Tengo diez hijos! Soep, jaarmarkt en een doorgeknipte kredietkaart !

 

Op een natte en grijze dag als gisteren maakte ik soep.
's Middags was er een groenten bouillon met écht soepvlees van Deel een koe. Eigenlijk maakte ik die bouillon al een dag eerder :-).

's Avonds maakte ik dan weer de pompoen/wortelsoep van Smartmat want zij leveren nu ook alles voor overheerlijke soepen. En zoals weer vind ik het fijn om zelf niet mijn soep te moeten kiezen en de ingrediënten niet bijeen te moeten zoeken. Een zoon kiekte me onverwachts tijdens het mixen.
De soep was volledig op. 't Zal dus wel lekker geweest zijn al heeft niemand dit gezegd.
Speciaal aan deze soep was dat ik er een klein beetje citroensap in deed en dat gaf een apart smaakje.

Gisteren was het hier ook Bornem Jaarmarkt en dat is in dit dorp een waar volksfeest. Heel het dorp gaat daar naartoe.  Zo ook de man met zeven van de kinderen. Ik bleef toen lekker thuis met Fee om de soep te maken want ik heb een hekel aan drukte. Ze kwamen doornat terug thuis, maar geamuseerd hadden ze zich allemaal!!

Ook knipte ik een kredietkaart middendoor. Dat was best een heftige stap. Ik heb er twee en beiden gebruikte ik. Zonder zou ik ook niet kunnen want om bijvoorbeeld een auto te huren (wat wij jaarlijks toch weleens doen)heb ik er één nodig. Ook kan ik sommige internetaankopen enkel doen via de kredietkaart. Maar die ene kaart hadden we bij een bank waar we in feite geen klant meer zijn. We hadden er enkel nog een rekening . Ik gebruikte de kaart en vulde het opgenomen bedrag telkens weer netjes aan, maar nu belde de bank en die deden opeens heel moeilijk dat er geen échte betalingen (van klanten dus)meer gebeurde op die rekening. Ze EISTEN onze belastingbrieven van 2013 en  2014 en we moesten naar de bank komen voor een bespreking. Zo ver komt het dus niet ! Ik vulde het tekort gisteren onmiddellijk aan, knipte de kaart door en man gaat naar de bank  om de rekening definitief af te sluiten. Daag bank. Ons zien jullie nooit meer terug!!
Mijn afkeer van zulke banken werd weer groter :-).

 Gisteren deed ik ook nog telefoons naar verschillende instanties om zaken in orde te maken die al lang aanslepen. Bij de ene stond ik zelfs 40 minuten in de wacht, maar ik heb volgehouden en het zal nu eindelijk in orde komen.
Vandaag komt er ook iemand langs om extra hulp aan te bieden in ons gezin en daarvoor de nodige papieren in orde te maken. Vooral op woensdagnamiddag kan ik een handje gebruiken.
We veranderen ook van ziekenbond. Sinds we van afdeling veranderd zijn zijn er voortdurend moeilijkheden met de terugbetalingen. In de vorige stad heb ik daar nooit problemen mee gehad. Nu is het de voorbije maanden al geweest voor tandartsbezoeken, een ongeval van een zoon, een bril die ik niet terug betaald krijg. Het gaat maar door...
Ook betalen ze de onderzoeken van onze Niels niet terug en dat doet het andere ziekenfonds wel grotendeels. De rekening is dan wel gemaakt.

De gehoortest van onze Mats is prima verlopen. Hij hoort goed, maar moet nog één extra test laten doen. Die gaat wel pas door in november.
Niels is bijna klaar met zijn onderzoeken. Vrijdag nog een laatste keer...

De Spaanse les was weer veel lachen en converseren. Voorstellen, vragen hoe het met iemand gaat en omgekeerd en daar dan op antwoorden. Zeggen hoeveel kinderen je hebt en of je getrouwd bent.
Si. Tengo diez hijos :-). Ze waren natuurlijk erg verbaasd en ik best verlegen om al die aandacht. Dat ben ik niet gewoon!!
Wel tof dat er na de les onmiddellijk een paar klasgenoten mij daarover aanspraken. Bleek ik ook nog in de klas te zitten met de vader van één van de leerkrachten van ons kinderen. De wereld in klein.
Ik wil heel graag terug naar Spanje trouwens, maar het zal niet voor april zijn :-).

Het was beste een volle productieve woensdag (en de kinderen hadden alweer vrij).

Vandaag heb ik een rustigere dag. Oef !

Reacties

  1. fijn dat Mats zn oortjes ok zijn!!lekkere soep maar citroensap zou ik daar niet durven indoen..wat ik doe met gekkokte bouillie(soepvlees),als die zachtgekookt is doe ik die in stukjes en doe die in tomatensaus,je kan er voor de kleinsten wat gehaktballetjes bij doen,met lekkere puree is dat smullen.ons beenhouwer verkoopt hier ook bouilliesalade,das in een soort mayonnaise met heel fijn gesneden ajuintje in(charlotje),zal ik ook weer eens klaarmaken...chapeau dat je volhoudt voor de spaanse les,hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto van Sandra in actie. Fijn dat het meevalt met Mats. Inmiddels ook weer met Spaanse zelfstudie begonnen. Altijd handig. Ik vond een leuke app. Ik ga je voortgang volgen. Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh pompoensoep vind ik zelf ook zalig! En echt ook gemakkelijk klaar vaak :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.