St(r)apdag en een kotstudent !

 
 


Vandaag Strapdag. Sinds ik de stang van mijn fietskar terug heb proberen we met de fiets naar school te gaan. Voorlopig vind ik de auto nog net iets meer ontspannen dan het fietsen. Fietsen met kinderen wel te verstaan. De hele weg (1,5 km) roep ik : 'Meer naar rechts! Voor je kijken!' Iedere ouder kent het wel. We nemen de veiligste weg met de minste auto's. Voor Liesje was het de eerste keer dat ze zo ver zou fietsen. Maar dat deed ze prima. Alleen moet ik voor haar zeker nog een helm gaan kopen.

Verder spendeerde ik vandaag mijn hele ochtend en deel van de middag in Antwerpen. Hoewel ze er niet om zeurde en we zowat 100% overtuigd waren van het feit dat op kot gaan niet hoefde en echt wel teveel geld kostte gaat ze nu toch op kot gaan in Antwerpen. Dat komt omdat zowel zij als ik opeens waren beginnen twijfelen. Zo zou ze nog meer moeten studeren plus dat ze op zaterdag nog werkt. En ze zou minstens 2 uur 'onderweg' zijn elke dag zonder oponthoud (zoals wij vandaag hadden met het verdachte koffertje: meteen een politie invasie en evacuatie en later ook een ontploffing zonder erg, maar dit terzijde). En in de Kerstvakantie zou ze dus moeten blokken terwijl iedereen dan thuis zou zijn. Plots leek dat toch niet meer zo 'ideaal'.
Dus gingen we op zoek naar een kot in Antwerpen en vonden dat en bezochten dat en dus vanaf nu is ze een 'kotstudent'.
Het betekent op andere zaken weer besparen natuurlijk, maar soit.
School gaat voor!

Ik ben nu een half uur thuis. Oef! Want er ging ook nog eens een brandalarm af op de trein waardoor onze trein nog eens vertraging had :-).
Dit werd gisteren nog vanonder de eettafel geveegd. Ongelooflijk wat daar elke dag gaande is.
Gelukkig is deze ochtend onze poetshulp geweest. Oef seg!
 Deze ochtend was mijn jongste lachebek al zeer vroeg wakker (5 uur), maar dat was aan haar humeur niets van te merken.
Deze ochtend dacht ik wel dat ze echt ook al een peuter aan het worden is. Zo groot dat ze leek met die kleertjes en die schoentjes. Ze is wel een hele grote kapoen met een groot stemgeluid. Gillen dat ze kan en uitleggen. Amai. Dat wordt nog wat :-). Nog erger dan Liesje en de andere meiden.

Zo. En nu neem ik dus RUST ! Even een half uur de zetel in want straks wordt het weer kinderen (met de fiets)ophalen, koken, eten, opruimen, de was ophangen, ...

Fijn weekend !
 

Reacties

 1. Hier zit de dochter niet op kot, heel bewust. Ze heeft 1 schooljaar bij haar broer gelogeerd, want 'daar was het rustiger' lees : dan gaan we naar de les wanneer het ons uitkomt, dan eten we chips ipv gezonde kost, we gaan uit wanneer we willen en vooral : we vegen ons voeten vierkant aan het studeren. Dus werd ze teruggefloten door ons. Wil ze rustig kunnen studeren, gaat ze dat in de bib (Plantijn in A'pen) of op de unief doen. Dat lukt ook. En goed zelfs, want sinds ze terug onder moeders vleugels zit, gaat het studeren vanzelf. Discipline heet dat en daar had ze een serieus gebrek aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je het nooit echt op voorhand weet... Natuurlijk ben ik niet 100% gerust. Alleen in de grote stad :-), vrijheid, ... Ze krijgt de kans en ik hoop dat ze ze neemt. Simpel. Studeren zou in principe beter moeten gaan daar dan thuis gezien de omstandigheden (oudste in een gezin van tien),maar op één of andere manier is het ook een grote verandering. Er wordt niet meer gekookt bijvoorbeeld iedere dag (hapje staat niet klaar)en ander soort veranderingen. We zien wel hé.

   Verwijderen
 2. ook bij ons een kotstudent in A., wel even wennen een kind minder in huis

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moest toch even slikken bij het tekenen van de contracten. Ik vroeg haar of ze echt wel zeker wist? Maar Jahoor !

   Verwijderen
 3. Het is even wennen op de fiets, en ik heb weer geinvesteerd in poncho's het hoost hier al bijna de hele week. Wij gaan altijd op de fiets natuurlijk omdat ik ook geen auto heb hahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja... het is me wat als de kinders het huis uittrekken. Mijn oudste zit al twee jaar op kot in L. Pendelen is nochtans perfect te doen van bij ons thuis, maar ik heb er op aangedrongen, tijd om op eigen benen te staan! Nu zit ze in Noord-Ierland op Erasmus, voor een jaar. Dat is pas loslaten... zowel voor ons als voor haar. Ginder zelf een kot zoeken, alles zelf regelen... ze ziet nu wel hoor hoe beschermd ze eigenlijk is opgegroeid. Middelste zoon heb ik vanavond voor het eerst naar z'n kot (ook L.) gebracht. Dat brengt de teller op één kind thuis, zoon van 16... Het is echt wennen en vooral héél stil. Zeker ook omdat hubbie min. 2 weken per maand voor het werk in Hong Kong zit...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai. Ja. Hier is er voorlopig wel nog heel veel leven in huis. Het zal wel ietwat 'raar' zijn ,maar ze is al niet veel thuis en zit al veel op haar kamer dus ik verwacht geen grootse veranderingen :-).
   Ik hoop alleen dat ze haar draait vindt op 'kot'.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.