Dat heet dan gelukkig zijn of worden.


Dat een mens gelukkig kan zijn van simpele dingen dat weet iedereen (denk ik toch).
Mij overkwam het zondag alweer toen ik zelf bijna klaar was met eten vervulde mijn hart zich met tevredenheid en vergat ik eens geen foto te trekken van mijn bijna voltallige kroost (er ontbreken er 2)aan tafel terwijl ze eten van een Griekse ovenschotel.

Ook werd ik er blij van dat onze garage weer eens opgekuist raakte. Ik weet echt niet hoe het er bij anderen aan toe gaat, maar onze garage slibt binnen de kortste keren weer dicht. Papier, fluohesjes, losse paren schoenen, skates en skateboards, zakken met prullaria, enz... Het schoenenrek werd opgeruimd en ik deed 2 paar grote zakken schoenen weg voor de kledingcontainer. En ja. Dit zijn zowat alle schoenen die we hebben (al hebben we nog een kleiner deel waaronder nog meer laarzen op de camping staan). Wat een opluchting dat we weer in onze garage kunnen stappen zonder te verongelukken. Zaterdag nog was er een grote fiets op onze arme Fee gevallen.

Ik ben dus vaak zomaar gelukkig. Er is niet veel voor nodig. Nu geniet ik bijvoorbeeld van de stilte voor de storm (wanneer de school uitgaat).

Ondertussen heb ik echt weer een obsessie ontwikkeld voor minder spullen hebben. Gelukkig bestaat er kapaza, maar het gaat niet snel genoeg voor mij. Soms heb ik zin om alle overbodige dingen in één zak of krat te proppen en die dan in de kringloop te gaan dumpen was het niet dat sommige best nog een centje waard zijn en ik daar ook wel waarde aan hecht.

Het lukt met echt goed om geen nieuwe dingen meer te kopen al kocht ik op de markt deze ochtend wel een schattige kinderparaplu met poesjes en hondjes. Want er bleken een paar kinderparaplu's gesneuveld in de garage.

Op de markt in deze gemeente is het rustig wandelen. De keuze hier is beperkt en daar hou ik tegenwoordig erg van. Voor mij geen 20 kledingkraampjes of 6 groenteboeren of 5 vijf kippenkramen. Kleding is er best nog (te)veel op deze markt, maar maar 2 groenteboeren en 1 kippenkraam. Dat geeft al veel minder keuzestress.
Ook in het hart van deze gemeente vind je genoeg voor elks. Wanneer de dochters soms zeuren dat hier geen dit of dat is dan trek ik mijn ogen omhoog al hebben ze wel een beetje gelijk want kledij voor de jeugd vind je hier eigenlijk niet en dan moeten we al naar Sint-Niklaas. Voor mij is het alleszins voldoende.
Ik word een beetje zot van teveel keuzes.

Verder voel ik dat ik door zwanger te zijn weer trek naar 'zo natuurlijk mogelijk' en gezond. Dat had ik altijd wel al, maar tijdens mijn zwangerschap is dat een stuk erger.
Vandaag ben ik helaas weer niet met de fiets geweest. Morgen beter !
Reacties

 1. hoi , zalig hé die momenten van intens geluk met kleine gewone dingen.Ik moest gisterenavond aan je denken toen ik de kousen en de slips aan het plooien was . Wij zijn hier maar met 3in huis en er waren er al zoveel (ik haat dit werkje namelijk) Ik moest aan jou denken aan je gezin en ik dacht over wat zit ik hier nu te balen jong :-)
  En nu ik zo al die schoenen zie moest ik lachen en denken ja veeeeeeeeeeeeeeeeeel schoenen dus ook heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeel kousen te plooien.Ik weet nog goed dat je eens een foto plaatste van de berg kousen en ik dacht toen OMG ik zou zou de wergwerpkousen moeten uitvinden voor die mensen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer een beetje hetzelfde soort kousen te kopen :-) zodat ik niet teveel met eenlingen zit. Maar het is veel inderdaad, maar ik ben dat ondertussen gewoon :p. Het is ook niet mijn favoriete werkje.

   Verwijderen
 2. Wat fijn al die schoenen zo netjes bij elkaar op een rek. Ik vind het altijd zo'n probleem om plaats te vinden voor alle schoenen van de kinderen, de man en mezelf (ik heb veel te veel schoenen vrees ik). Ze liggen eigenlijk her en der...

  Nog een dikke proficiat met je zwangerschap trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Hier laten ze ook nog vaak hun schoenen rondslingeren hoor. Het is een voortdurend gehamer.

   Verwijderen
 3. Zo'n fijne plek heb je om alles op te bergen. Wij zitten in een klein huisje met weinig opbergruimte; blijft toch een onderneming om alles netjes een plek te geven. Ruimte is zo fijn met een groot gezin.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.