Praatjes over aflossen, minder en minder en waar ik mijn geld aan uitgeef

Uitgeput na een schooldag.

Kinderpraat vandaag: Liesje aan de telefoon met papa. 'Mijn oortjes doen pijn! Ze zijn versleten. ' Toen één van haar oortjes toch wat ontstoken bleek :-(.

Het is me vandaag niet gelukt (en gisteren maar half)om overbodige 'dingen' te vinden. Misschien geef ik te snel op, maar ik stop er hiermee.
Ik heb nog een paar dingen die klaarstaan en gaf vandaag nog een opberger mee met iemand en verder zijn er nog een paar zaken zoals een potje (ik heb er drie in huis en dat is teveel)dat een andere eigenaar zoeken.
Maar ik weet nu al dat ik volgende week echt niet elke dag 15 of 16 of 17 overbodige dingen ga vinden. Ik heb al zoveel weggedaan en blijf het doen, maar het tempo ligt ondertussen wel al serieus lager en dat is positief want dat betekent dat ik echt al heel erg geminimaliseerd heb.
Enkel met de kledij van de kinderen heb ik echt nog een probleem.

Het was mijn bedoeling om in september een eerste keer voortijdig af te lossen. Het sparen ging goed. Er staat een aardig bedrag op. Er is nu een buffer zoals ze dat zeggen.

Maar daar knelt het schoentje. Ik dacht eerst de helft van het spaargeld te gebruiken voor een aflossing. Maar toen vond ik dat plots nogal veel geld. En het voelt ook veilig dat het op de spaarrekening staat. Dus berekende ik om een vierde spaargeld te gebruiken voor een aflossing.

Maar toen dacht ik aan onze toekomstige tuin en aangezien we nog geen offerte hebben gekregen van de tuinman twijfel ik enorm. Want we willen de tuin echt aanleggen. En hoeveel zal dat zijn? 3000, 5000, 7000 Euro of nog meer? En de belastingen komen er na Nieuwjaar ook altijd weer aan en dat is bij ons altijd nog veel ook al doen we hier al een serieuze voorafbetaling (20.000 Euro). Pas in oktober weet ik hoeveel we extra gaan moeten betalen aan belasting.

Dus bedacht ik dat het misschien toch slimmer is om nog 2 maanden langer te wachten met een aflossing. Tot nadat we weten hoeveel extra belasting we gaan moeten betalen én hoeveel de tuin effectief gaat kosten. Dan weet ik ook veel beter hoe groot de aflossing kan zijn.

In september sparen was zeer moeilijk. Schoolgelden dienden betaald te worden, maar we gaan na maanden zonder vaatwasser opnieuw een vaatwasser aan kopen. Dat mag ook. De vaatwasser in onze keuken is er één van 15 jaar oud. En hij doet het gewoon niet meer.

Waar ik echt op kan besparen is minder op vakantie gaan. Ik weet dat dat een grote hap uit het budget is. Voor de herfstvakantie heb ik al lang geleden een vakantie geboekt dus die gaan we zeker nog doen, maar nadien is er niets meer gepland en ik ga dat grotendeels zo houden. Geen extra vakantiereizen meer.
Volgende zomer wordt het Staycation en we hebben natuurlijk nog altijd onze caravan in Zeeland. Van daaruit kunnen we ook mooie trips maken.
Ik doe dit niet enkel om te besparen hoor. Eerlijk gezegd besef ik opnieuw heel erg goed hoe goed we het hebben in eigen land en hoeveel er hier ook te beleven is en ik ben ook het inpakken en uitpakken grondig beu. Dat is al een tijdje zo.

Op voeding wil ik niet besparen. Smartmat maakt mij het leven gemakkelijker en laat ons gezond en gevarieerder eten. Ik combineer hun gerechten met vlees van Deel een koe en aanverwanten en binnenkort ga ik deel uitmaken van het voedselteam hier in de buurt. Eten maken doe ik ook nog uit mijn favoriete kookboeken. Sommigen zijn compleet plakkerig van op het aanrecht te liggen :-). Ik hou van koken en lekker eten en ik koop voornamelijk bio producten. Daar voel ik mij het beste bij. Er sluipt nog altijd ander soort ongezonde dingen binnen zoals Pepsi Zero, maar dat is mijn guilty pleasure. Ons eten kost ons dus veel geld.

Waar ik ook kan op besparen is kledij en schoenen voor mezelf. Nu we niets speciaals gaan doen met mijn verjaardag morgen vond ik het kunnen om voor 150 Euro kledij te kopen voor mezelf en nog een paar schoenen van rond de 150 Euro. De broek draagt alvast super heerlijk dus ik ga die best veel dragen denk ik en ook mijn schoenen ga ik verslijten. Dat deed ik ook met mijn vorige paren van Think!. Geweldige schoenen ! Eigenlijk was dit dus een cadeautje voor mezelf ;-).

Waar ik ook weleens geld voor durf te geven is een mooi behang. Omdat ik dat belangrijk vind. Het geeft mij een goed gevoel in mijn keuken mijn behang te zien. Ik heb zelfs in mijn WC behang en het klopt helemaal naar mijn gevoel.

Ik bespaar wel op cadeau's. Mats zijn verjaardag heeft mij amper geld gekost en ik geef ook geen verjaardagsfeestjes meer voor de kindjes uit de klas. Die tijd laat ik definitief achter me. Zo bespaar ik makkelijk 150 euro per keer denk ik.
En op energie.
Ook wil ik minder auto rijden. Morgen haal ik eindelijk de fietskarstang op in Zeeland. Kunnen we eindelijk gaan fietsen.

Inkomsten halen we enkel uit de man zijn werk.

Zo. Ik wens jullie een fijn weekend.
Ik zit morgen weer in Zeeland voor een dagje.

Groetjes.Reacties

 1. Amaai, dat zijn flinke belastingen zeg! 8-0 Het is echt wel verschieten, als je eens berekent waar al je geld naartoe gaat he. Ik durf het niet aan om er bij ons een overzicht van te maken... zalig de onwetenden denk ik dan. ;-) Maar dat is ook geen oplossing op termijn, dat besef ik wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sandra, ik heb je een stokje toegeworpen! Vrijblijvend, uiteraard, en dan mag je hem verdergooien! Alvast één (virtueel) overbodig ding om weg te doen... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkige Verjaardag Sandra ! geniet van jouw dag! Ik hoop dat er toch hier en daar een verrassing uit de bus komt !
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.