Nachtblauw, make up en moedeloos worden van veel te veel was

Nu is het zo dat ik me nooit opgemaakt heb eigenlijk.
Zowel in mijn jeugd of als twintiger en dertiger. Ik gebruikte buiten eens een potloodje voor een lijntje en wat lippenstift nooit wat.
Het was altijd puur natuur wat de klok sloeg wat make up betreft.
Naar een feest en tijdens op mijn trouwdag. Ja. Dan kon het eens, maar dan nog zo naturel mogelijk.

Ik las eens ergens dat je eens de veertig gepasseerd best wat hulpmiddeltjes gebruikt, maar ook toen gebeurde het bij mij niet.
Eigenlijk is het nog maar zo een maand of 2 of 3 dat ik dagcrème ook dagelijks gebruik en niet af en toe wanneer ik er aan dacht. Dat ik bijna dagelijks een potloodje trek en mijn lippen stift.
Plots kreeg ik interesse in 'hoe me op te maken'.
Ondertussen heb ik een fantastische lippenstift die mijn lippen precies voller maakt want ik heb erg dunne lippen en vandaag gebruikte ik voor het eerst oogschaduw :-).
Alles staat mooi uitgestald op de badkamer.
Ik lijk wel een kind met nieuw speelgoed.
Wat doen jullie zelf? En hoe lang al?

Ook verzorgingsproducten na het douchen gebruik ik nu zoals een voetencrème. Ja. Het helpt echt dus. Mijn lijf voelt zachter en ruikt lekkerder (al zeg ik het zelf). Niet dat het voorheen het tegenovergestelde was, maar wel anders.
De adventskalender helpen momenteel ook hoor. Daar komt de lippenstift uit. Wat een luxe!!

Ach.
En verder heb ik momenteel een boon voor blauw. Nachtblauw of donkerblauw. Maar ook lichter blauw.
Voor op de tafel bijvoorbeeld.
Maar ook kocht ik een feestjurk in 't blauw. Wel. Eigenlijk is het een zomerjurk die ik als feestjurk ga aan doen en natuurlijk heb ik rekening gehouden met het borstvoeding geven. Het is dus een jurkje dat ik veel ga kunnen dragen (hoop ik).
En nu ik toch plannen heb voor een derde dekbedovertrek. Waarom niet in het donkerblauw?

Welke kleur heeft momenteel jouw voorkeur?

Vandaag heb ik het zwaar. Ik kan niet meer stappen.

Toch heb ik het washok uitgemest. Uren ben ik bezig geweest. Niemand anders deed het dus ik moest het wel doen. Samen met Niels van 9 en Lies van 6 hebben we gesorteerd, gesorteerd, gesorteerd, ....want iedereen bleef maar was bijbrengen en ook al waren de bakken leeg. Niemand deed de was in de bakken en ook de poetshulp gooide alles (natte handdoeken, vuile en propere kledij, zelfs mutsen en sjaals) het bij den hoop in het washok. Alles door elkaar. Was, lakens, knuffels, ...en zelfs schoenen, papier, ....gevonden in de was. Het was één grote berg was. Ik werd er vreselijk moedeloos van en had vaak zin om een potje te huilen wanneer ik die berg zag, maar het lukte me niet meer om meer dan 2 wassen per dag te doen.
Vandaag besloot ik toen man en oudere kinderen nog heerlijk tussen de lakens lagen om de koe bij de horens te vatten want hoe kan ik nu bevallen als ik al zo een achterstand in de was had.

Dus had ik me op een krukje gezet in het washok en zei dan tegen Niels en Liesje: bovenste bak rechts 40, onderste bak links 30, in de vuilbak, naar de keuken.
De donkere was op 40 stak ik in grote Ikea zakken. Ik vulde zo vier zakken :-).
Ondertussen liet ik natuurlijk de machines draaien.
De wasmand zelf opheffen kan ik niet meer dus dat moesten ze wegbrengen. Ophangen kon ik met veel gesukkel nog zelf.

Een dikke twee uur later was ik klaar. Niet in snel tempo want onmogelijk, maar rustig.
De man is deze middag met de donkere was naar het wassalon samen met een oudste dochter. De rest doe ik ondertussen zelf al is het één grote marteling. Bukken, stappen, ...het lukt echt niet. Ik vraag me af hoe ik ga moeten bevallen op deze manier. Ik krijg mijn benen niet omhoog :-).

Alleen zittend in mijn zetel heb ik geen pijn als ik stil zit want ook liggen is niet aangenaam. Ik kan dus geen dutjes doen al liggend.

Maar goed. Nu is het echt niet meer lang...En de was zal weggewerkt zijn.

