Wat gekwek over De Nieuwe Tijd

Ik las al efkens geleden dat er per jaar zo een 10000 katten ingeslapen worden. In asielen. Die verkondigen dat niet graag, maar men weet ook niet meer wat aan te vangen met die beestjes.
10000 !
Ik lig daar niet wakker van. Ons poes verdween spoorloos op 6 januari 2014. Een Britse Korthaar die amper buiten ging, maar op een dag was ze toch echt weg.
Mijn oudste die een erg goed goede band had met ons poes. Voor haar vond ik het het allerergste.
Wat ik denk.
Dat inslapen nog altijd beter is dan wat een vroegere schooljuffrouw van mij deed in de jaren tachtig in het vierde leerjaar die verkondigde dat haar man die kittens gewoon levend begroef in de tuin. Ja. Mevrouw De R. Dat zal ik nooit vergeten en hoe ik mijn ouders de oren van de kop zaagden om die katjes te redden. Ik kreeg er geen. Ook een vriendinnetje van mij in diezelfde tijd haar vader sloeg die kittens gewoon dood tegen de muur!!!
Inslapen vind ik dan toch nog altijd beter...

Nog in de krant las ik iemand verkondigen: 'Dit is mijn derde kind én de laatste dus ik ga nog eens compleet loos!'. Petje af. Echt waar voor zulke vrouwen met zo een planning en zo een vastberadenheid. Van de planning en de vastberadenheid ben ik zelf nooit geweest, maar ieder kind is altijd meer dan welkom geweest. En ook durft het hier weleens vlammen. Ik zie ze allen heel erg graag. Alle Tien.

En zou er nu geen enkele politieker abortus eens op haar/zijn agenda zetten of DE Gezinnnen en hun noden (betaalbare kinderopvang, noodopvang, ...) en VOOR borstvoeding (de meest normale voeding voor een baby) en TEGEN absurde keizersnedes!!
Met alle respect voor Alle vrouwen die keuzes maken waar zij zich goed bij voelen.
Meer voorlichting over vele zaken zou al heel veel uitmaken.
Neen. Ik ga nooit in de politiek. Daar ben ik niet slim genoeg voor. Maar zo een kandidaat zou alvast mijn stem (kunnen)hebben.

Wat een gekwek vandaag.
Doe mij maar morgen!
 Fee drinkt een kwartier na haar geboorte alsof ze nooit iets anders gedaan heeft.
Lucky one.

Reacties

 1. Begrijp dat ook niet dat sommige vrouwen kiezen voor een keizersnede. Heb beide bevallingen gehad, Maar het duurde heel lang voor ik hersteld was van mijn keizersnede.Bij weersverandering heb ik nog last en we zijn bijna 2,5 jaar verder. Zelf ben ik ook voor bv, alle 3 mijn kids hebben het gekregen en de jongste nog steeds. Maar heb ook veel tegenkantingen gekregen zelfs ooit van een dokter. Kreeg te horen" geef u kind pap hij zal dan wel verdikken" De kinderarts was er niet mee akkoord toen ik dit vertelde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Dat heb ik ook nog gehoord.

   Verwijderen
  2. Mijn jongste is geboren met spoedkeizersnede. Het moest super vlug gaan omdat de navelstreng was komen voorliggen. "Gelukkig" zwom hij steeds naar boven, want anders kon hij de navelstreng afklemmen, met alle gevolgen van dien.

   Verwijderen
  3. Bij zoiets is er inderdaad niets meer aan te doen.
   Onze Mats lag dwars tot een dag voor zijn geboorte. Hij bleef maar draaien en is gedraaid door de gyn toen. Maar toen de bevalling die volgende nacht begon moest ik dat wel zeggen en hebben ze me een infuus gegeven voor het geval hij zou draaien tijdens de bevalling. Hij was inderdaad nog wat verschoven terug en ik was opgelucht toen de gyn uiteindelijk zei: 'Nu kan hij niet meer weg!' Twinitg minuten later was hij geboren...Gelukkig dus.

   Verwijderen
 2. Kun je echt kiezen voor een keizersnede? Daar had ik nog nooit van gehoord eigenlijk... Brr, na 4 jaar doet die van mij nog steeds af en toe pijn. En borstvoeding... Ik heb het 11 maanden gedaan, maar de eerste weken waren een hel. Dochter 'deed alsof' ze dronk en viel alleen maar af, krijste de hele nacht en krabde mijn vel helemaal open van de honger... Ik weet toch niet of ik het een tweede keer zou volgehouden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken zelf drie vrouwen die om een keizersnede gevraagd hebben om niet medische redenen en er ook één gekregen hebben. En dat is zelfs al heel wat jaren geleden dus het verbaasd me helemaal niets dat (zoals het onlangs in alle kranten stond)er steeds meer keizerssnedes zijn. Nu heb ik zelf bijna eens één gehad dus indien medisch verantwoord ben ik maar al te blij dat het kan. Dat het bestaat, maar vooral angst laat vrouwen kiezen voor keizersnedes of het idee alleen al dat ze daar open en bloot een baby moeten zien uit te krijgen.
   Mij ga je niet horen verkondigen dat een kind op de wereld zetten zaligmakend is, maar bevallen is natuurlijk en het loopt nooit zoals je in je hoofd had. Voor niemand.

   Verwijderen
  2. Ook borstvoeding loopt ook niet altijd van een leien dakje en in het begin heb ik zelf ook altijd kloofjes gehad. Ooit had ik ook een borstontsteking, maar goede voorlichting zou al een hele stap zijn. Ik ben gelukkig steeds snel en goed geholpen door andere mama's en vroedvrouwen die mij middelkes aanboden en tips.

   Verwijderen
 3. Mijn eerste is via een keizersnede geboren, wegens niet vorderende ontsluiting en voorhoofdsligging. Geen pretje. De tweede met de vacuüm pomp, de derde hoop ik normaal te kunnen krijgen...
  Bv is twee maal mislukt. Gelukkig bestaat er fv voor de gevallen zoals ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb in het verleden ook flesvoeding gegeven hoor, maar niet bij de jongste vijf kinderen. En waarom? Omdat ik niet beter wist !! Dat klinkt ongelooflijk onozel, maar het was zo. Ik kon mij bij borstvoeding alleen voorstellen dat ik mijn borsten moest bloot maken en ik zag alleen flesjes rond mij bij andere jonge kinderen. Niemand heeft mij toen geïnformeerd over borstvoeding. Niemand !! Pas toen ik zwanger was van mijn zesde kind heb ik alle boeken die ik kon vinden verslonden over borstvoeding en ik ging elke week langs bij een hele lieve vrouw en ook nog bij de vroedvrouw (voorheen ging ik enkel bij gyn)en deze twee vrouwen hebben borstvoeding voor mij mogelijk gemaakt. Zij gaven me alle informatie, steunden mij, motiveerden mij en ik ben hen nog steeds ontzettend dankbaar. Ik vind het ondertussen ongelooflijk stom dat ik het bij de andere kinderen niet gedaan heb, maar gelukkig kon ik het wel bij de jongste vijf en ik geef het nu ook nog altijd. En zonder veel problemen. Gelukkig ;-).

   Verwijderen
  2. En ik hoop vurig met je mee dat het deze derde keer wel lukt om 'gewoon' te bevallen.

   Verwijderen
 4. Hier 5x keizersnee en ik snap écht niet dat er vrouwen zijn die daar bewust voor kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.