Over luizen (deel 2), boeken en hoe de dagen geleefd worden.

Het zijn maar rare dagen en weken.
Ze gaan als een sneltrein voorbij. Ik kan niet goed volgen. Te traag ben ik.
Ik doe wat ik moet doen, maar meer niet. Er komt weinig uit mijn handen en ik heb een kort lontje gekregen. Gisteren kwamen er tranen aan te pas. Een zoontje die aan mijn boeken gezeten had, gestreken was die een kind uitgeladen had, pubers die na drie keer nog doen alsof ze me niet horen , een dochter die kritiek geeft, enzovoorts. Dat ging zo de hele zondag door. Leuk hoor. Familiedag ;-).  Dan ben ik om half tien maar in mijn bedje gekropen. Alleen slaap is dan oké.

Koken doe ik wel nog steeds met volle overgave.
Ik ben blij dat dat geen probleem is. Elke dag is er eten op tafel.
Vrijdagavond ging ik voor het eerst mijn pakket ophalen bij de voedselteams.
En ik was heel tevreden. Granaatappel bijvoorbeeld. Ons jongens eten dat supergraag, maar kopen doe ik dat niet, maar dat zat nu in het fruitpakket.


Ook was ik na vijf dagen bijna 2 kilo afgevallen, maar die heb ik er weer aan gegeten tijdens het afgelopen weekend met frietjes op vrijdagavond en een eetfestijn op zaterdag inclusief teveel wijn :-).

De extra hulp kwam en was zeer welkom. Vooral met A. was het een blij weerziens. Zij is me voor en na mijn bevalling ook komen helpen en nu zij weer komt kan ik rustiger de woensdag doorbrengen zonder het gevoel te hebben geleefd te worden. Ik ben er wel, maar zij neemt net dat extra uit mijn handen. Héél fijn.

Aan extra opruimen kwam ik nog niet toe.
Mijn was is nog steeds een berg.
We zijn nog steeds in gevecht met de luizen. Vrijdag kwam er een heel uitgebreide brief van 't school.
 
 Blijkbaar mogen kinderen met luizen nu ook niet meer zwemmen. Dat was het enige dat nieuw was op deze brieven voor mij. Al de rest ken ik helaas.
Ik kocht voor ongeveer 66 euro aan producten en hield me daar dan een deel van de zondag mee bezig. En volgens mij zijn ze vandaag op school gestart zonder één luis(je). Maar ik weet maar al te goed dat het goed kan zijn dat er vanavond ergens weer een exemplaar opduikt.

 
Volgend weekend wordt de hele handel opnieuw herhaald en als het dan nog niet geholpen heeft wat zal dan wel helpen?
 
De afgelopen week is het me wel gelukt om regelmatig te lezen in Schrijver van Karl Ove Knausgard en dat gaat heel vlotjes. Ik ben zwaar fan van deze man. Hij heeft bij mij dan ook een apart schapje.
En net als Joke ga ik hem waarschijnlijk herlezen nadat ik alle boeken achter de kiezen heb. Tussen de boeken door heb ik altijd wel een pauze nodig :-).
Ik kan niet goed omschrijven wat mij zo aantrekt in zijn boeken.
Niels en Thijs zijn zondag ook gestart met te zetelen in de kinderjury in ons dorp. Als mama vind ik dat ook altijd heel plezant om te doen, te lezen, erover te babbelen, ...
 
 
Verder ben ik niet de enige die heel erg moe is. Voor onze Mats mag het nu al vakantie zijn. Moest ik me zelf niet zo uitgeput voelen zou ik hem thuishouden en niet naar school laten gaan, maar ik ben blij met de rust (zoals nu).
Na school valt hij vaak al in slaap voor we thuis zijn.
De herfstvakantie zal dus welkom zijn, maar is toch nog een goede 14 dagen 'school' en voor mij is dit natuurlijk weer net iets minder rustig.

Voorlopig zijn er hier geen zieken en ik hoop dat het zo blijft want morgen wil ik echt wel naar de Spaanse les. Ik zal al wat in te halen hebben...
Nu ga ik nog een uur genieten van de complete rust en me met Knausgard op de bank nestelen.
 
Hasta la vista!

Reacties

 1. Knausgard...fijne schrijver. Heerlijke boeken. Beterschap voor jullie. Hopelijk snel weer wat energie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog steeds niet tot bij de dokter geraakt om mijn bloed te laten trekken, maar deze week moet het er echt eens van komen.
   Heb jij alle boeken van Knausgard al uit? Welke vond jij de beste?

   Verwijderen
 2. Hier zegt men 'toon zit op mn rug' wat net zoveel betekent als 'ik geraak niet vooruit'. Wel, dat die toon maar snel zijn biezen pakt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoop ik ook ! Het is niet aangenaam. Pfff. Ik heb al gedacht dat ik een burn-out heb haha. En ik werk niet eens! En wij altijd maar denken dat Tim dat eens zou krijgen :-).

