Kapper (me-time) en Herfstig

Mijn grijze haren hebben we vandaag dan weer professioneel laten wegverven bij de kapper. Alsook werden de haren weer in een makkelijke korte coupe geknipt zodat ik weer verder kon voor de komende tijd.
Tegen de tijd dat ik thuis kwam had ik helaas al zoveel in mijn haar liggen woelen dat een deftige kapselfoto niet meer lukte.

De kapster dacht dat ik bijna moest bevallen terwijl er gisteren nog twee mama's waren op het feestje die uit de lucht kwamen vallen dat ik zwanger was ;-). 
Alleszins: even me time deed deugd. Ik kon ook wat lezen in mijn boek ginds en kreeg een koffie. Wat wil een mens nog meer?

De dag vliegt zo natuurlijk wel voorbij.

De belastingpapieren zijn binnen gebracht. Ik ben zenuwachtig hoeveel het bedrag dit jaar gaat zijn. Het verschilt erg jaar per jaar, maar is zo belangrijk en ik heb er weinig zicht op. Wellicht weet ik deze week nog van de boekhouder hoeveel we voor 2015 gaan moeten betalen en hoeveel we best voorafbetalen voor 2016. Dan moet ik weer alles herberekenen. Ik hoop ieder jaar dat het eens gaat meevallen, maar het is ieder jaar een tegenvaller.

Gisteren maakte ik spaghetti met hesp/room/tomaten (uit de Libelle). Superlekker, maar vandaag zijn het gewoon frietjes.

En wat een heerlijke nazomer hebben we. Wat worden we verwend. Ik kan er nu wel tegen. De temperatuur is ideaal. Zo een goed fietsweer al is het 's morgens wel fris. 's Morgens goed ingepakt en herfstig naar school om 's avonds volledig uitgekleed en nazomers terug te fietsen. Met de helmen op natuurlijk!

Vandaag vroegen de kinderen zelfs al om handschoenen, maar dat vind ik wel wat overdreven alhoewel een sjaal al verdragen wordt.
's Avonds ook altijd weer controleren of alles mooi in de boekentas zit want ook vorig jaar zijn veel spullen 'verdwenen' waaronder een heel mooie jas van één der jongens.

De avond verloopt hier meestal op dezelfde manier (ongeveer!). Vieruurtje (en boekentassen legen: doen ze zelf), koken en huiswerk dat gemaakt wordt, afruimen (doet één der kinderen), afwassen en drogen (doen de kinderen met twee). Ik doe ondertussen de opruim en nog wat was of breng en haal kinderen van hobby's.
Ik schrijf op de kalender wie wat moet doen. Zo wisselt dat wat af. Toch is er vaak nog discussie of protest.
Dan tegen 19 uur gaan de eersten naar bed en doe ik verder tot 20 uur. Terwijl de jongsten al in bed liggen rommel ik vaak nog wat in de kamers boven zodat ze me horen en niet te vaak uit bed komen.
Er is geen enkele avond die hetzelfde verloopt. Soms slapen ze meteen, maar vaker komen ze er toch nog eens uit. Om te plassen, te drinken, omdat er een mug op de kamer zit, ...

Zo. Ik duik nog even mijn zetel in nu voor de drukte na school.

Reacties

 1. Hier toch ook al de (dunne) handschoenen aan op de fiets. s Morgens behoorlijk fris ( ik zag mijn wagen al knipogen) en idd puffen met diezelfde lange broek in de namiddag maar we gaan niet klagen. Laat maar komen die mooie herfstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk verslagje... herinneringen komen boven. Zo herken ik dat je boven aan het rommelen blijft, om de kinderen te laten merken dat je er bent, en te voorkomen dat ze uit bed komen. Deed ik ook... ja en dan zijn er toch nog dingen die moeten...dus hup bed uit. Plassen, nog iets opzoeken voor morgen of vertellen. Bij ons nu geen kindertjes meer over de vloer. Fijn als je er nog een poosje van kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je ziet er "pico-bello"uit met je vers geknipt kopje(morgen ook ik aan de beurt,met een koffietje erbij,maar erg ontspannend vind ik dat niet naar de kapper gaan..,heb al hoofdpijn vooraf want wat wordt daar afgetettert bij mn kapper,ze werken daar met 4tegelijk).
  ook ik ben heel blij met het herfstweer,lekker weer een sjaaltje rond mn hals-ik hou zo van sjaaltjes!!fijne avond debora

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.