Kunst op school en warm gelets.

 De zaterdag werd tegen alle verwachtingen in letterlijk en figuurlijk een warme zaterdag. Eerst was daar 'het weer'. De hele dag zon hier en warm. Mijn ochtendkledij met lange mouwen moest ik 's middags toch inruilen voor een top. Puffen.

's Morgens stonden zoals vaak de zwemlessen op het programma en dat combineerde ik met Letsen.
Ik leerde een nieuw iemand kennen, maar zag ook oude bekende letsers terug en het weerzien was veel aangenamer dan ik had gehoopt. De kinderen konden er spelen in de geweldige tuin en ik had een aangename interessante babbel. Het was namelijk in mijn vorige gemeente en wat mis ik dat.
Eigenlijk het enige wat ik mis want al de rest vind ik ruimschoots in Bornem.

's Middags was er het jaarlijkse schoolfeest in het groene schooltje. Op de foto zie je de tuin van de school.
Dit jaar geen optredens, maar kunst in de refter en een echte veiling van (kinder)kunst. Ook ik deed voor het eerst in mijn leven mee met een veiling. Weliswaar geen echte (alhoewel!), maar ik overwon mijn verlegenheid en was vastbesloten één bepaald kunstwerk aan te kopen. Ook al noemde de veilingmeester me (tot zijn eigen grote verlegenheid)oma : ik bood en ik kocht het! De prijs laat ik even achterwege, maar ik heb goed gesponsord voor het aankopen van een Smartboard voor het tweede leerjaar van Juf Els (waar Thijs nu in zit).

Het feit dat ik alweer oma genoemd werd is soms een beetje raar, maar vooral voor andere mensen gênant. Zelf voel ik me net nog héél jong en gezond. Ik laat tegenwoordig wel mijn grijze haren staan (toch al 14 weken). Voor de rest weet ik niet hoe het komt. Misschien door mijn overgewicht. Alleszins. Wanneer ik het vertel zeggen mensen steeds dat ik er nog jong uit zie en absoluut niet als een oma, maar soit. 
Het kunstwerk zie je hier boven. Het komt op de meisjeskamer te hangen. Ik heb er iets teveel voor betaald om zomaar weg te moffelen en ik begin het heel mooi te vinden. Het heet 'Allemaal beestjes'. En is gemaakt door de klas van ons Lies (derde kleuterklas).
Ik ging naar het schoolfeest met een vriendin want de man was gaan werken.
Dit jaar merkte ik dat ik toch al heel wat meer mensen ken dan het jaar daarvoor. Ondertussen gaan ze er twee jaar naar school en eindelijk begint het contact wat te komen.
Het is een echt dorpsschooltje waar veel mensen elkaar kennen van 'vroeger' ook.
 
's Avonds gingen we nog even naar de kinderboerderij om wat te eten en te genieten van de laatste warmte op het terras.
 
O. Wat was het een heerlijke dag.
 
Vandaag zondag wou ik de hele dag thuisblijven, maar wellicht ga ik straks nog even tot aan een tentoonstelling hier in de gemeente. Alleen!
 
Een supermooi weekend was dit alvast.

Reacties

 1. Oma??? Ik voel me een oma als ik mijn haar niet verf. Nou is het ook vreselijk wit geworden sinds mijn ziekte, dus van grijs is geen sprake meer.
  Zou niet kunnen zeggen waarom mensen dat tegen jou zeggen, je ziet er jong uit...en zwanger ;-) Dat doen oma's je over het algemeen niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn altijd mannen hoor :-). Raar hé. Vrouwen zien het beter blijkbaar. Ik heb weinig rimpels en kleed me niet oubollig. Alleen wat overgewicht.

   Verwijderen
 2. Dat is een mooi groen schoolplein. En wat een mooie kunst. Zo jong en al zo mooi schilderen.
  Oma, hoe durven ze. Ze ziet er stralend uit op de foto. Leuk die kinder spelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een fijn groen schooltje.
   Ach. Die man zat er zelf mee verveeld en hij is dan nog eens zelf een jonge papa van 45 :-) zo vertelde zijn vrouw me.

   Verwijderen
 3. Hebben ze je echt 'oma' genoemd? Ik denk dat die veilingmeester wel eens naar de oogarts mag hoor! Je ziet er net heel jong uit vind ik! En dat meen ik echt :-)
  Een vriendin van me had dat ook eens voor en ze vond het vreselijk!

  Prachtig kunstwerkje, dat verdient een mooi plaatstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De eerste keer was het ook schrikken voor me. Dat was een jonge papa in Center Parcs. Dit was de vierde keer op een half jaar tijd :-). Het rare is dat het is sinds mijn andere brillen die me er eigenlijk jonger zouden moeten laten uitzien: zie zeer hippe brillen.
   Vreselijk vind ik het ondertussen niet meer. Wel gek !

   Verwijderen
 4. En dat ze zich maar schamen, ze moeten maar eerst nadenken voor ze iets zeggen. Ben zo ooit ook eens vitamine gaan halen bij de apotheek. Ik was 36 ofzo, gaaf die een doosje mee van 50 plus. Ik kon ze over de toog sleuren maar in plaats nam ik het doosje braaf mee ( te zot voor woorden maar ja ook best verlegen hier)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is me drie keer gezegd door een 'jonge' papa en één keer door een 3 jarig jongetje die me ook oma noemde. Misschien zijn we voor jonge mannen al snel 'oud', maar oma is toch wel wat te ver gaan.

   Verwijderen
 5. Je ziet er niet uit als een oma hoor:). Ik blijkbaar ook niet want men schrikt als ik zeg dat E.mijn kleinkind is. Mooi kunstwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pff oma? Ze zijn niet lekker ik heb ook overgewicht maar word jonger geschat hiihih. Nou je bent een zwanger meisje hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje. Tot een vijftal jaar terug schatte men mij ook altijd jonger. Wanneer ik dan vertelde hoeveel kinderen ik had zei men: 'Dat kan niet! Jij bent toch nog maar rond de 30 ofzo?', maar blijkbaar is er ondertussen iets veranderd. Ik blijf het wijten aan mijn overgewicht omdat dat het enige is wat sterk veranderd is, maar daar werk is dus wel aan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Ons Mega schoenenrek & Brielmeersen

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.