De klucht van Sinterklaas en Zwarte Piet en de zondagse taakjes

Sint-Maarten is dus het land uit en daar is de intrede van Sinterklaas in Antwerpen.

Maar ik blijf het samen met de oudere kinderen ontzettend jammer vinden dat zwarte Piet weg is.
Voor mij zal Zwarte Piet altijd een zwarte man blijven en al de andere Pieten zijn nep (en zo zeg ik het ook tegen de kinderen). En ik hoop dat er nooit een zwarte Sinterklaas komt...
Dit heeft te maken met traditie en niet met racisme voor mij. Want hoe ver gaat dit uiteindelijk. Een dwerg als Sinterklaas? Pieten met baarden?
Waarom kon dit niet gewoon blijven zoals het was.
Vroeger was het zoveel leuker...Ja. Ik ben best conservatief op dit vlak.

Even heb ik overwogen om het Sintgedoe af te schaffen en er een 'eigen' feest van te maken.
Wanneer ik op TV al die verschillende Pieten zie vind ik het lachwekkend. Al die verschillende kleuren Pieten. Wie is daar nu nog 'bang' van.
Voorheen trokken alle Pieten op elkaar. Je kon al eens zeggen dat ze braaf moesten zijn want dat de Piet op de daken kroop en alles zag. Ons kinderen trekken zich daar nu lekker niets meer van aan want die vuile Piet trekt ongelooflijk hard op Meester Karel...
Onze zoon van negen heb ik gisteren verteld dat het één grote leugen was en gelukkig zei hij dat hij het al dacht.

Het kinderfeest heeft zijn glans verloren en is niet meer zoals weleer. Heel jammer is dat.

Maar goed. Vandaag toch maar weer het lijstje aanpassen voor die Heilige man. Volgende week moet die voorbereiding definitief achter de rug zijn. Zodat ik verder kan met de lijstjes voor Kerst en Nieuwjaar.
Vandaag was ik al vroeg uit de veren (zoals elke dag). Uitslapen is er voor mij nooit bij. De man gaat altijd vroeg werken en op zondag slaapt hij uit. Voor mij zijn alle dagen dus gelijk al voel ik me ondertussen al dagenlang een zombie (moe dat ik ben). Tussen zes en zeven moet ik er echt uit. Soms nog vroeger. Uitzonderlijk later.
Vandaag wordt alweer een WAS dag en lakens verversen en kousen sorteren (deze keer Niels en Thijs).
Ondertussen doe ik ook altijd voort met één of andere kast/lade uitmesten. Zodat er weer wat weg kan. Sinds Marie Kondo gaat dit dus veel, veel sneller allemaal.

Eén kind moet naar een feestje deze middag en het is ook Chiro. De man beloofde om met een ander kind eens te gaan zwemmen.
En hij gaat nog verder werken in de tienerkamer zodat ik weg kan met hun kledij en boeken.
In de loop van de middag gaan we meestal nog eens samen zitten om een koffie met een taartje of lekkers te eten. Kwestie van een soort van traditietje op te bouwen :p.

Voor de baby is alles echt klaar. Het enigste dat ik nog moet doen is mijn kraamzorg regelen (eind november) en beslissen welke naam het wordt en dit doorgeven zodat men werk kan maken van onze geboortecadeautjes.

Fijne zondag.

Reacties

 1. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de zwarte piet. Het slaat echt nergens op. Afschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie is er toch mee begonnen hé om er een probleem van te maken...

   Verwijderen
  2. Volgens zijn ze in Nederland daar mee begonnen, en is het 'drama' komen overwaaien. Ik vind dat nu eens een opgeklopte boel. Problemen maken waar er geen waren.

   Verwijderen
  3. Vind ik ook. Dit is gewoon altijd een kinderfeest geweest met veel voorpret en nu staat het op de voorpagina van kranten en mogen zwarte pieten niet meer zwart zijn, rode lippen, oorbellen of krullend haar hebben. Komaan! Binnenkort ook maar met de clowns beginnen want ook die worden vaak zo afgebeeld.

   Verwijderen
 2. Kinderen geloven maar een paar jaar in Sinterklaas, over 10 jaar zullen de kinderen die dan in de Sint geloven niet anders weten dan dat er niet alleen zwarte pieten zijn, en is deze storm weer gaan liggen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Oeps. Dat ben ik vergeten op het lijstje te zetten ;-).

   Verwijderen
 4. Ik zit een beetje in dubio. Ik wil het de zoon van 8 vertellen want hij stelt zich duidelijk vragen bij de hele hetze. Ik ben ook heel conservatief;) vandaar de goedting om het te zeggen. Langs de andere kant is c een open boek, een echt kletswijf dus ik ben wat bang dat hij het Grote Geheim meteen gaat rondbazuinen. Weet jullie Thijs het al? Zij zijn even oud he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thijs weet het nog niet Pascale en hij heeft ook nog geen vermoeden, maar volgend jaar. Tja.
   Onze Niels is trouwens ook niet zo makkelijk. Hij is in staat om tijdens een ruzie het er ook uit te flappen.

   Verwijderen
 5. Groot gelijk, zwarte piet heet niet voor niets ZWARTE piet....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gisteren bracht ik mijn zoon naar een feestje in Sint-Niklaas en ik was zo blij als een kind om te zien dat de Pieten daar nog echt zwart waren. Mijn zoon wist meteen te vertellen dat deze wel echt waren en er was heel veel volk. Niemand scheen het erg te vinden en maar goed ook.

   Verwijderen
 6. Vind het ook jammer die hele heisa rond zwarte piet.
  Mijn oudste zoon heeft toen hij 3-4 jaar was ooit zo eens in een winkel geroepen toen hij een man met donkere huidskleur zag " mama, kijk daar zwarte piet" Ik schaamde me, maar gelukkig kon die man ermee lachen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. Zoiets is vervelend, maar kinderen zeggen wel vaker iets waardoor je door de grond kunt zakken. Puisten, een gebroken been of arm die ontbreekt, enz...

   Verwijderen
 7. Ik ben ook wel fan van Marie Kondo, vooral over dat minimaliseren. Vanmorgen nog een compliment gekregen dat het in ons huis wel ordelijk en netjes is. Zij vertelde dat ze in haar woonkamer soms wel 10 bergen gerief liggen heeft. 1 of 2 bergen gebeurt hier ook wel eens , maar 10, ik zou geen rust vinden in mijn huis, en bij uitbreiding in mijn hoofd.
  Vouw jij ook de kleren met de methode van Marie Kondo? Dat doe ik zelf niet, maar ik vouw dan ook zeker niet altijd volgens de 'regels van de kunst'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In mijn ladekast heb ik dat wel geprobeerd, maar nu leg ik alles gewoon weer per kleur voor mezelf. De onderbroeken wel en vaak ook de kousen. En veel zit nu in schoendozen of opbergers zodat het overzichtelijk blijft. De chaos in de kleerkasten is verdwenen, maar ik heb wel nog gewoon een kleerkast en kledingrekken waar de kledij hangt hoor. Heb daar ook wel een systeem voor zodat alles regelmatig gedragen wordt. En wat ik telkens weer terug hang gaat naar de kringloop :-) of probeer ik te verkopen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Campinglife

Hoe is 't?

Opruimeritis in de hoogste graad en Yeah: schoolvakantie.