Wat te doen op een prachtige schoolvrije dag?

De kinderen hadden allemaal vrij omdat het jaarmarkt was in het dorp en zowat het hele dorp leek daar ook naartoe te zullen gaan. Ons grotere kinders spraken af met hun vrienden, maar ik zag het niet zitten om met de jongsten tussen die massa te gaan lopen.

En dus besloot ik deze ochtend om de winterjassen boven te halen en de mutsen en sjaals en legde warme kledij klaar en om half negen sprong ik samen met de vijf jongsten (Niels is negen en Fee is twee)in de auto richting Planckendael in Mechelen. Voor het tweede jaar op rij hebben wij een abonnement (dat heb ik me vorig jaar zeker niet beklaagd)en wij mogen dan binnen vanaf 9 uur al.
Door de drukte op de baan waren we er pas om kwart na negen en waren we toch nog bij de eersten. Een lege parking en nog een bijna leeg park. De eerste keer dat we dit meemaken. Aan de ingang kregen we al een warm welkom en mochten we zelf onze kaarten scannen. Spannend :-) !
Toen gingen we eerst nog een koffie (voor mij)en chocomelk drinken en croissants en donuts eten in Toepaja. En even spelen in de speeltuin.
Dan klimmen terwijl Fee en ik hen volgden.
Het weer was zalig. Een heerlijke zonnige herfstdag.

Nadien dieren spotten. En op je weg amper iemand. Echt een aanrader voor wie een dagje vrij heeft met kinderen. En ik kwam er nog een mama van de opvang tegen. Ik zag haar ook al op de beurs en nu dus in Planckendael. 't Zelfde gedacht blijkbaar op één week.


Van dat vele wandelen en spelen kregen ze natuurlijk weer honger en dorst. Ik had er niet aangedacht om iets van thuis mee te nemen. Daardoor werd het uitstapje iets duurder, maar ach. Het weer was prachtig en het was leuk om de olifanten, giraffen, flamingo's, kamelen,  lumeren, ...weer te zien.
Echt een goed idee.


Na uren in het park trokken we stilaan richting uitgang. We zagen niet alles, maar dat geeft nooit want we komen terug.
Mijn bekken was onverbiddelijk. Pijn van het vele wandelen/slenteren. Amai.
Maar ik was tevreden. De eerste keer trouwens dat ik zo een uitstap alleen maak ook zonder de papa of één der groten. Doordat we bijna alleen in het park waren is dit te doen. Ik kon de kinderen goed in 't oog houden zo. Kort na de middag werd het drukker en lastiger.
Na een korte stop in de shop daar (vaste prik)reden we weer richting Bornem.
 
Thuis moest ik nadien echt wel rusten want ik kon bijna niet meer stappen.
Enkel koken deed ik nog.
Nu gaat het weer  beter. Ik ga nog mijn was doen en opruimen. De man gaat vroeger thuis zijn en nog met 3 van de jongsten naar de kermis.
Ik blijf lekker thuis. Nagenieten van den dag en lichtjes. Zo een dag is om te koesteren.
 
Gisteren was onze Mats na school een hondje. Het was een heel drama om het van zijn gezicht te wassen want hij wou een hondje blijven ;-).
 
Wat doen jullie zoal op een schoolvrije dag midden in de week?
 
Groetjes!
 

Reacties

 1. Heerlijk dagje voor de kinderen. Deden we vroeger ook wel, mam mijn schoonzus mee die had ook 3 kinderen wel ietsje ouder dan de onze. 1 is maar alleen dat is ook niet gezellig. We gingen ook wel vaak naar het bos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Het bos is ook tof. En ons kinderen hebben aan elkaar natuurlijk al meer dan genoeg ;-).

   Verwijderen
 2. chique Sandra,wat een verwendag voor je kids!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo een dagje midden in de week tussen de drukke schooldagen is mooi meegenomen.

   Verwijderen
 3. Het speelgoedmuseum is ook leuk en technopolis (ook voor oudere kinderen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Technopolis zijn we ook al een paar keer geweest al is het nu wel even geleden, maar op 16 oktober gaan we nog eens...

   Verwijderen
 4. Wat een heerlijke dag en prachtige foto's. Ik zit gewoon mee te genieten. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.