Zomervakantie reeds boeken? , evaluatie adventskalenders en dankbaar speelgoed.

Ons kinderen zouden elke dag willen spelen nu met de Puur Plezier speelgoed box, maar nadat de Sint nieuw speelvoer bracht kwam dat eventjes op de achtergrond.

Maandag kwam de Sint en deze middag mochten ze van mij de grote doos van Playmobil uitpakken. Het is het cruiseschip en ik vond het meteen leuk toen ik het zag. Het roept vakantiesfeer op en met een zwembad er in dat je echt kan vullen. Er horen nog zes bijhorende dozen bij dus ik weet met wat ik de kinderen verder nog kan plezieren.


De jongens maakten het samen en Thijs bleef er de hele middag mee spelen. Een aanrader toch wel en leuk voor jongens en meisjes.
Nog meer dankbaar speelgoed bleek het poppenhuis waar ze ook al elke dag mee gespeeld hebben. Dit vond de Sint op Kapaza met meubeltjes en popjes inclusief en voor echt een heel klein prijsje. Ook hier spelen zowel jongens en meisjes er mee al vind de jongste het vooral plezant om alle meubels en popjes uit het poppenhuis te halen. En daarom staan niet altijd alle meubeltjes op de juiste plaatsen. O. De Sint bracht niet zoveel, maar wel goed en leuk speelgoed.

Verder zijn we zeven dagen ver met de adventskalender. Die van de kinderen zijn een succes. Zowel die van Lego en Playmobil als die met het lekkers. Ook ons Fee is altijd aan het stralen wanneer ze een nieuw vakje mag openen. Dit is zeker ook een blijver voor met de feestdagen.

Wat mijn eigen adventskalenders betreft. Elke dag één praline van Leonidas vind ik een goede. Die zou ik zeker opnieuw kopen. De advents met de verzorgingsproducten is ook de moeite. Ik gebruik tot hier toe bijna alles (het lippenpotlood nog niet!). Vooral de douchegel ruikt heerlijk en ook de dagcrème smeer ik dagelijks. Ook de kaarsjes van Yankee Candle zijn plezant. Zo rond een uur of zeven haal ik die uit de advents en brandt die dan op. Ze ruiken ook zalig. Ook een blijver.
Wat een absolute teleurstelling is in de adventskalender van de Nationale Loterij. Na zeven dagen heb ik nog niets, maar dan ook nog niets 'gewonnen'. Nog geen halve euro :-). Dat valt dus tegen (voorlopig).

Dezer dagen vallen ook de brochures en mails in de brievenbus voor de zomervakantie. Heel verleidelijk om je zomervakantie al te boeken, maar ik heb nog niets geboekt.
We gaan in april op sneeuwvakantie (en dan zal het 9 maanden geleden zijn dat we met ons gezin nog eens op vakantie geweest zijn), maar zowel de man als ik zien op tegen 'den grote verhuis'. We doen die sneeuwvakantie vooral voor de kinderen zodat ze eens kunnen genieten van echte sneeuw en latten onder hun voeten al heeft de man vroeger wel vaker op de latten gestaan (ikzelf maar één keer).
Maar voor de zomer denk ik nu gewoon thuis of in Zeeland te verblijven.
Dichtbij huis en niet zo een grote verhuis en vooral goedkoop :-).
Maar goed. Vorig jaar besliste ik ook heel laat om alsnog te vertrekken naar Zwitserland dus wie weet...
Boeken jullie al snel of wachten jullie?

Verder had ik een slapeloze nacht (daar heb je heus geen baby voor nodig)met veel gedraai. De volgende ochtend stond ik op met een koortsblaas en nu heb ik al een halve dag hoofdpijn. Ik ben supermoe en heb mijn dagje niet.
Toch ben ik deze ochtend nog een koffie gaan drinken samen met Feetje waar ze alweer veel Oooo's en aaaa's ontlokte. Ik weet dat ik erg bevooroordeeld ben, maar ons Fee is echt zo schattig. Ik wou dat ik elke minuut van haar kon opnemen, fotograferen, vastleggen, ....Haar litteken geneest trouwens prima. Je ziet er amper nog iets van.

