Boeken, naar de diëtiste en een schattig mutsken.


Het blogboek dat ik een tijdje geleden bestelde is ondertussen geleverd. Het was veel dikker dan anders en ik had de foto's kleiner moeten laten drukken. Daardoor vind ik dit boek ook minder gelukt dan al de andere blogboeken die ik heb.
Volgende keer toch maar weer sneller de blogberichten bundelen dus. Dan kunnen de foto's groter en ligt het boek makkelijker in de hand.
Ook kocht ik al een boek als Sintcadeau en de nieuwste DVD van The Walking Dead. Het kinderboek is over 'een baby' en leek me leuk voor Mats. Wat de dvd betreft  heb ik lang met honger blijven zitten. Het duurde maanden eer hij uitkwam.
Deze ochtend zette ik dan weer ons Fee een licht roos mutske op dat sluit met een knopje onder haar kin. Ze was zo schattig dat ik er wel een foto van moest nemen.

En vandaag was al mijn zesde afspraak met de diëtiste. Ik wist dat ik bijgekomen was. Dat had de weegschaal me al verteld. Het bleek 900 gram te zijn en maakt dat ik sinds het begin van mijn zwangerschap en mijn eerste bezoek aan haar in totaal een 2,5 kilo bij ben (nu 28 weken zwanger). Volgens haar is dit supergoed, maar ik blijf de extra kilo's moeilijk vinden. Minder eten dan ik nu doe mag echt niet. En die extra bijna kilo is er pas bij sinds een week en daar zitten de taartjes vast voor iets tussen, maar toch. Ik heb nu minder beweging omdat het iets lastiger gaat. En er is minder structuur wat mijn eten betreft. Alleszins: ik blijf ermee bezig en hoop echt dat ik niet over de totale zes kilo  ga dat ik mag bijkomen volgens de curve van de diëtiste.
Nu hoef ik de komende 5 weken niet meer terug te gaan want het gaat goed met het gewicht :-).
Voor mij is dit trouwens ook de eerste keer dat ik zo weinig bijkom tijdens een zwangerschap. In totaal kwam ik altijd tussen de 10 en 20 kilo bij. En die 10 : dat was maar 1 keer. Meestal was het boven de 15 kilo toch in totaal.

Hoeveel kwamen jullie bij?

En nu....rust !

Reacties

 1. Wat een schattig mutske, Fee doet me een beetje aan Roodkapje denken:) de kilo's,ahum. De eerste keer 29 kg, de 2e keer 28 kg, de derde 25 kg, de 4e 26 kg en de jongste 'maar' 22 kg. En na de bevallingen ne kilo of 3 eraf. Bij de eerste 2 gingen ze er heel vlot weer af, derde ging moeizaam, vierde ook heel moeizaam maar met WW alles eraf en na de jongste bleef er ook veel plakken. Die zijn er iets te vlot afgegaan toen ik ziek werd. En sinds de jongste 7 is, weer 21 kg aangekomen door medicatie. Er is niets aan te doen (ik volg een heel strikt dieet) het enige dat ik nu doe is naar een sportkinesist gaan om niet nog meer aan te komen. Mijn man zegt liever rond en gezond dan mager en ziek. Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tim geeft er ook niet om dat ik wat ronder ben ;-). Ik ben een kleintje en toen ik eens 20 kilo bij was leek ik wel een olifant haha. Bij mij is er telkens na een bevalling 8 kilo af. Benieuwd wat het nu gaat zijn...

   Verwijderen
 2. leuk die blogboeken,mooie souvenier!ja de mutsjes zullen weer bovenkomen,schattig je Feetje.weetje,mn dochter wordt zondag 30jaar,goh je kunt u niet voorstellen hoe vlug die jaren gaan..ik was toen ook in de 20kilo verdikt,gohgoh..en had aan 4maand al vroegtijdige contracties,moest pillen nemen om mn baby te houden en toen moesten we nog werken tot zolang we konden(werkte toen ook al in de kribbe,hele dag kindjes heffen)en nu vanaf ze zwanger zijn mogen ze thuisblijven.ja alles verandert ,hee!maar na 30jaar nog altijd superblij met mn dochter(enig kind)!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Bij kleuterjuffen is dat ook geloof ik. Zwanger en mogen thuis blijven (dat heeft iets te maken met niet immuun zijn tegen iets, maar vraag me niet wat!). Ik heb ook bij de oudsten moeten werken zolang ik kon. Ik ben blij dat ik nu niet meer werk.
   Ik hef nu ook nog bijna alles. Zit ik niet mee. Al moet ik wel wat oppassen met mijn beitjes.

   Verwijderen
 3. Leuk voor later zo'n blogboek. Prachtig Fee met het mutsje, erg lief staat dat.
  14 kilo kwam ik aan. Veel te snel ook. Ik at voor twee! Vooral zoute pinda's ze waren niet aan te slepen, gevolg de laatste week zoutloos eten. Dat viel nog mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Momenteel heb ik totaal geen goestingskes terwijl ik dat wel had bij de anderen. Zelfs hele rare. Zoals ijsblokjes :-).

   Verwijderen
 4. Das toch wel heel weinig dat je bij mag komen als je ziet dat het meeste gewicht niet naar jezelf gaat bij een zwangerschap met normale gewichtstoename. 3à4 kg voor de baby,vruchtwater 1kg,placenta 700g,extra bloedvolume 1,5kg,extra vocht2kg, groei van borstklieren 0.5kg en dan hebben we het nog niet over de 2à3kg vet dat je mag bijkomen. Hier bij de eerste zwangerschap eerst -10kg (kon echt niks binnen houden) einde zwangerschap +12. Tweede zwangerschap +14 (4kg geboortegewicht). Derde zwangerschap +18 (wel tweeling en samen 6kg en dubbele placenta). Ik heb gelukkig nooit opmerkingen gehad van de gyn,ik was al blij dat ik terug normaal kon eten. Ik zou me niet te veel focussen op cijfers, wel op gezond eten en bewegen met af en toe een guilty pleasure. Alles draait om evenwicht niet gewicht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen honger en hou me perfect aan wat een zwangere zou moeten eten tijdens haar zwangerschap en toch kom ik nu amper bij. En ik had natuurlijk wel een beetje overgewicht toen ik zwanger werd. Ik ken zelf nog één iemand die niets bijgekomen was tijdens haar zwangerschap en toch een gezonde baby op de wereld gezet heeft en zij zelf voelde zich ook prima. Het kan, maar is natuurlijk niet zoals het bij de meesten gaat. Ik ben naar de diëtiste gegaan omdat ik wist dat ik er echt niet nog eens 15 kilo bij wijze van spreken kon 'bijhebben'. Dan zou ik nu al in een rolstoel zitten. Ik voel me nu héél goed ondanks de bekkenpijn en heb geen honger of tekorten. En volgens mij heeft de baby er ook totaal geen last van. Deze ochtend woog ik weer 600 gram lichter terwijl ik gisteren petatjes met steak gegeten heb :-), maar wel zonder saus.
   Bij mijn vorige tien zwangerschappen was ik wel telkens meer dan genoeg kilo's bij hoor. Dit keer is het gewoon helemaal anders. Maar ik word echt goed begeleid. De gyn vraagt zelfs nu of ik wel eet, maar wees gerust. Ik eet!

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.