Reacties

 1. Wel iedere dag creme voor het gezicht. Oogschaduw nooit, mijn oogleden hangen erg dus zie je er niks van, wel een potloodje voor de wenkbrauwen en het onderste ooglid. Voetencreme smeer ik ook vanwege droge voeten en douchecreme op de benen. Deze zomer vond men uit dat koud afdouchen zeer goed was, sinds de zomer heb ik dat gedaan en mijn huid is zachter dan ooit tevoren.
  Zoveel was heb je natuurlijk zomaar met zoveel. Lastig dat je het wel ziet maar zoveel moeite moet doen om het klaar te krijgen.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De was ziet er ondertussen al veel beter uit. Het vergt momenteel enorm veel inspanning, maar laten liggen is helaas geen optie want niemand anders doet het. Fijne dag.

   Verwijderen
 2. Nog even heel veel sterkte het komt allemaal weer goed , straks is alle narigheid snel vergeten . Gr Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Het is normaal gezien maar tijdelijk (en maar goed ook).

   Verwijderen
 3. Hier ook vaak. Net als je denkt erdoor te zijn en alle manden leeg,een zoon of een dochter die nog wat was tevoorschijn toveren en nawas geven.
  Het is soms moeilijk om te delegeren als je altijd alles zelf in handen hebt. Misschien vonden de kleine helpende handjes het zelfs leuk. Zorg goed voor jezelf

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Ze vonden het zeker en vast wel leuk.
   En herkenbaar. Je schiet in de was en plots komen ze nog wat meer brengen....grrr.

   Verwijderen
 4. Ik vind het erg voor je dat je niet mobiel bent:( . Met de was naar het wassalon is een schitterend idee, meteen alle machines op en drogen en al... Ik heb vandaag 2 bedden verschoond, 2 2-persoons en 1 enkel. En de kinderen kwamen ook weer naar de kelder met hun was. Dat maakt dat ik ineens een stuk of 8 machines had. Wil je me slecht gezind krijgen, dan moet je dat vooral doen. Ik wil het dan ook allemaal ineens wegkrijgen maar dat gaat natuurlijk niet met 1 wasmachientje. Doen we morgen maar voort he;) . Ik hoop dat je vlot mag bevallen! Wat smeren betreft : ik gebruik op m'n 43e een dagcreme, wat foundation, potlood en oogschaduw. Wel altijd sober. Geen bruin masker en felle kleuren op mn ogen. Ik moet trouwens oppassen met kleurtjes want ik heb groene ogen. Blauw erbij is echt om te gieren. Voor mijn leeftijd ben ik nog behoorlijk rimpelvrij en dat is wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk wel dat alles niet meer zo strak zit en dus ook niet mijn gezicht :-).
   Lachen kan ik er ook niet mee wanneer ze weer eens komen draven met een overvolle wasmand. Het moet wel gewassen worden, maar ik zou willen dat ze sneller met wat was naar beneden kwamen. Zelfs gewoon na het douchen de kleren is al meer oké.
   Of de vuile handdoeken meenamen uit de badkamer.

   Verwijderen
 5. ik heb met je te doen Sandra,dan zeggen ze "in blijde verwachting",wat zie jij af..en toch nog bezige bij!
  ik ben een stuk ouder dan jij en gebruik ook al die cremekes niet(speciale)na me gewassen te hebben smeer ik een goed laagje nivea care creme op mn gezicht en nek,ik gebruik graag alle niveaprodukten haarmousse,badtoestanden,shampoo enz..ook heb ik graag rituals bodycreme,verder eens wat macara ,zelden eens wat oogschaduw maar wel heb ik graag wat goeie eau de toilette op,daarvoor ga ik graag naar de parfumerie en heb wel een mooi assortimentje.goh wat ben ik benieuwd wanneer je gaat bevallen,ook als blogvolger spannend!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nivea gebruik ik sinds kort een shampoo van waar iedereen hier erg tevreden van is.
   Ik vind het zelf ook spannend wanneer de zoon zich gaat aanmelden :-).

   Verwijderen
 6. wit en grijs....
  oh die was. wat een berg zal jíj hebben. fijn als dat weer weg is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Heel plezant wanneer de was weer achter de rug is.
   Wit en grijs vind ik ook goed op bed.

   Verwijderen
 7. Jeetje wat een was! Fijn dat het nu bijna weggewerkt is..... zover dat kan. Echt de laatste loodjes he. Succes met volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zoooo herkenbaar! Als en ik zeg met nadruk als, ik het bij kan houden is er niets aan de hand. Ja, het is veel, dat wel. Maar als het even niet lukt om het bij te houden dan wordt die berg in gedachten drie keer zo groot als in werkelijkheid! Ik hoop dat zoonlief snel komt en dat je daarna ook snel weer herstelt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.