Is daar dan toch de herfst?

29 september en vandaag heb ik voor het eerst een beetje het gevoel dat het herfst is.
Alhoewel ons jongens nog in short naar school zijn en Lies zelfs met haar zomerjas was de wind deze ochtend toch krachtig en het is al de hele dag grijs en winderig. Liesje klaagde deze ochtend dat het trappen te zwaar was. Zelf heb ik toch ook maar mijn elektriek opgezet.

De dagen korten dus en het is frisser 's morgen en 's avonds. Maar zolang de zon overdag krachtig was voelde het nog niet als herfst.
Vandaag voelt dat dus meteen anders.
Je ziet de wisseling nu pas een beetje op straat. Sommige mensen houden nog steeds hun zomerjurken aan en anderen wikkelen zich al volop in een dikke sjaal :-). Al zal de ommekeer snel komen met het weekend.

Ik krijg op slag zin in bruine/oranje dingen. In mijn oranje laarsjes aan mijn voeten, een gilet in roestkleur (helaas nergens al gevonden), pompoenen (nog niet gegeten) en in een haardje dat brandt (kachel nog niet geleverd!).
Maandag is het zo ver en zullen ze mijn houtkachel leveren.
Alvast één ding waar ik ontzettend naar uit kijk.
Afbeelding hieronder is afkomstig van Pinterest.
 
Het was een mooie nazomer en al een schitterend septembermaand, maar nu mag de herfst echt wel komen.
 
Een herfstige donderdag vandaag!

Reacties

 1. lees net dat er nog een zomerse week aankomt....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die nazomer, kan niet lang genoeg duren al heeft de herfst ook wel weer wat, lekker huiselijk kacheltje aan gordijnen dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kachel? Hier staat de airco nog aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verwarming staat hier natuurlijk ook nog niet aan en de kachel zal ook nog niet aan gaan te zien aan het weerbericht :-).

   Verwijderen
 4. :-) hier loop ik ook nog in het zomerse goed, en smorgens en sávonds met zo'n dik groot vest of een poncho erover, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ieder seizoen heeft zijn charme en ik hou ook wel van de eerste keer pelletkachel en de eerste keer gure wind .Het leukste aan de herfst zijn de wandelingen in het bos .In de herfst is die het allermooist en zo zalig om daar dan foto's te maken.Maar toch ga ik de zomer missen want het is weer zo lang voor die er aan komt .Maar ja meer dan eens zagen en klagen erover kunnen we niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.