En het is woensdag natuurlijk. Toen er dan nog een paar jongens kwamen spelen vond ik het wel best en onze buurvrouw kwam ons Liesje even meenemen voor een uitstapje, maar toch moest ik de jongens uiteindelijk weg sturen omdat onze ene zoon verbaal iets te onbeleefd werd en dat kon ik nu even niet hebben. Op een ander moment had ik het anders opgelost, maar nu niet.

Waar ik me nog aan ergerde vandaag was het nieuws over de zonnepanelen. Onze teller draait terug en ik hoorde dat men daar ook al komaf mee wil maken.
Zo doen we ons profijt (trekken terug en betalen maandelijks minder), maar ook daar wil men stokken in de wielen steken.
Het blijft altijd maar meer kosten.
Men verandert voortdurend de regels want sinds anderhalve maand kan je ook je cijfers niet meer doorgeven aan de Vreg voor de certificaten. Pas vorige week kregen we een mail dat we ons voor de zoveelste keer opnieuw moeten aanmelden hiervoor. Deze keer bij de leverancier. Wat een gedoe elke keer!

De elektriciteitsrekening is maandelijks wel naar omlaag en we trokken zelfs geld terug, maar gaat dit dan nog zijn in de toekomst?
Voor de gas hadden we trouwens ook veel minder verbruikt vorig jaar, maar toch ging de maandelijkse afrekening met 15 euro omhoog. Van 155 euro naar 170 euro. Begrijpen wie kan !!
Ach. We zullen geen tekort hebben, maar als je moeite doet om de energie naar omlaag te krijgen waarom moeten we dan ieder jaar meer betalen.

Even zeuren mag ook hé.

Weet je wat ik wel  zag vandaag. Een roze hemel deze ochtend (ik hou sinds de geboorte van Liesje best van roos!) en veel zon vandaag. O. Mooi.

Reacties

 1. Even zeuren mag best en zeker als het het eenzijdig aanpassen van regels betreft. Simpelweg oneerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 10 dagen Frankrijk en 2 weken Zweden staan al op de planning. En dan eind augustus is manlief nog een week vrij dus dat zal ook nog wel opgevuld worden. Vrije weekends zullen we aan de Belgische kust of in Zeeland doorbrengen. Hij is maar 1 op 4 weekends vrij😉. Ik heb wel mijn veto gesteld. Max 2 weken van huis, langer kan ik m'n dieren niet missen. Daar bel/chat/skype niet even mee he. Het zal wel weer een hele puzzel worden voor opvang /verzorging van de dieren, de kinderen zijn groot en plannen zelf hun reizen. Ook ni simpel zenne😁

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zweden staat al een paar jaar op mijn verlanglijstje, maar ik zie het niet zitten met de hele bende :-).

   Verwijderen
 3. Reizen zal er komend jaar (weer) niet in zitten. Teveel andere kosten. ☹️
  Ik hoop toch een paar uitstapjes met mijn kinderen te maken, in eigen land dan wel.
  Soms heb ik het er wel moeilijk mee. Ik ga fulltime werken, en heb absoluut geen armoe-loontje en toch lukt een echte vakantie niet. Ah ja, eigenlijk wil ik niet klagen want we hebben het zeker niet slecht. Gezondheid, warm eigen huis (toch over een paar jaar), eten...
  Sorry dat ik je blog even gebruik om te klagen, maar het moet er even uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier mag dat!
   Vakantie in eigen land kan ook fijn zijn. Alleen moet je dan echt proberen om thuis niet veel meer te doen. Dat is mijn probleem. Thuisblijven betekent zowel voor mij als de man dat we net zo bezig blijven met ons werk als gedurende het jaar en dat wil ik voor korte tijd even niet.
   Je kunt ook kiezen om voor een paar dagen er tussen uit te gaan. Bijvoorbeeld een B&B op een boerderij. Dat deden wij ook in het verleden. In Oostvleteren is er Schraevenacker. Ernaast is een kleine diervriendelijke dierentuin. Je kan er een huifkartocht maken enzo. Kost niet superveel.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.