De helm (part 2) en schoenen bij de vleet en waar laat je die?

Na jullie reacties besloot ik dat mijn jonge kinderen vanaf nu echt wel een helm moeten dragen wanneer ze fietsen.
Ik voelde mezelf zelfs wat ambetant omdat ik ze al zolang dan weer met dan weer zonder helm liet fietsen afhankelijk van hoe de pet staat. Daar mag het natuurlijk niet van afhangen, maar ik ging er nogal losjes over. Tja. Als je zelf nooit geen helm gedragen hebt.
Nu ben ik definitief het trapje over.

Ik overweeg nu serieus om volgende week zelf één aan te schaffen.
Voor Thijs kocht ik er deze ochtend alvast een mooie groene (zijn lievelingskleur). 50 euro, maar ik ben overtuigd van de degelijkheid ervan.
In een mum van tijd vind ik zelfs dat het verplicht zou moeten zijn voor kinderen tot 12 jaar die op straat fietsen. In de auto klik ik mijn kinderen ook altijd vast. Dus waarom geen helm.
Ik ga alvast een vaste plaats voorzien in de garage.
Wat de fluohesjes betreft vind ik nog altijd dat wanneer het klaar licht is ze er geen aan moeten, maar eens het donkerder wordt zijn ze veel zichtbaarder met en moeten ook de lichten aan.
Maar ook fluohesjes in hun maat schafte ik me vandaag aan.
 
Verder moesten er nog wat schoenen aangekocht worden. Ik had er inderdaad al gekocht, maar het gebeurt hier regelmatig dat er één van een paar zoek is en om ochtendstress te vermijden kies ik toch liever voor meer dan één paar.
Aangezien de zwemlessen pas opnieuw volgende week zaterdag beginnen en er ergens een goede actie liep spendeerde ik mijn tijd met hen in de schoenenwinkel.
 
Ik heb geen vaste schoenenwinkel, maar bij de Brantano kan je dit weekend nog grote kortingen krijgen als je dan toch schoenen nodig hebt.
Ik ruilde 12 paar oude exemplaren in voor 12 bons van 12,5 euro.
En kocht toen zes paar schoenen en drie kinder fluohesjes met rits.
Ik gebruikte negen bons en had dus maar liefst een korting van 112,5 Euro op alles.
Dat loont de moeite !
Bovendien gebruikte ik nog eens mijn kortingskaart van de Gezinsbond en ging er nog meer korting af.
Deze keer had ik dus zes paar schoenen, 3 pakken kousen en hesjes voor 346 euro.

Een dure zaterdagochtend dus wel, maar ik geloof dat ik nu wel klaar ben met schoenen kopen. Iedereen heeft er want ook de grote kinderen kregen al schoenen. De zoon kiest vooral voor sportief daar. Tegenwoordig altijd Nike. Sportschoenen zijn niet meteen mijn idee van een goede schoen, maar veel van die jeugd loopt met die schoenen en voordeel is wel dat ze niet zoveel kosten als een gewone schoen.
De zoon van negen blijkt ook meer en meer een eigen smaak te hebben want ook hij wou het liefst een sportschoen, maar gelukkig kon ik daar nog net gaan voor All Stars en hij heeft al een paar gewone.
Foto hieronder zijn de sportschoenen van de 13 jarige zoon.
Waar ik al die schoenen laat?
We hebben een mega groot schoenenrek in de garage, maar de jongsten en mijn favoriete schoenen (momenteel een paar witte die ik al jaren heb)van dit moment zet ik op ons rek in de woonkamer. Dat is superhandig 's morgens.
Verder staan er ook nog schoenen boven. Bijvoorbeeld voor onze baby kocht ik al slofjes of sneeuwschoenen. Of echte feestschoenen.
 
Zo.
Het is hier even stilletjes. Fee slaapt. Mats is met een grote zus mee. Lies, Thijs en Niels zijn naar de tekenschool. Een grote dochter doet de afwas en de andere zoon helpt haar.
En ik ga zo meteen weer aan de opruim.
 
Ik denk er over om ook weer naar de Bib te gaan. Vooral om boeken te lenen waarvan ik twijfel over de inhoud.
 
