Buenos Dias. Mijn favoriete onbijten.

Jarenlang heb ik als ontbijt een bruine boterham met choco of confituur gegeten. Enkel op vakantie at ik weleens wat anders.  En ik maakte dit ook gewend aan mijn eigen kinderen. Wanneer de choco op is komt er nog altijd een hoop gezeur en ze smeren ook rijkelijk.

Bij mezelf is de boterham met choco al een hele tijd passé.
Maar dat ging niet van de ene dag op de andere. Het was voor mij enorm wennen om afscheid te nemen van de oude gewoonte (en af en toe zondig ik nog eens wanneer ik een overschotje van één der kinders in de mond prop).
Dat komt door Smartmat (daar ben ik weer: zie stokpaardje). Zij leerden me eens iets anders op tafel te zetten.
Er waren dingen die ik nooit at: advocado's en vijgen bijvoorbeeld. Of Ricotta.

Nu is die bruine boterham met avocado en een zacht gekookt eitje zowat mijn favoriet ontbijtje. Afgewerkt met beetje zout en peterselie (zie foto).

Om je vingers van af te likken. Je moet dat zeker eens proberen.

Nog een favoriet ontbijtje is toast of boterham met ricotta dus en gehakte vijgen erop en dan nog een beetje honing en zout. Yammie. Vijgen heb ik echt moeten leren eten, maar nu vind ik dit echt lekker.

Wat ik ook bijna dagelijks eet (want ik heb dus ook gewoon thuis lunch en eigenlijk is dat voor mij ontbijtje 2 op een dag) is natuuryoghurt met granola, fruit en huisbereide confituur.

Een Smoothie kent iedereen wel denk ik. Die maak ik ook regelmatig nu. Kiwi's , bananen, rijstdrank, handjevol munt en mixen maar. Amai. Zo lekker!

Dit zijn natuurlijk de gezonde ontbijtjes.
In het weekend mag je zondigen en mogen er pannenkoeken als ontbijt. Waarom niet.
Ik kocht een leuk boek waar ook heerlijke ontbijten instaan.

Eten en koken vind ik erg belangrijk en eigenlijk steeds meer.
Mijn kinderen hebben geen zittend gat en dat vind ik bij momenten best vervelend.
Kinderen weten niet hoe belangrijk eten is, hoeveel liefde en tijd in eten zit en hoe je elke keer zou moeten genieten van iedere hap in je mond.
Toch heb ik het plan opgevat om aan tafel gaan leuk en gezelliger te maken met leuke bordjes bijvoorbeeld.

Verder heb ik vandaag een pakket ontvangen van Foodnomads. Je kunt zo een pakket bestellen gelijk wanneer en er zitten lekkere dingen in. Gezond meestal (maar geen fruit)en niet alleen voor het ontbijt. Ook gewoon voor de lunch of voor tussendoor. Best wel een hip pakket is het.
Niet voor alle weken en ze veranderen pas om de drie maanden van pakketinhoud, maar gewoon af en toe of als een cadeautje voor iemand.
Bovendien steun je er een goed doel (UNICEF) mee. Want iedereen heeft recht op gezond eten en drinken.
Ik probeerde vandaag alvast de groene thee, een chocolaatje en tijdens de Spaanse les ging ik smokkelen.

De tweede Spaanse les viel goed mee. Het werd al een beetje moeilijker. Binnenkort maak ik eens Spaanse omelet ook :-).
Morgen hebben de jongste kinderen alweer een vrije dag en moet ik met één van hen naar 't centrum.
Dochter stuurde dan weer een HAPPY foto van op haar kot. Mijn dochter links bovenaan de foto.Ze heeft het er erg naar haar zin.

Hasta Pronto !

Reacties

 1. Lekker allemaal. Hoe eet je verse vijgen? Leuk die Spaanse les. Fijn dat je dochter het na de zin heeft. Buenos noches!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Johanna. Het zijn geen verse, maar gedroogde vijgen. In kleine stukjes doe ik ze. Eerst kreeg ik er amper één binnen en ons kinderen willen het echt niet, maar zelf vind ik dat nu lekker :-). Ik doe dat op de Italiaanse ricotta en dan nog met zout en honing. Smullen!
  Het is nog wat vroeg, maar Buenos noches (in de les hebben ze ons geleerd dat dit pas is vanaf 8 uur. Eigenlijk is het nog Buenas tardes nu haha: ze leven daar 'anders' hé).
  Ik hoop een woordje Spaans te spreken de komende maanden, maar je moet het toch dagelijks oefenen hoor. Nu ga ik leren tellen :-).

  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sandra voor de wijze les, ik kan nog van je leren. Gedroogde vijgen vind ik best lekker.

   Verwijderen
 3. amai,leuk ontbijt!ik krijg ook alles binnen smorgens,maar brood eet ik heel graag,met allerlei beleg,enkel zit ik altijd alleen aan de ontbijttafel mn echtgenoot eet nooit smorgens,drink veeeel koffie.ik heb mn "stutje"nodig hoor hmmmm en mn vers geperste appelsientje.fijn voor jou dat je dochter het goed stelt want dat was voor jou weer loslaten groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze oudste die altijd tussen 'de herrie' gezeten heeft had er best nood aan om rust te hebben.
   In het weekend komt ze thuis en is ze blij ,maar 'de herrie' mist ze niet :-).
   Het is wel een beetje raar, maar we bellen of sms'en tot hiertoe elke dag. Gewoon over dingen als: 'Hoeveel kost dat boek?', 'Heb je goed gegeten?',' Is dat opgelost met die sleutel?' , ...
   Haar wereld wordt groter, ruimer, ...
   Ik zou zo graag zelf in Antwerpen wonen (wat helaas niet mogelijk is)en ik gun het haar zo.
   Ik ontbijt trouwens ook bijna altijd alleen, maar heb daar geen problemen mee. Wanneer de man of een kind thuis is vraag ik wel of ze ook 'zoiets' willen :-).

   Groeten.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.