TV loos en GSM loos

Nadat de man enige tijd geleden besloot dat de TV een vergif was en hij het beu was verdween de TV opnieuw uit ons leven.
Dat was al eens eerder gebeurd en toen leefde wij twee jaar zonder Tv. Dat was niet ophefmakend. We leefden gewoon zo. Er gebeurde ondertussen niets speciaals bij mijn weten.

Natuurlijk vond ik de Tv op sommige momenten vooral irritant en kon ik niet begrijpen waarom ze bepaalde programma's per se wilden zien. Ik ben nooit een Thuis fan geweest bijvoorbeeld en begreep er niets van, maar ook Violetta (uiterst irritant) en andere series gingen aan mij voorbij.
Soms kon ik eens ergerlijk uitroepen dat ik het zo een kinderachtige bucht vond op TV, maar nooit zou ik er aan gedacht hebben om de Tv opnieuw de deur te wijzen.
Want Kaatje was mijn vriend en Karrewiet ook.
En vooral het Weer met Frank.
En dus toen de man de TV op zijn arm nam en zomaar weg nam protesteerde ik best een beetje.
Maar goed.
Ondertussen kunnen we weer leven zonder....

Mijn gsm dan.
Wat een uitvinding. Halleluja. Net als facebook. Ook vaak een bron van ergernis.
Ik had ondertussen best een mooie fraaie smartphone. Overgekregen van de man (maar dus ondertussen niet meer zo fraai).
Dus toen ik vandaag 3 X een sms stuurde naar een andere schoolmoeder (ivm met telkens een ander verjaardagspartijtje)en ik telkens niet één keer een antwoord terug kreeg. Zelfs niet vijf uur na het eerste begon mijn ergernis. Is het niet gewoon beleefdheid om te danken voor de verwittiging of moet je misschien al blij zijn dat je kind überhaupt uitgenodigd wordt voor het feestje. Ik ergerde me mateloos. De eerste drie uur niet trouwens. Ik weet ook wel dat er mensen werken en iedereen het druk heeft, maar is niet ook iedereen in de weer met zijn gsm???
Ook de man kan er wat van. Hij ergert zich dood wanneer ik niet onmiddellijk opneem bij bellen of terug stuur bij smssen, maar omgekeerd kan hij uuuuuuuuuuuuuuuren niet van zich laten horen. Bij mij dan wel terwijl ik hem amper bel of sms. Soms slechts één keer per dag en bij mijn weten neemt hij bij klanten bijna altijd meteen op. Zelfs zondags en 's nachts. Ik voel mij dus behoorlijk minderwaardig :-(.

Welja. Dat ben ik dus ook beu.
Bij deze ben ik compleet Gsm loos.
Want mijn Gsm is verbannen naar het rijk der verloren Gsms. Zie: Kapotte gsm.

Wie iets wil zal het via de man moeten doen....Of niet !
Het kan mij eerlijk gezegd helemaal totaal niets schelen.

En ik.
Ik heb weer een sprankeltje meer rust.

Reacties

 1. Heftig! zonder gsm zou ik niet kunnen, zonder tv wel. Maar als ik dat voorstel aan man en kroost, word ik nét niet gelyncht... ;-) Hebben jullie een vaste lijn dan? Ik zou precies altijd bereikbaar willen zijn voor de kinderen. Kwestie van een vals veilig gevoel te hebben. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonder gsm kan ik ook niet hoewel ik dat zo graag zou willen. Maar we hebben geen vaste lijn en ik moet eigenlijk redelijk bereikbaar zijn.
   Het zou tegenwoordig getuigen van onwil, geen interesse, mensenschuw, enzovoorts moest ik mijn zin om geen gsm te hebben doordrijven.
   Ik moet toegeven dat het soms best handig is.
   Maar de TV blijft voorlopig weg.

   Verwijderen
 2. En hoe denkt mevrouw snel even een sms te sturen als ze zin heeft in een koffietje terwijl ze onderweg is naar Zeeland? He? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel. Jij hebt me overtuigd (lol), maar je hebt gelijk. Anders kan ik niet meer 'spontaan' binnen wippen.

   Verwijderen
 3. amai Sandra,wat een beslissingen..zonder tv zou ik nog kunnen,euh..eigelijk niet,zo nu en dan kijk ik wel iets die me interesseert,maar gsm...die kan ik helemaal niet missen..stel:ik ga straks mn kleinkind afhalen op school(die waar is hihi)en ik moet 10km rijden,dat ik verhindert wordt of iets tegen kom..ik moet toch iemand kunnen bereiken.ik kan helemaal niet zonder!!wat mijn dochter en ik savonds nog afkletsen op ons gsm,we hebben dan ook samen een familypakket,supervoordelig.
  mn man daarentegen heeft 1gsm maar gebruikt die bijna nooit!!vroeger deden we het ook zonder zegt hij en dan ging dit ook...
  Sandra ,moest u zich bedenken ik heb hier nog een overbodige supergrote superdelux tv surpplus staan(van mn overleden schoonzusje),knipoog!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zou ik liever ook via de man gecontacteerd worden of via mail, maar de man is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op de baan dus dat zou niet goed komen met de communicatie.
   Maar ik begrijp het wel. De gsm is mij ook al een paar keer verdomd goed uitgekomen, maar ik gebruik hem zelden voor 'praatjes' en ik ga er nooit mee op het internet (hoewel ik er een perfecte voor heb).
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Ik ben al levenslang tv-loos. Helemaal geweldig. Een fijne film of serie kijk ik via laptop. Dan is het een bewuste keus om ervoor te gaan zitten en de film te kijken. Een avond doelloos zappen en toch allerlei rommel bekijken gaat hier dus niet gebeuren. En ik ben er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mis de TV ook helemaal niet hoor. En de kinderen eigenlijk ook niet. Ze kijken op hun gsm en laptop ook en ik zelf kijk films op een DVD speler. Dat gaat dus ook allemaal.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.