Fijn weekend !
 

Reacties

 1. Schoenen wegzetten is hier erg moeilijk, zo lijkt het wel. In de hal een schoenkast met 4 ruime schuiven en op het overdekt terras 3 schoenkasten. En waar staan hun schoenen denk je? Juist ja...ik vind rondslingerende schoenen echt degoutant, en van 6 personen zijn het er al wat. De laarzen voor in de tuin staan dan nog in de garage. Wat moet dat niet zijn met 12 man?! 😀

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook nog een schoenenkast in de kelder (van vroeger), maar die is momenteel niet in gebruik :-). En het is van 11 man eigenlijk (alsof het iets uitmaakt haha) en oudste houdt veel van haar schoenen gelukkig op haar kot gedurende het academiejaar.
   Ik hou ook niet van rondslingerende schoenen, maar er geraakt er altijd wel één tussen het speelgoed, onder de zetel, enz...en dan vind je die niet. Grrr.
   Of ze gaan in de speeltuin spelen en laten hun schoenen daar of vooraan in de garage slingeren (liggen ze toch binnen!). Schoenen is zoals jassen. Nu heb ik na school wel een regel ingevoerd. Niet aan tafel voor het vieruutje, eerst boekentassen legen, jassen aan de kapstok en schoenen op de kast. Helpt wel eigenlijk :-).

   Verwijderen
  2. Als in die regel hier zou invoeren lachen ze me vierkant uit:)

   Verwijderen
  3. O. Maar als ik toevallig niet goed oplet doen ze het ook niet hoor. Elke dag moet ik het herhalen ;-).

   Verwijderen
 2. Bij Hln loopt momenteel een actie voor helmen. Eigenlijk vind ik ook dat ze het zouden moeten verplichten. t Is gelijk de skihelm, eerst was het wennen maar nu niet meer denkbaar zonder. Link: https://shop.hln.be/helmen/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het Ina, maar ik pas zo een helm liever. Dan weet ik of hij goed zit.

   Verwijderen
  2. Idd, het is als schoenen je moet dat passen. Eens je bij een bepaald merk je maat weet kan je wel gaan bestellen. Ik weet uit ervaring dat ze van Nutcase niet alle design hebben liggen (in de winkel), of dan zie je een leuke en is er je maat niet meer bij. Mijn jongens dragen deze ook, je kan ze nog aanpassen en zijn dus op de groei gekocht.

   Verwijderen
 3. Heel goed dat je om bent voor de helm, je kan ze niet overal voor behoeden maar dan heb je er in ieder geval alles aan gedaan.
  Mooie schoenen! Inderdaad een dure post. Opruimen komt helaas steeds weer. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Opruimen is helaas iets dat zeker hier in huis steeds weer opnieuw moet. Net als kasten uitmesten en alles weer mooi in de kast leggen. Dat doe ik nu veel regelmatiger en ik heb een beter overzicht over de kledij.

   Verwijderen
 4. Hoi Sandra, ik vind ook dat ze de fietshelm dan maar moeten verplichten....als iedereen er één op doet gaat het veel makkelijker gaan...iedereen doet nu toch ook een veiligheidsgordel om in de auto...op 1 september is hier nog maar eens het nut van een fietshelm bewezen bij een kindje van de kleuterschool...het fietsstoeltje is losgekomen en het kind is met stoeltje en al op de grond gevallen...gelukkig had ze een helm op en is ze er met de schrik vanaf gekomen...mag er niet aan denken hoe het anders zou geweest zijn...papa en mama dragen nu ook een helm sinds dat voorval. Die schoenen blijven hier ook een groot probleem...en wij zijn maar met vier meer...in de winter zal het iets makkelijker worden denk ik...dan hebben de meisjes niet zo heel veel verschillende schoenen...Fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vaak denkt men er pas aan wanneer er iets aan de hand is. Mijn zoon van negen zegt nu ook telkens: 'Maar ik val niet!'

   Verwijderen
 5. Ooooo wat een aantal schoenen heb jij te ordenen. Ga niet meer klagen over mijn schoengedoe 😆

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.