   Verwijderen
 3. Omdat jij zo'n Knausgard-fan bent, heb ik de trilogie vader - liefde - zoon al een hele tijd geleden tweedehands gekocht, maar ik moet er nog altijd in beginnen. De verwachtingen zijn alleszins hooggespannen! Veel courage nog Sandra!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eens je begint kan je niet meer stoppen Lieve. Al heb ik me aan één boek van hem ferm geërgerd.
   Het is ook omdat veel van zijn verhalen afspelen in een tijd dat ik ook superjong was en dus veel herken zoals LP's, rondhangen, onzeker zijn, enzovoorts.
   Maar ik leef gewoon ook altijd ongelooflijk met hem mee en het is ook allemaal nog eens echt gebeurd. Het is ZIJN leven.
   En hij kan alles zo goed, maar toch simpel beschrijven.
   Ooit heb ik een poging gedaan om hem te ontmoeten in Gent.
   Met een baby trok ik naar Gent. En onze baby huilde voortdurend waardoor ik de zaal niet in durfde en ik met mijn oor aan de deur probeerde te horen wat hij zei. Uiteindelijk heb ik het allemaal herbeluisterd op het internet. Zo jammer vond ik deze gemiste kans.
   En dankjewel!
   Ik ben in heel mijn leven nog niet zo moe geweest. Het lijkt zo een beetje op de eerste drie maanden wanneer je zwanger bent. Dan kun je ook zo moe zijn, maar zwanger ben ik dus absoluut NIET !

   Verwijderen
 4. Jammer Sandra dat het niet loopt zoals je het graag zou zien. Maar jou kennende komt het wel weer goed. Net iets te lang voor Mats maar voor jou komt deze vakantie veel te snel.
  Hopelijk lukt het om naar de Spaanse les te gaan. Alvast veel plezier. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga deze week nog naar de dokter gaan om mijn bloed te laten trekken. Misschien is het gewoon een vitaminetekort.
   Vandaag gaat die Spaanse les wel lukken denk ik. Ik heb geen zieke kinderen gezien deze ochtend.
   Fijne dag nog voor jou ook.

   Verwijderen
  2. Dank je, hoop dat er niks uitkomt alleen maar goeds.

   Verwijderen
 5. Ik wil je niet bang maken, maar bij de luizen die mijn kinderen deze zomer hadden hielp geen enkel product. Ik heb ze na 2 maand sukkelen en dure dingen kopen uiteindelijk weg gekregen door om de twee dagen (en echt niet over te slaan!) te kammen met conditioner, en dat gedurende 3 weken. Het was een vreselijk werkje maar nu zijn ze er echt van af. Volgens de kinderarts zijn sommige van die beesten immuun voor de producten. Vreselijk hé!
  Bij ons zeggen ze dat bij het vallen van het blad je altijd veel minder energie hebt, veel slapen is de boodschap, het wordt snel weer beter ! Goede moed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het. Al jaren gebruikte ik geen producten meer nadat mijn huisdokter (niet de huidige)me zei dat ik onmiddellijk moest stoppen met al die producten te kopen omdat men niet wist hoe schadelijk die zouden zijn bij gebruik op langere termijn. Het is ook een hele industrie: de luizenbestrijding !
   Dus deed ik het altijd met de natkammethode en lavendel, maar op 't school is het dit jaar echt niet meer te doen. Je krijgt ze niet meer weg.
   Dus ik probeer het nu nog maar een keer met die producten en helpt het weer niet dan ga ik weer op de oude manier verder....Ik ga geen twee keer per maand mijn kinderen ontluizen met die dure producten....
   Gisteren en vandaag heb ik alvast niets meer kunnen ontdekken in de haartjes...
   Ik ben echt benieuwd hoe lang het gaat duren.
   Dankjewel.

   Verwijderen
 6. Oh jah die luizen grrrr.....kunnen je soms bijna tot wanhoop drijven he?
  Wij hebben hier al lekker herfstvakantie, en ik moet zeggen mijn jongsten waren er ook wel aan toe, moe en hangerig. En nu reeds zijn ze al opgeknapt, uitgerust en ook weer iets geduldiger ;-)
  En ik heb deze doordeweekse dagen ook lekker vrij, want heb op andere dagen extra gewerkt.
  De kapla is weer tevoorschijn gehaald, daar houd ik zlef zo van als ze graag daarmee spelen, ondanks het ook een hoop rommel geeft in de kamer .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kijk best uit naar de vakantie want we gaan nog eens weg :-) naar de kinderen hun favoriete vakantiebestemming :-).

   Verwijderen
 7. Ik hoop dat de luizen definitief van je hebben verloren! Ik weet hoe vervelend dat kan zijn.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat ik niet de enige moeder ben die heel wat te verdelgen heeft gehad. Vroeger en nu!

   Verwijderen
 8. Ik heb een keer bij onze dochter Quit Nits gebruikt. Dat is niet echt hele zware rotzooi, ik gebruikte eerst de shampoo en daarna de sproeier om haar te beschermen tegen de luizen het heeft heel goed geholpen!

  Enne ik zou inderdaad maar even naar de dokter gaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vrijdag heb ik alvast een afspraak met de dokter :-).

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.