Over herfstavonden en de TV


Al twee avonden zit ik lekker voor mijn stoof. De verwarming in huis is nog niet 'aan' al wordt het wel frisjes in de badkamer wanneer we ons wassen. Ik weet niet of het wel de moeite loont om daarvoor even de verwarming op te zetten in het hele huis (thermostaat staat in living) en overweeg om een klein elektrisch vuur aan te schaffen  voor daar of nog beter is om de kachel uit de caravan naar huis te halen. Onze verwarming is namelijk op gas en we hebben zonnepanelen.

Alleszins: 's Avonds geeft de stoof nu zoveel warmte dat ik mijn gilet en broek uit moet doen. De stoof verwarmt de gehele beneden verdieping meer dan genoeg met de uurtjes die ze brandt. Het hout wordt aangevoerd en de ruimte in de muur dient eindelijk waarvoor ze gemaakt is: om hout in de stockeren en niet voor speelgoed.
Het geeft zoveel meer sfeer nu, warmte natuurlijk en het is gewoon gezellig. Het plaatje klopt!
Ik trek de gordijnen toe van zodra het donker wordt en dat voelt lekker knus.
De Tv staat bij ons niet aan 's avonds. Ik heb meer dan genoeg met mijn vlammen, een thee en een koekje.

Gisteren was hier gewoon een luie zondag. Welja. Lui is het nooit echt. Ik doe meestal de hele dag door de was dan. En mijn systeem van de kousen werkt. Gewoon om de paar weken een ander kind of onze eigen kousen uitzoeken zodat er geen volle mand kousen van alle personen meer is. Gisteren had ik zo 15 paar kousen extra. En ook de bedden verversen verdeel ik nu. Niet meer allemaal tegelijk, maar om de 14 dagen een paar bedden. Ik geloof dat ik ooit toch nog een 'goede' huisvrouw ga worden ;-).
Verder deden we nog een paar kleine veranderingen op de kinderkamers. Ik maak er later nog weleens foto's van, maar ik ben heel tevreden over het resultaat ervan.
Ons Feetje zorgde zelf voor versiering. Midden op de dag de muts op (waarom niet), een diadeem voor het gezicht en de laarzen van zus. Trots liep ze rond te paraderen.

Ondertussen kijk ik ook naar het zesde seizoen van The Walking Dead. Daar heb ik lang op moeten wachten. De man en de kinderen vinden mijn smaak wat dat betreft maar 'raar', maar ik ben dol op de TV reeks die voor mij over zoveel meer gaat dan zombies.

The Big Bang Theory keek ik hiervoor en dat vond ik nu net helemaal niks. Pfff. Daar ben ik misschien te oud voor ofwel begrijp ik niets van de serie, maar ik kon er geen enkele keer mee lachen terwijl het toch bedoeld is als komedie. Die DVD reeks verkoop ik dus op kapaza en neen: voor mij geen tweede seizoen. Ik verkocht gisteren ook een paar kleedjes op kapaza. Vandaag ga ik er nog wat opzetten. Vooral meisjeskledij maat 104. Voor de geïnteresseerden : Mengelmoes heet mijn shop omdat het een mengelmoesje is. De mooiste kleertjes zijn helaas wel al verkocht en niet meer online, maar er staan nog pareltjes op.

Verder hebben vandaag drie kinders een Herfstwandeling op school en wat een topdag daarvoor. Heerlijk toch : die herfst! Ik geloof dat ik toch meer hou van de herfst dan van de zomer.

Twee grote dochters hadden dan weer vrij van school en met hen kocht ik een winterjas voor één van hen, sjaals en nog wat winterkledij. We namen ook nog ergens een ontbijtje. Dat vinden de dochters (en ik zelf ook natuurlijk)heel tof en zo praten we nog eens op een rustige manier met elkaar.

Zo. Nu nog even wat kledij op kapaza zetten en dan een uurtje rust.

Fijne mooie maandag !

Reacties

 1. Hallo, het is een tijdje geleden dat ik nogeens iets geantwoord heb op jouw posts, maar ik vind hhet nog steeds leuk om ze te lezen. Vanmorgen toen ik de kinderen naar school Bracht hoorde ik op MNM iets, een reactie op een ...party en ik moest direct aan jou denken, kan dat kloppen? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. als de radiatoren een thermostatische kraan hebben, kan je ze toch allemaal dichtdoen behalve die van de badkamer. Dan kan je toch nog via de thermostaat een uur instellen om de badkamer op te warmen. Of zie ik iets over het hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een uur instellen kan ik niet, maar wel staan alle radiatoren dicht op de kamers (of dat zou moeten). Beneden staat hij op 15 graden. Met de haard denk ik niet dat hij gaat opspringen.

   Verwijderen
 3. Ik krijg niks te zien op mengelmoes:( en een houtstoof geeft de gezelligste warmte ooit vinden wij. Vorig huis had een pellet, dat is echt niks.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen