Dood aan de luizen, de lange haren en De kilo's.


De Spaanse les ging niet door ( voor mezelf) omdat ons Fee koorts kreeg in de opvang en ook al is dat het enige anderhalve uur per week dat ik ècht voor mezelf heb:  in een half uur tijd regel je geen andere opvang en als moeder kun het dit niet maken je kind NIET op te halen. Dus haalde ik haar op en miste de les. 't Is zo!

En aan luizen heb ik ook de pest !
Elk jaar zijn ze er weer.
En ons kinderen lijken de ideale woonhuizen van deze beesten.
Nadat ik ze dit weekend te lijf ging en zelfs gisterenavond bleken er alsnog 'beestjes' zich verstopt te hebben in de kinders hun haren. Neten , levende of dode luizen? , .... Mij maak je niets meer wijs! Ik zit al vijftien jaar tussen de luizen.  Slechts één jaar lang heb ik geen luis gezien !!!! Ik herken ze meteen. En oké.
Af en toe krijg ik er behoorlijk lak aan ze en kijk ik wekenlang niet naar ze omdat hun zo kotsbeu ben ondanks alles.
Meestal is dit in een vakantie :-).

Maar vandaag leek het weer dat er geen ontkomen aan was.
De luizen bleven de aanval inzetten. Zondag en gisteren behandeld werden ze opnieuw gesignaleerd in één der kinders hun haren.

En dus werden 2 kinderen bijna (12mm)volkomen geschoren door mij. Ging één kind naar de kapper voor extra kort en één kind werd urenlang behandeld en gecontroleerd (met in het vooruitzicht de kapper!).

Man.

Als er één diertje is dat ik haat is het wel deze LUIS.

Ga aub weg en laat ons voor eeuwig en altijd met rust....!!!!!!!!!!!!!!

Aja. Ik ben ook aan het vechten met de kilo's, maar dit is eerlijker ;-).

Reacties

 1. Ja dan kan je de moeder niet missen. Bah wat vervelend die luizen. Sterkte! Kost ook weer extra tijd die je liever anders besteed. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijne 'tijd' heb ik éénmaal luizen gekend... Ik vind het een zeer groot taboe van deze tijd. Luizen hebben leren te overleven en zijn nu veel meer een probleem NU, maar niemand wil het toegeven !!! Nog steeds rust er zo een taboe over....Ik ben er vandaag zeker twee uur mee zoet geweest en zonder dat ik er zin in had :-).

   Verwijderen
 2. Lavendel werkt trouwens ècht. Alleen heeft het een heel dominante geur en zijn sommige mensen/leerkrachten er zelfs allergisch aan....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,
  Zo'n olie(X-luis heet 't geloof ik) van de apotheek en dan 3 wk lang 1 x per week behandelen.
  Ook kinders die niet thuis wonen! Maar weleens langs komen. Shampo van de kruidvat tegen vet haar ook inslaan voor na de behandeling. Anders krijg je die olie niet weggewassen.
  Ben ook moeder van 10 heb heb (helaas) veel,heel veel ervaring met die beestjes maar dit helpt echt!
  Al 'n jaar of 5 zonder nu! Zolang je er nog last van hebt moet je 't zo bekijken: Even 'n momentje alleen met één van de kids :) (dat hielp bij mij altijd goed!)
  Héél véél sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi.
   Ik heb helaas ook al veel ervaring. Lavendel vond ik helpen en dagelijks minstens twee maal de nat/kam methode.
   Er zijn best veel middeltjes.

   Ach. Ik vond het ook fijn om met de jongste eens te knuffelen. Met haar eens alleen zijn deed ons beiden deugd.

   Groetjes.

   Verwijderen
 4. Hoi Sandra, Thea tree olie kan ook soms helpen, en hier waren luizen, vooral bij Laura en mij dan soms een echte pest, tot ik eens een tip kreeg van iemand waar ik eerst sceptisch tegenover stond, maar uit ellende dan toch geprobeerd heb, nl. Frontline pipetjes voor katten, 4x per jaar. Resultaat: al 3 jaar geen luis meer gezien. Grts

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Frontline zou ik toch niet durven doen bij ons kinderen :-). Maar je zou weleens DE oplossing kunnen gevonden hebben.
   Tenslotte vaart de luizenindustrie er wel bij. Ik heb weleens durven denken dat zij deze diertjes moedwillig de ether in sturen.
   Groetjes.

   Verwijderen
  2. Hoi, ik dacht er ook zo eerst over, tot ik uiteindelijk zo beu was dat ik dacht dat als een kat van 4 kg er geen last van had, het voor een kind van 25 kg ook wel ok zou zijn, en er waren er trouwens voor mij die het al uitgetest hadden. Grts

   Verwijderen
  3. Hier heb je een punt!!
   Ik denk dat ik die pipetjes eens ga uitproberen want dat heb ik nog niet gedaan. En dan moet je dat maar 4 keer op een jaar doen?
   Ik ga mijn moeder eens bellen denk ik want die doet dat bij haar katten. Eens zien wat zij ervan weet want zij leest die bijsluiters :-).

   Verwijderen
 5. Hoi Sandra, die luizen waren hier (toen de kids nog in de lagere school zaten) vroeger ook echt een pest....ik werd er moedeloos van....Het rare was dat één dochter er altijd verschrikkelijk veel had en een andere dochter en zoon er maar een enkele had?!
  Ik wou je graag een hart onder de riem steken want sinds ze naar de middelbare school gingen hebben we geen luis meer gezien....Ik wil je in ieder geval veel sterkte wensen met die rotbeesten....en inderdaad er zou beter geen taboe zijn hierover en meer openheid....Verder wil ik mijn bewondering uitspreken voor jou .....hoe je dat groot gezin draaiende weet te houden !!! Spijtig van je spaanse les maar wat zal dat kleine zieke meisje blij geweest zijn om dicht bij mama te zijn toen ze zich niet goed voelde! heel veel liefs en en fijne dag ondanks ziekte en rotbeestjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren werd ik er ook even moedeloos van omdat je er toch maar al je tijd insteekt. En ze er dan WEER mee thuis komen...
   Fee en ik hebben het de voorbije dagen heel fijn gehad met elkaar :-).
   Liefs en dankjewel.

   Verwijderen
 6. aiai,wat vervelend die rotbeesten!ik ken dit door 30jaar met en bij kinderen te werken heb ik daar een lodder oog voor,de minste luis had ik gezien op het werk.als kind zei ik eens tegen mn ma:ik wil ook luisjes!ik hoorde dit in de klas en was jaloers hihi maar nooit heb ik in mn leven 1luis gehad,de 1 is er gevoeliger voor dan de ander.
  je meisje is heel mooi gesminkt en haar haren zijn ook zo mooi en dat kleedje vind ik ook zo tof en schattig,ik hou zo van die kleedjes met hertjes op,heb vernomen dat er al zo'n laarsjes zijn ook,misschien iets voor mn kleindochtertje,oma zal even moeten in haar geldbeugel schieten hihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is het al zo erg dat wanneer ik een kind of moeder/vader zie krabben ik automatisch denk: 'Zou die luizen hebben?'
   Wanneer ons kinderen krabben kijk ik niet altijd meteen, maar denk wel. Ik moet zeker kijken vandaag of ik vraag ook: 'Kriebelen de beestjes?'
   Ons Lies was deze week gaan verkondigen dat mama vergeten kijken was en ze nu wel luisjes had hé. De kwebbel !!
   Ooit gaat het weleens voorbij zijn denk ik....maar lastig is het wel.
   O. Ik doe dat wel vaker hoor. Die verschillende sokjes, maar eerder uit geen identiek paar meer te vinden ;-).

   Verwijderen
 7. wat ik ook zo grappig vind is die 2verschillende kousen bij kleine fee..is dit nieuwe mode??of vergissing?grapje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn gouden tip tegen luizen is elke dag een druppeltje essentiele olie van lavendel of tea tree in de haartjes. Ik doe dit al vanaf grote M nu 8,5 jaar naar school is beginnen gaan . Nu bij alle drie de kids en nog nooit 1 luis gehad. Bij kleine M was er eens een luizenplaag in de klas, elk kind had luizen, kleine M niet dankzij de lavendel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het verleden heb ik ook lavendel gebruikt en dit was inderdaad een zeer goed middeltje, maar toen kloeg één juf voortdurend over de stank van dat goedje. Op een gegeven moment zei ze me allergisch ervoor te zijn en of ik het aub niet meer wou gebruiken. Ik spreek wel van hm een jaar of acht geleden. En doen deed ik dat dus niet meer.
   Maar lavendel wil ik best nog wel een keer opnieuw gaan gebruiken...

   Verwijderen
  2. Hier nog nooit klachten gehad van de juffen. Mijn jongens gaan soms met een mengeling van lavendel en eucalyptus, naar school. Is de lavendel op durf ik soms ook kinderparfum op hun haartjes spuiten. Alles is goed om toch geen kriebelbeestjes te hebben.

   Verwijderen
  3. Ik hoop écht dat je deze tip ondertussen niet meer nodig hebt... Toen de weerstand van mijn oudste ooit helemaal weg was, raadde de kinesist mij aan te beginnen met aromatherapie (oliën op een steen op hun kamer). Sinds die tijd ben ik dat praktisch jaar in jaar uit blijven gebruiken én blijven de luizen ook weg. Ik ben ervan overtuigd dat het komt omdat die geuren zo in hun hoofdhuidje zitten, dat die beesten wegblijven. Misschien kun je het op die manier eens proberen?

   Verwijderen
 9. Ha die sandra toch, met die kousjes. Helemaal jij! Enneuh de volgende keer dat je mij ziet krabben : het is een zenuwtrek due ik al jaren heb;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het bij jou nog nooit gedacht (hihi), maar wel aan de schoolpoort soms....

   Verwijderen
 10. Jakkes, luizen...Ze nemen er hier ook wel eens eentje van school mee naar huis. Ken je de Assy kam? Die werkt geweldig. Verwijdert en vernietigt zelfs neten. Hoef je geen ander spul meer te gebruiken. Maar alleen maar te kammen. Al vind ik dat alleen maar kammen een hele opgave in een groot gezin. Voordat al die hoofden iedere dag gekamd zijn... Succes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu een ijzeren kam gekocht in Spanje. Ijzeren kammen vind ik zelf de allerbeste. Ik kreeg er ooit één mee in het ziekenhuis. Die heeft hier 9 jaar 'dienst' gedaan met succes en toen was hij plots verdwenen.
   In België vond ik nergens een ijzeren, maar in Spanje stond die gewoon in de apotheek tussen de rekken. Meteen gekocht!! Ondanks zijn 15 Euro, maar wel goud waard.
   De luizen zijn succesvol verdwenen op dit moment.
   Het is alleen de vraag voor hoelang....

   Verwijderen
 11. Oh, luizen zijn zo ontzettend vervelend inderdaad! Je komt er bijna niet van af. Wij zijn nu gelukkig al een paar jaar luizenvrij, maar ik heb heel wat moeten strijden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ben mijn tekst kwijt , dus opnieuw ik denk dat je de kledij bij wasbaer ook leuk zal vinden groetjes Jezebelle uit vlaanderen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.