De stoof en de beurs

Vandaag werd onze nieuwe stoof geleverd en geïnstalleerd. En hij is nog mooier dan ik me voorgesteld had. Ze past perfect in ons interieur en in onze schouw. Vanavond zal ze voor de eerste keer branden wanneer de man ze aansteekt en natuurlijk kan ik amper wachten. Zij zou onze hele beneden moeten verwarmen met hout.
En ook zal onze haard geen hoekje meer zijn waar men alles maar kan droppen wanneer men opruimt. Dat vond ik zo irritant. Ik maakte ook nog een ander hoekje.

Deze middag ging ik naar nog een andere tweedehandsbeurs, maar die viel helaas tegen. Wel een paar standjes met mooie kleertjes, maar het moet ook weer lukken dat het in de juiste maat is natuurlijk. Zo zag ik een prachtig kleedje voor Lies, maar een maatje te klein. Ook voor de zoon van 13 zag ik een mooie trui, maar ook net een maat te klein.  Verder waren er ook veel standjes waar ik zelf niet had durven achter staan. Smaken verschillen uiteraard, maar sommige kleertjes waren duidelijk heel veel gedragen en gewassen en soms vroeg men daar dan nog vele euro's voor. Veel minder mooie kleertjes en spulletjes op deze beurs, maar toch ben ik nog met een paar mooie dingen naar huis gegaan. Zoals een setje muts, sjaal en wanten van Barts voor 5 euro en nog een paar mooie kleertjes, rokjes, hemdje en een babybroekje voor 1 euro.
Vandaag ga ik nog wat gerief van mezelf in mijn eigen shop op kapaza plaatsen. Kleertjes die ik niet zomaar naar de kringloop kan brengen.
 
Ik heb mijn kinders vandaag iets teveel verwend ook. Zo wilden de jongens supergraag een speciale tol omdat het een nieuwe hype is blijkbaar. Vroeger zouden ze op hun kop moeten staan dansen hebben en dan nog niet :-) of de Sint moest het brengen, maar nu ging ik door de knieën . Misschien heeft dit ook wel te maken met men hormonen. Ik zal het daar maar opsteken. En omdat ik vond dat ik niet alleen voor de jongens wat kon kopen dan kocht ik een klein rood autootje voor Mats, een leuke pop voor Fee en een muisje van little pets (of zoiets)voor Lies. Al mijn kinders in de wolken.
Ze zijn niet rotverwend, maar wel een beetje vandaag. Moet ook eens kunnen. Er is al zoveel kinderleed in de wereld.
 
Zo. Ik ga me stilaan opmaken om voor mijn stoof te zitten na het eten...
Ik kan niet wachten tot de man thuiskomt met het hout.
 
Fijne zaterdag ! 

Reacties

  1. Bij ons in het dorp was ook een koopjesmarkt voor kinderspullen...ik ben gisteravond mee gaan uitpakken en vandaag ben ik de hele dag gaan helpen ...nu ben ik goed moe! ik scoorde wat nieuwe babykleertjes om kado te geven, wat verkleedgerief en een spel (nieuw) om kado te geven aan mijn petekind...Toen ik vanmorgen vertrok vond ik nog eens tien euro in de straat dus mijn dag kan niet meer stuk ;) veel plezier met de stoof! waarschijnlijk zijn jullie al aan het genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat de houtkachel er is! Dat je nog vaak lekker voor de kachel mag zitten (en dan fijne blogstukjes schrijven ;-)).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.