Soms gaat het mis

met dat consuminderen en weinig kopen.

Zo ging ik vandaag mijn trouwring ophalen bij de juwelier. Na tien jaar was die ring mij vele maten te klein geworden. Ik ben dik geworden eigenlijk met andere woorden. Allemaal door teveel eten natuurlijk en te weinig beweging, maar daar ga ik het nu even niet over hebben.
Die ring kreeg ik dus bijna niet meer af en het heeft meer dan een maand geduurd eer je het niet meer zag dat hij om mijn vinger had gezeten.
Vandaag heb ik hem weer aan en de prijs was 122 Euro, maar dat vind ik oké.

Omdat de winkel nog niet open was ging ik eerst nog een koffie drinken en mijn krant lezen. Heerlijk was dat. Ook dat was oké.

Wat niet oké was dat ik toen een winkel binnen ging omdat ik iets 'leuks' zag hangen. Dat leuke topje voor Fee kocht ik inderdaad, maar toen zag ik ook nog 'leuks'  voor 2 andere kinderen om uiteindelijk buiten te komen met een rekening van 276 euro. Er was wel een supermooie jas tussen die je langs twee kanten kunt dragen en onze Niels was er tijdens de middagpauze dolblij mee. Maar dan nog.
Met wankele benen stapte ik naar de uitgang.
Dit was zo fout !! Ik kon mezelf wel slaan.
Ja. Het zijn supermooie spullen, maar deugd deed het niet. Ik zal het ze maar veel laten dragen denk ik.
En dan moet ik dit weekend nog voor 2 andere kinderen zomerschoenen kopen.
Maar goed. De sandalen zullen dan maar voor juni zijn :-(.

Soms gaat het dus helemaal mis. Ik moet echt de winkelstraat mijden. Er zit niets anders op. Dat doe ik eigenlijk al hoor.
Nu moet ik weken op de blaren zitten.
Pluspunt is dat ik voor mezelf nog altijd niets kocht.
En nog altijd zeer goed oplet in de winkel.
Zo liet ik de makreel in tomatensaus staan (haha)omdat ik dat toch maar zou eten als tussendoortje en dat 1,89 euro kost en kocht ik bijna uitsluitend witte producten (zelfs de vissticks).

O. En vandaag was ik ook heel even op MNM met een verzoekje. Greet heeft me gehoord.

Het regent hier vollen bak. Gelukkig bracht ik vier van de kinderen met de auto vandaag. Slecht voor mijn conditie. Ik zal straks dus maar weer wat trappen lopen.

Gaat het bij jullie soms eens mis met je goede voornemens qua kopen?

Reacties

 1. Oepss, naja als ze er blij mee zijn is het misschien iets minder erg. En daarbij kan het ook eventueel worden doorgeschoven naar andere kinderen.
  Het kan niet altijd goed gaan (bij mij alleszins niet) en zo blijf je toch weer extra alert.
  Wees niet te streng voor jezelf ;)
  Nog een fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tegenwoordig voel ik me echt slecht als ik geld teveel uitgeef. Het kan inderdaad wel doorgegeven worden en Niels is dol op de jas. Dat wordt vast zijn lievelingsjas, maar het blijft geld dat eigenlijk teveel uitgegeven is. Volgende keer stap ik door :-).

   Verwijderen
 2. Waarom breng je het niet terug? Geld terug vragen en je hebt toch niets uitgegeven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jas is al gedragen en het topje vind ik heel erg leuk dus. De rest zou kunnen, maar geld krijg ik er niet mee terug. Wel een aankoopbon, maar dat ga ik niet doen. Het is een lesje voor mezelf.

   Verwijderen
  2. Nee, als je alleen een aankoopbon terug krijgt, dan zou ik het ook niet doen. Ach, je bent nooit te oud om te leren. Ik ben heel erg gedrild in de kosten laag houden en zelfs ik maak nog wel eens zo'n klassieke fout. Ik heb 1 voordeel op jou: ik hou niet van shoppen, hahaha!!

   Verwijderen
 3. HAllo,
  Ja ik mag dus ook de standaard boekhandel niet binnengaan of ik heb het ook zweten :-) meestal lukt me dit wel want hoe je het ook draait of keert een boek blijft duur maar ik vind het zo zalig om in een nieuw boek te lezen .De boek die ik lees van de bib zijn zo vies als ik er nog maar aan denk wie dit allemaal heeft vastgehad jakkes.Maar ja ik probeer me te beperken tot de paar auteurs van wie ik echt de al de boeken wil.Probleem er komen als maar meer auteurs bij dus ook boeken .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sinds ik mijn e-reader heb koop ik al minder boeken, maar ik kan ze tegenwoordig makkelijk laten liggen. Bij mij zijn het nu TV series, maar ook dat is al ferm geminderd.
   Maandelijks zal het op dit vlak toch ook al een pak schelen bij de boekhandel. Ik koop ook al minder kranten en magazines.
   Vandaag had ik precies gewoon een black out. Er zou een soort van alarm moeten afgaan als je zo een winkels nadert haha.
   O. En mijn online shoppen is ook heel sterk geminderd. Dat was makkelijk eigenlijk en was eigenlijk door de reclame op andere blogs dat er voor gemaakt werd dat ik er net niet meer wou kopen. Op dat vlak heb ik wel een rare kronkel hoor ;-).

   Verwijderen
  2. Isabel, ik haal meestal mijn boeken uit openbare boekenkasten. En idd vind ik dat ook vies.. Weet je dat ik mijn boeken eerst was! Kaft wordt grondig gereinigd en dan de boven-, zij-, en onderkant ook. Bladzijdes kan helaas niet anders zou ik dat ook nog doen ;)

   Verwijderen
 4. haha Sandra,dit heb ik ook voorgehad met mn trouwring,das van de "jeunste"in het huwelijk!en maak je geen zorgen ik zag je foto's van Moederdag en je ziet er goed uit meid!!
  wat leuk dat je op de radio kwam!!
  ik zag op een blog zo'n heerlijk receptje voor ijslolys met Griekse joughurt,fruit,crumble vanboven en onder..ik wilde dat ook maken,geen ijsvormpjes dus naar blokker..kwam mn dochter vandaag met dezelfde voor 50cent in kringloop..dan baal ik en dat is nog maar een klein bedrag..
  maar,als ik iets graag zie in de kleerwinkel en het zit me goed(want ik ben mollig),koop ik het meteen in 3voud,in andere kleuren en heb daar nog nooit geen spijt van gehad en dat gebeurt ook met schoenen,zitten ze goed dan maar 2paar in ander kleur

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O. Dat had ik met de schoenen. Nog dezelfde dag bleek dat ik eigenlijk 60 euro profijt had kunnen doen. Iedereen heeft dat weleens voor denk ik.
   Omdat ons Feetje hier nu toch bij mij is en we straks nog naar bpost moeten ga ik met haar alvast sandalen kopen. Maar alleen dat heb ik me voorgenomen ;-).

   Verwijderen
 5. Ach iedereen gaat wel eens zijn boekje te buiten en het besef is er dat zegt al wat over dat je aan het veranderen bent. Het kan ook niet zo maar op eens. De volgende keer laat je het gewoon hangen en als je na een week nog het gevoel hebt dat je het wil kopen kan het altijd nog.
  Ik ben al een paar jaar niet meer in een kledingwinkel geweest. Het is gewoon vreemd als wij daar komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn man komt ook zelden in een kledingwinkel en heeft heel weinig gewone kleren. Hij voelt zich altijd ongemakkelijk in zo een winkel en klaagt bijna meteen over rugpijn :-). We gaan dan ook zelden samen winkelen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.