er geen klanten waren bij de manicure liep ik daar ook binnen en zijn mijn nagels nu mintgroen. Zo een kleurtje voor de zomer geeft toch een ander zicht op deze verslonsde moeder :p.
 
Ik kocht ginds ook nog wat cadeautjes. Morgen drie verjaardagsfeestjes. De man wordt 44 en 2 kinders die naar een feestje 'moeten'.
Morgen beloofd weer een volle dag te worden want ik ga ook met Mats naar de tandarts, naar de kringloop, een bestelling ophalen, een taart kiezen, ...
Pas op wel met speelgoed weggooien of weggeven. Naar onderstaand speelgoed kijken ze soms weken niet om er dan weer heel vindingrijk mee te zijn.
 
Momenteel kijk ik weer naar Desperate Housewives. Wat kan ik genieten daar van de interieurs, maar ook van de grappige of pijnlijke situaties waar de personages vaak in verzeild geraken. My guilty pleasure.
 
Zelf zit ik trouwens ook niet stil.
Op zoek naar creatieve oplossingen nu voor den boven.
Maar daar vertel ik later nog wat meer over.
 
Na maanden met de hand afwassen belde ik vandaag toch weer de handyman, maar helaas moet ik het zelf zien op te lossen want wellicht is er iets verstopt door etensresten volgens het telefoontje en tja. Dat zit niet in de garantie: onderhoud.
 
Verder zit ik na 14 dagen op 159 kilometer fietsen.
11 dagen deed ik al mijn ritten onder de 4 kilometer met de fiets!
Volgens mij ga ik toch nog mooie benen krijgen. Alleen geven ze wel licht in het donker.
 
Zo. Nu ga ik nog maar wat rusten voor Woelige Woensdag begint ;-).

Reacties

 1. Wat is dat nu voor zever van die technieker. Ik heb er ooit een laten komen en bleek ook van verstopte sproeikoppen te komen. Niks betaald, een goeie kop koffie voor die man en we hebben eens goed gelachen. Veel plezier met de jarigen daar! Hier een make over gegeven aan een slaapkamer. Ben al een paar dagen slecht maar kon het toch niet laten om verder te doen. Maar het is AF. Oef😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veel beterschap Pascale. Nu kan je rusten !
   Die vaatwasser is nog geen jaar oud. Heeft misschien drie maanden goed gewerkt. We hebben hem al vijf keer compleet uitgekuist en die blijft vuil afwassen. Normaal is het niet, maar soit. Ik heb het nu vanavond dus nog een keer gedaan en weer vuil. Tim gaat het nu eens proberen :-). Met de hand is veel, veel properder, maar helaas moet ik dan elke dag een gigantische afwas doen. En dat ben ik nu terug beu.

   Verwijderen
 2. Je bedoeld de afvoer van de vaatwasser vast. Mijn man spoelde die eens goed door met de hoge druk reiniger, die is vast verstopt. Wij hadden dat eens na terugkomst van een lange vakantie, dan stroomt het vieze water terug in de vaatwasser of over de afvoerpijp waar de slang inhangt. Bij ons kwam het in het keukenkastje terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook een kilometer teller op mijn fiets zetten handig zeg! Ik heb geen auto dus alles gaat sowieso al op de fiets. Ik vind je helemaal niet als verslonsde mamma eruit zien hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja tipje voor die vaatwasser prik alle gaatjes van de sproeier door, maak alle filters schoon en laat hem dan een gewoon programma draaien na ongeveer twintig minuten doe je hem uit en gooi je er een halve zak soda onderin. Dat laat je in het warme water staan een halve dag ongeveer en dan laat je het programma doorlopen. Alles is dan ontvet en dat kan nogal eens helpen. Sommuge mensen doen ook gewoon soda onderin en een fluitketel vol kokend water onderin en laten dat staan daarna een programma draaien. Als dat niet helpt heb je alles gedaan en dan moet de witgoedman gewoon komen dan is er een fabrieksfout gaande, uit mijn vaatwasser komt de alleerschoonste vaat die er bestaat schoner dan met de hand:-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.